Şimdi Ara

USb beleğe Windows XP kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar nette çok aradım ama bulamadım, ama böyle birşey yapıldığını biliyorum hatta gg de usbler satılıyor içine windows kurulmuş halde, "sokun istediğiniz bilgisayara (anakartı usb boot u destekleyen modeller için) kullanın kendi windowsunuzu" diye. bu konu hakkında bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi? böyle birşey yapmam gerekiyorda.

• 2 tip var.
    1. si bartpe, ultimatepe, vistape, livexp.......... gibi pelerin usb ye konmasi (5 seneden uzun suredir var)
    2. si xp yi usbye kurma (hic denemedim) (özel bir yontem ile yapiliyor, nette aranarak bulunabilir)

1. yontemde yazdigim hazir bir pe cdsini usbye atmak icin surayi okursun:
    http://forum.donanimhaber.com/m_23050019/tm.htm

yada petousb gibi yazilimlarla yapildigini duydum (denemedim)

belliki iyi aramamissin, bircok yerli yapim cd ve onlarin nasil usb ye konacagina dair bircok tr aciklamali site mevcut (arasira rastladim, ilgilenmedigimden hazir bilemiyorum), biraz daha dikkatli ararsan onlara rastlayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 31 Temmuz 2008; 12:52:54 >
  • Teşekkür ederim, gerçekten aradım öyle hazırcılığı pek sevmem yazayımda millet cevap versin, 1-2 bişey buldum ama eskiye ait ve bazı şeylerin eksik ve yavaş çalıştığını yazmışlardı ondan denemedim.
  • zaten usb den pe kullanmak eski bisidir. 2005 Nisandan beri ayni temel yontem üzerine farkli varyasyonlar. Daha oncesinde de 2. diskten vardi... Bulduklarini dene.
    (5 sene degil 3 sene imiş )
    (daha onceside varsa ben bilemiyorum )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 30 Temmuz 2008; 23:59:10 >
  • Ben USB belleğe kurmayı denedim.
    Ama "biosunuz usbden ön yükleme yapmayı desteklemiyor olabilir.Bu yüzden windows xp bu bölüme kurulamaz." diye geveliyor.Yani kısacası direk kurulum işe yaramıyor.
  • şampiyon bilo:
    direk kurulum icin ozel islemler yapman gerekiyor, nette arayarak bulabilirsin. (direkt kurulum ilk mesajimda yazdigim 2. yontem oluyor)
  • usb'den boot etme özelliği olan bi anakartımız varsa usb'ye normal xp kurabiliriz mi?
  • Usb belleğe Xp kurmak ne kadar verimli olabilir bilemem yine de.Vista'da buna benzer işlemler otamatik olarak yapılabiliyor.Xp'de biraz uğraşmak gerekir herhalde.Microsoft,Xp için Sp3 çıkarmasına rağmen hala bir ilerleme kaydedemedi ne yazık ki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Crosshair

usb'den boot etme özelliği olan bi anakartımız varsa usb'ye normal xp kurabiliriz mi?

Evet ama biraz yorucu iş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.