arkadaşlar bende yaklaşık 7 yıllık seagate marka bir harddisk var pek kullanmadığım. bunun harddisk kısmı mini usb
öbür tarafı bildiğimiz usb 2.0. ben bu harddiski eski bilgisayar, laptop, televizyon veya yeni bilgisayarımdaki usb 2.0 portlarına taktığımda harddisk kafasına göre bağlantı kopartıyor bazen çalışıyor ama genelde çalışmıyor ve bütün kablolarda aynı şeyi yapıyor iki üç tane mini usb ile denedim. ancak anakartın usb 3.0 veya 3.0 gen 2 mi oluyor artık turkuaz olan girişine veya kasanın önündeki usb 3.0 portlarına bağladığımda hiç kesinti olmuyor. bunun nedenini merak ediyorum. kablo açısıyla alakalı bir şey değil birden fazla kablo ile denedim çünkü. acaba usb 2.0'da bir hatın pini arızalı ve o arızalı pin usb 3.0 çalıştırırken kullanılmıyor olabilir mi?
Bikaç nedeni olabilir. En yüksek ihtimalle şu aklıma geliyor. Diskin sağlığında problem olabilir. USB daha hızlı olduğundan zamanaşımına takılmadan veri aktarımı yapabiliyor, usb 2 de ise zamanaşımı olunca disk resetliyordur. Diğer ihtimal tahmin ettiğiniz gibi PCB de usb 2 devresinde bir sorun olabilir.
Bence yedeklerinizi alın ve usb 3 ile kullanın Diğer ihtimaller (siz bunları denemişsiniz zaten) Driver problemi olabilir. Kablo problemi olabilir. Bilgisayar usbsinde problem olabilir.
Seagate ...... yüksek ihtimalle diskinizde sorun var ve ilk yazdığım oluyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
DigitalVeri
kullanıcısına yanıt
usb 3.0 kablo ve cihaz kullanmadan usb 3.0 bant genişliğinden faydalanabiliyor muyuz ki? harddisk yedeği bulunuyor zaten film ve dizi indirmek için kullanıyorum artık. ancak merak ettim yani dediğiniz gibi disk sorunu mu yok usb çıkışı sorunlu mu bunu merak ediyorum. seagate bir daha asla almam zaten aynen :D
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme