Şimdi Ara

Usb 2.0'ın hızı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
12.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • artık usb 2.0 var her bilgisayarda, olmayanlarda veya yazılım olarak eksik olanlarda ise windows uyarı veriyor bu belleği daha hızlı kullanabilirsiniz diyerek

vista kullanıyorum 4gb usb bellekten saniyede 3.7mb ile dosya yolluyor ama daha fazla olması gerekmiyor mu?

normalde hızı ne olmalı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

USB 2.0 Hızı

USB 2.0, Universal Serial Bus (Evrensel Seri Veriyolu) standartlarının ikinci önemli sürümüdür. Veri aktarım hızları ve diğer özellikler açısından USB 1.1'in yerini almıştır.

USB 2.0, tam çift yönlü veri aktarımını destekleyen yüksek hızlı bir veri aktarım arabirimidir. Hem yazma hem de okuma hızları USB 1.1'den çok daha yüksektir.

USB 2.0 Aktarım Hızı

USB 2.0'ın teorik maksimum veri aktarım hızı 480 Mbps'dir (saniyede 60 megabayt). Ancak gerçek aktarım hızları, kullanılan donanım ve yazılıma bağlı olarak daha düşük olabilir.

Tipik olarak, USB 2.0 cihazları aşağıdaki okuma ve yazma hızlarına ulaşabilir:

• Okuma Hızı: 30-35 MB/s
    • Yazma Hızı: 25-30 MB/s

USB 2.0 Saniyede Kaç MB

USB 2.0 veri aktarım hızını megabayt cinsinden hesaplamak için aşağıdaki formülü kullanabilirsin:

Aktarım Hızı (MB/s) = Veri Aktarım Hızı (Mbps) / 8

Bu formülü kullanarak şu sonuca ulaşırsın:

480 Mbps / 8 = 60 MB/s (teorik maksimum hız)

USB 2.0 ve USB 1.1 Arasındaki Fark

USB 2.0, USB 1.1'e kıyasla aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli avantajlar sunar:

• Daha yüksek aktarım hızları
    • Tam çift yönlü veri aktarımı
    • Daha fazla güç desteği (500 mA'e kadar)
    • Yeni ve geliştirilmiş konektör türleri

USB 2.0, günlük kullanım için uygun olan yaygın ve güvenilir bir veri aktarım arabirimidir. Dış depolama cihazları, yazıcılar, tarayıcılar ve diğer çevre birimlerini bilgisayarlarına bağlamak için sıklıkla kullanılır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dostum en fazla 480 Mbit destekler usb 2,0portu.Saniyede yaklaşık 60mb ta denk geliyor senin hızın düşük ortalama 20-50mb arası yazar flash belleklere

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkanbaba -- 12 Temmuz 2010; 2:21:03 >
  • usb bellekte sorun olduğunu zannetmiyorum ama hangi hızda olduğunuda bilmiyorum

başka bilgisayarda da bu hızda atıyor, 3gb civarı yolluyorum 3.7mb ile atıyor
  • usb 1.0 zaten olamaz 1,5mb ten fazla atamazdın o zaman flash belleği biçimlerdir belki düzelir belliki birşey olmuş.
  • flash diskinde problem olabilir.

http://download.chip.eu/tr/USB-Disk-Storage-Format-Tool_176942.html bu program ile (HP USB Disk Storage format tool) ile

flash diskini seçip NTFS olarak formatla

daha hızlı aktaracaktır.en azından kendi belleklerimde denedim biliyorum.. Fat ile NTFS arasında baya hız farkı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: z123456

flash diskinde problem olabilir.

http://download.chip.eu/tr/USB-Disk-Storage-Format-Tool_176942.html bu program ile (HP USB Disk Storage format tool) ile

flash diskini seçip NTFS olarak formatla

daha hızlı aktaracaktır.en azından kendi belleklerimde denedim biliyorum.. Fat ile NTFS arasında baya hız farkı var.

yalnız dikkat et flash belleği ntfs yapınca bilgisayar okuduğu halde dvd divx playerlar okumuyor ... ntfs yaptıktan sonra divx player flash belleği okumayınca bozuldu zannederek ne kadar uğraşmıştım bi ben bilirim

bilgisayara tak fillmi at divx playere tak eror versin

• nolrmal format attım ama değişen birşey olmadı pek 5mb'a çıktı hızı

ntfs yapayım öyle deniyeyim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • attığın dosyaya göre veya pcne göre değişebilir. O an çok işlem yürütüyorsan yavaş atar. Bide attığın dosya küçük küçük çok sayıda parça içeriyorsa da yavaş atıyor. Ben 10 bin parçalık 100mb dosyayı 800 b/s ile attığını görmüştüm. Usb 3.0 çıktı ama yaygınlaşması, uygun ürünler çıkartılması 1-2 yıl daha sürecek gibi. İdare edeceksin artık
  • Başka bilgisayarda da bu hızla yazıyorsan flash belleğin yazım hızı o kadardır.

bende 2 tane var, birinin okuma yazma hızı çok düşük.
    onunla 2 mb hızda atıyor ama diğeri 25 mb. hızı buluyor.
  • 4-5-6 mb hızla yazıp alıyorum bu hız DVD den alma hızımla aşşağı yukarı aynı.
    Aynı diskte bölünmüş partisyonlar arasında dosya transferide 15-20mb hızla olduğundan bana pek koymuyor. Dinazor bir sistem kullanmıyorum ama benim gerçeklerimde böyle =)
    Dipnot : parmak diskim kingston 4gb. Bir ara üzerine linux kurma ve boot etme olaylarıyla çok uğraşmıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 20 Temmuz 2010; 20:21:47 >
  • çok dosya, küçük boyutlarda atıyorum bu yüzden yavaş sanırım
  • yıl 2015 ama, flash belleklerde ki yazma hızı 3-4-5 mb/s arasında....
    - iyi olan 2.0 usb destekli usb'lerde bu hız 9-10-11 mb/s yeye kadar çıkıyor....
    - aslında ticari bu durum. adam 8 - 12 liraya usb bellek satıyor 8 gb lık...
    - öbür adam yine 8 gb lık usb belleği 17 -25 liraya satıyor...
    - kullanıcı ucuz olanı alıyor nasılsa aynı kapasite diye...!!
    - ama işte öyle değil, 8 - 12 liraya aldığın usb belleklerin hızı genelde 3-4-5 mb/s :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onderak -- 26 Ocak 2015; 20:15:25 >
  • ben de bir usb 2.0 flash bellek kullanıyorum. Hızı saniyede maksimum 4 mb oluyor. Bir film 2-3 GB oluyor. Bu devirde flash alacaksanız 2.0 asla almayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.