Bildirim
usb 2.0 çok yavaş
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
USB 1.1 ve 2.0 olmak üzere iki çeşitttir..
Usb 1.1 saniyede 1.5mb/sn aktarıma izin verirken usb 2.0 da bu 40 kat daha fazladır yani 60mb/sn..
Yani senin usb büyük ihtimal 1.1 ya da 2.0 ise SP2 yüklemen lazım yoksa 1.1 olarak çalışır.. -
quote:
Orjinalden alıntı: Sandman
USB 1.1 ve 2.0 olmak üzere iki çeşitttir..
Usb 1.1 saniyede 1.5mb/sn aktarıma izin verirken usb 2.0 da bu 40 kat daha fazladır yani 60mb/sn..
Yani senin usb büyük ihtimal 1.1 ya da 2.0 ise SP2 yüklemen lazım yoksa 1.1 olarak çalışır..
Bunların üzerine birkaç birşeyde ben ekleyeyim bazı anakartlarda usb menüsünde hi speed , full speed seçenekleri olur böyle bir menü varsa hi speed yap ve usb aktarım hızı anakarttan anakartada değişiyor her ne kadarda usb 2.0 olsalar da farklı anakartlarda bu hız değişiyor bir yerde usb'lerinde aralarında kalite farkı olduğunu okumuştum ve bir kaç usb 2.0 anakartta denediğimde hızlarının farklı olduğu gördüm. -
ben usb sürücü güncelle yaptım windowsun sitesinden bi kaç dosya indirip halletti artık epey hızlı
-
ben yeni anakart aldım MSI, ama maalesef hiçbir zaman 60mb/saniye göremedi, yani teorik ;) ortalama 6-7 mb falan atıyor bir saniyede
bir de megaBİT ve megaBYTEı karıştırmamak lazım ;) -
dostum service pack 2 yoksa bilgisayarında usb 2 özelliği calısmaz yada senın usb lerin 1.1 dir -
sp 2 yüklü ve usb 2 ama yine de yavaştı dediğim gibi sürücü güncelle dedikten sonra düzeldi artık sorunum yok .böyle bir problemle karşı karşıya olan arkadaşlarıma da bir yol göstermiş olayım -
hocam neye atıyor 6-7 MB/s hızla?
quote:
Orjinalden alıntı: atikanatasoy
ben yeni anakart aldım MSI, ama maalesef hiçbir zaman 60mb/saniye göremedi, yani teorik ;) ortalama 6-7 mb falan atıyor bir saniyede
bir de megaBİT ve megaBYTEı karıştırmamak lazım ;)
-
USB 1.1 12 Mbps
USB 2.0 480 Mbps
FireWire 400 Mbps
Ultra SCSI 20 MBps
Ultra160 SCSI 160 MBps
Ultra ATA/100 100 MBps
Ultra ATA/133 133 MBps
FireWire 800 800 Mbps
MBps, saniyedeki megabyte transferini, Mbps ise saniyedeki megabit transfer hızını göstermektedir. Bir byte 8 bit olduğundan, örneğin 800 Mb, 100 MB'a eşittir. -
quote:
Orjinalden alıntı: omar_tetteh
sp 2 yüklü ve usb 2 ama yine de yavaştı dediğim gibi sürücü güncelle dedikten sonra düzeldi artık sorunum yok .böyle bir problemle karşı karşıya olan arkadaşlarıma da bir yol göstermiş olayım
Anakart üzerinde USB leriniz 1.1 ise siz bunu güncelleme yaparak USB 2.0 yapamazsınız. ( eğer anakart üzerindeki USB ler 2.0 ise ve sorun varsa bu sorunu,güncelleme yaparak düzeltebilirsiniz) Anakart üzerindeki USB 1.1 i ancak donanım değişikliği yaparak( gidip USB 2.0 Bağlantısı almalısınız) USB 2.0 yapabilirsiniz.
-
@suslu76 , 2 sene önce aldığım SANdisk Micro 256mblık usb flash belleğe -
quote:
Orjinalden alıntı: atikanatasoy
bir de megaBİT ve megaBYTEı karıştırmamak lazım ;)
Bellek içindeki çiplerin hız limitleridir o
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X