Airtires WUS-300 USB Wireless aldım ancak HI-SPEED USB ana destekleyiciniz yok diyor bu yüzden düşük hızda çalışır diyor ve HI-SPEED USB denetleyici eklemeniz gerekmektedir diye hata veriuor.
1. Acaba Ana Kartımın USB 2.0'ı destekliyor mu ? destekliyorsa BİOS ayarlaını nasıl yaparım. PVM800M Anakartım Var (VİA VT8237R)
2. HI-SPEED USB denetleyiciyi nasıl eklerim...
Teşekkürler..
Hi speed usb denetcisi ya anakartinizda usb 2.0 cikisina baglamadiginiz icin cikan bir hatadir ya biosta usb 2.0 destegi kapalidir veya anakart driver lari yuklenmemiştir. eger bu üçünü de kontrol ettiniz hala aynı hatayı alıyorsanız arkadaki usb çıkışlarını tek tek deneyin. bağladıgınız usb aygıtları çıkarın ve o şekilde deneyin. şu anlık bunları denemeniz faydanıza olacaktir. Anakartiniz usb 2.0 destegi var tabi bu arada...
Bios'a girerek USB 2.0 kısmını gördüğünüz zaman orada ki ayarı Full speed ise hi speed yapınız. Tabi böyle bir ayar var ise
Cevaplar için teşekkur ederim Ama setup a girince USB 2.0 görünmüyor :)
Usb 2.0 controller --> Enabled konumuna getirin
dostum dediğin şekilde fakat aşağıdaki gibi On board USB 2.0 conroler çıkmıyo :( İlginiz için teşekkür ederim
quote:
Orijinalden alıntı: padiSAHINoglu
dostum dediğin şekilde fakat aşağıdaki gibi On board USB 2.0 conroler çıkmıyo :( İlginiz için teşekkür ederim
2- Eğer arkadaki usb girişlerindede aynı hatayı veriyorsa harici hdd usb bellek gibi birşeyi takıp deneyin yine hı-speed uyarısı vericekmi.
3- Yine aynı uyarıyı alırsanız bios güncellemeyi deneyin eğer sorun devam ederse usb 2.0 desteklemiyor demektir anakartınızın bilgilerini araştırdım ama usb 2.0 1.1 ile ilgili birşeye ulaşamadım . elinizde anakartın kitapçığı varsa ordan bakabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: Powerx*
Bios'a girerek USB 2.0 kısmını gördüğünüz zaman orada ki ayarı Full speed ise hi speed yapınız. Tabi böyle bir ayar var ise
ayrıca anakartın özellikleri; http://www.mercury-pc.com/product-spec.php?productid=478 görüleceği üzere usb 2.0 desteği var.üstteki alıntıdaki bios ayarını yapmalısın.eğer öyle ayar menüsü yok ise biosda,kasanın arka panelindeki usb yuvalarının otomatik olarak usb 2.0 olarak kullanması gerekir.bazen işletim sisteminde de sorun oluyor.eğer elinde anakart cd'si yada webden driveri bulursan aygıt yöneticisinden evrensel seri yol denetleyicisini(önünde usb ikonu var zaten) kaldır&ekle yada güncelle tekrardan.yine sorun devam ederse 5tl-10tl civarına pci usb 2.0 kart alıp takarsın. kolay gelsin.
h4rml3ss
kullanıcısına yanıt
s.a arkadas..ben günlerdir kendi bilgisayarımın (Phoenix award Bios mevcut) bios undan USB Controller bölümünü bulamadım..harici HDD yada USB stick taktığımda herhangi bir dosyayı minimum düşük bir hızda koyalıyor..hele ki harici HDD e kopyalama saatler sürüyor film koylama veya oyun kopyalama..Phoenix award bios USB controller ayarına nerden ulaşabilrim..tesekürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme