Şimdi Ara

USB 2.0 kutuyu firiwere girişinden çalıştırabilirmiyiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dostlar bir sorayım, bende bir dizüstü var ve benim en büyük derdim usb girişinin 1.1 olması, usb 2.0 dönüştürücü pcmci kart aldım ve bununla bilgileri aktarmak istiyorum, bu küçük medyalarda iş görüyor, ancak usb 2.0 dıştan takma harddisk kutusunda, kutunun kendi elektirik kablosu olmasına ve adaptör takılı olmasına ragmen bu karttan bilgi atmakta zorlanıyorum, çünkü kartın bağlı olduğu pcmci girişinden gelen elektirik usb 2.0 harici harddisk için yeterli olmuyor ve 1.1 girişine bağladığımda ancak ikinci bir kabloyu diğer 1.1 girişine taktığımda bilgiler gidebiliyor, buda çok yavaş bir bilgi aktarımı oluyor ve beni canımdan bezdiriyor, bende bu işi firiwere den halletmeyi düşünüyorum, ancak firiwere çıkışı olan harddisk kutuları zor bulunuyor, artı benim zaten bir usb 2.0 çıkışlı harddisk kutum var, bunun çıkışını diz üztümde bulunan firiwere girişine bir dönüştürücü adaptör ile bağlama şansım varmıdır, mantıksal olarak olabilir diyorum ama bu konuyu birde danışayım dedim.

• kimsede bu konuda bir bilgi yokmu yav.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mersan0

dostlar bir sorayım, bende bir dizüstü var ve benim en büyük derdim usb girişinin 1.1 olması, usb 2.0 dönüştürücü pcmci kart aldım ve bununla bilgileri aktarmak istiyorum, bu küçük medyalarda iş görüyor, ancak usb 2.0 dıştan takma harddisk kutusunda, kutunun kendi elektirik kablosu olmasına ve adaptör takılı olmasına ragmen bu karttan bilgi atmakta zorlanıyorum, çünkü kartın bağlı olduğu pcmci girişinden gelen elektirik usb 2.0 harici harddisk için yeterli olmuyor ve 1.1 girişine bağladığımda ancak ikinci bir kabloyu diğer 1.1 girişine taktığımda bilgiler gidebiliyor, buda çok yavaş bir bilgi aktarımı oluyor ve beni canımdan bezdiriyor, bende bu işi firiwere den halletmeyi düşünüyorum, ancak firiwere çıkışı olan harddisk kutuları zor bulunuyor, artı benim zaten bir usb 2.0 çıkışlı harddisk kutum var, bunun çıkışını diz üztümde bulunan firiwere girişine bir dönüştürücü adaptör ile bağlama şansım varmıdır, mantıksal olarak olabilir diyorum ama bu konuyu birde danışayım dedim.

Yani sen usb yi Friwere 'ye aparatla dönüştürmek istiyorsun. Doğru anlamış mıyım.? Walla öyle bişiye hiç rast gelmedim hiç de duymadım. Ama mantıklı olabilir. Sen sizüstü usblerini 2.0 yapamıyor musun. tamamen köklerini değiştirerek...

• Hocam farklı teknojiye sahip oldukların bu mumkum olmuyor.
    ben de bir ara armıstım böle birsey ama biryerde okumustum olamıyacağını.
  • dejaay nası oluyo bu "dizüstü usblerini 2.0 yapamıyor musun. tamamen köklerini değiştirerek... " olayı, bi anlatırmısın.

yav benim sorunum benim dizüstünün usb sinin 1.1 olması, buda büyük verileri bilgisayara atarken acaip sorun oluyor, usb 1.1 ile 1 gb ve üstü bir veriyi bilgisayara atmak tam ölüm, usb 2.0 ile max 3 dakika olan bu aktarım, 1.1 ile resmen yarım saatten fazla sürüyor, bende bu veri aktarımını iee1394 girişi ile halledeyim istiyorum, benim dizüstünde bir iee 1394 girişi var ve çalışıyor, bu girişe olacak dıştan takma bir harddisk kutusu bulamadım, arayınca bulunur ama elimde bir usb 2.0 çıkışlı dıştan takma harddisk kutusu var, bunun usb 2.0 olan çıkışını bir dönüştürücü ile iee1394 yani firewer yapabilirsem, benim dizüstündeki girişe takıp hızlı veri aktarımı işini yapabilirmiyim diye merak ediyorum.
  • Ne yazıkki hocam. Bana da usb disk gerekliydi. Bir yerden uygun firewire cıkıslı disk bulmustum. O ara bakınmıstım böyle birsey olabilirmi diye.
  • Hocam muhtemelen biliyorsundur ama soylemekte yarar var. Cift cıkıslı usb kablolar var. Yani notebook a 2 adet usb 2.0 bağlantısı ile bağlıyorsun. böylece güc gereksinimini karsılayabiliyrsun. Bircok usb kutunun kablosu böyle gerçi.

USB 2.0 kutuyu firiwere girişinden çalıştırabilirmiyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelfender2 -- 4 Ocak 2007; 20:30:06 >
  • en son care olarak bunu deneyeceğim dostum ama bu konuda da bir sıkıntı var, benim elimde resmini koyduğun türde kablo var ancak elimdeki disk kutusunun diske giriş kısmı yazıcıların kablolarında bulunan geniş girişlerden, bu şekilde bir girişi olan diğer tarafında ise ik tane usb girişi olan bir kablo olursa belki halledebiliriz veya elimdeki pcmcı kartın garantisinden yararlanarak yanan güç çipini tamir ettirmeye çalışacağım, bakalım belki olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mersan0

dejaay nası oluyo bu "dizüstü usblerini 2.0 yapamıyor musun. tamamen köklerini değiştirerek... " olayı, bi anlatırmısın.

yav benim sorunum benim dizüstünün usb sinin 1.1 olması, buda büyük verileri bilgisayara atarken acaip sorun oluyor, usb 1.1 ile 1 gb ve üstü bir veriyi bilgisayara atmak tam ölüm, usb 2.0 ile max 3 dakika olan bu aktarım, 1.1 ile resmen yarım saatten fazla sürüyor, bende bu veri aktarımını iee1394 girişi ile halledeyim istiyorum, benim dizüstünde bir iee 1394 girişi var ve çalışıyor, bu girişe olacak dıştan takma bir harddisk kutusu bulamadım, arayınca bulunur ama elimde bir usb 2.0 çıkışlı dıştan takma harddisk kutusu var, bunun usb 2.0 olan çıkışını bir dönüştürücü ile iee1394 yani firewer yapabilirsem, benim dizüstündeki girişe takıp hızlı veri aktarımı işini yapabilirmiyim diye merak ediyorum.

Aşağıdaki link senin sorununa çözüm olabilir: Usb 1.1'i usb sürücülerini güncelleştirerek ya da servis pack 2 yükleyerek usb 2.0 a yükseltebiliyormuşun. İstersen sen de bi göz gezdirdir.

http://forum.donanimhaber.com/m_10279167/tm.htm

• dejay dostum keşke sorun sürücülerde olsa, benimkisi donanımsal bir sorun, yani donanım olarak benim dizüstünün usb girişleri ve çipi usb1.1, bu tür bir donanımı yazılım ile usb 2.0 yapmak imkansız, ama usb 2.0 girişler, aynı zamanda geriye doğru uyumludur, yani usb1.1 ide desteklerler, bu yüzden eğer usb 1.1 driveri yani sürücüsü yüklü ise usb 2.0 olmasına rağmen, usb 1.1 olarak çalışabilir, eğer bunun farkına varıp usb 2.0 sürücülerini yani driverlerini yüklersen giriş kendine gelir ve usb 2.0 olara çalışmaya başlar, ancak benim giriş donanımsal olarak 1.1 olduğundan böyle bir sürücü güncellemesi ile hızlanabilmesi mümkün değil. ilgine sağol.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.