Şimdi Ara

USB belleği HDD gibi göstermek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
2
Favori
24.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Honanım Daber

quote:

Orijinalden alıntı: MarjinaL -TR

quote:

quote:

Emin misin? Donanımı ve çalışma prensipleri farklıdır ama... Flash bellek, hdd kadar hızlı değildir.
    ssd ler çöp o zaman.biri mekanik diğerinin hareketli parçası yok

SSD yi karıştıran olmadı.

bir flash bellek herzaman bir hdd den hızlıdır.

tekrar düşün, iyi araştır arkadaşım

düzenleme: imla hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbkaya -- 12 Kasım 2012; 21:42:35 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Emin misin? Donanımı ve çalışma prensipleri farklıdır ama... Flash bellek, hdd kadar hızlı değildir.

Cık. Benim hdd, flash belleklerden daha hızlı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

bu arkadaşta 222 mb/s ulaşmıştı, ben hiçbir flashbelleğin bu hıza ulaşabildiğini görmedim

• Amaç?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Dostum bu arkadasin derdi uzum yemek degil bagciyi dovmek ugrasmaya degmez.. Baskasinin yazdigi cumlelerden cimbizla cekip akli sira sekil yapacak ama kendisine benzeri yapildiginda karakteri ortaya cikiyor.

SSD'yi karistiran olmadi demis bi'de... Peki soruyorum sana ben o arkadasa yazdigim cumlede herhangi birisi hizlidir yada birebir aynidir diye bi not dusmus muyum acaba ? Adamin sorus tarzina gore teorik olarak ayni amaca hizmet ettiklerinden veri tasima amacli olduklarindan bahsetmisim ve "bir nevi" kelimesini kullanmisim. Senin gibi sazanlari bildigim icin kullandim zaten.

Cem yilmaz hikayesini anlatirken 8'e 10 bi kare hayal edin diyor ya.. sazanin birisi atliyo 8'e 10 kare olmaz diye iste o arkadas sensin muhtemelen

• quote:

Orijinalden alıntı: fbkaya

quote:

quote:

quote:

quote:

bu arkadaşta 222 mb/s ulaşmıştı, ben hiçbir flashbelleğin bu hıza ulaşabildiğini görmedim

sufak bi araştırma yapıp bilgilerimin bir kısmının yanlış olduğunu gördüm.
    normal bir 5400 rpm lik sabit diski çoğu flash disk geçebilir

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sufak bi araştırma yapıp bilgilerimin bir kısmının yanlış olduğunu gördüm.
    normal bir 5400 rpm lik sabit diski çoğu flash disk geçebilir

öğrenmek herzaman güzeldir.
    öğrenmenin devamı dileği ile iyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Facepalm

Amaç?

bir adet zihni sinir projesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

arkadaşlar USB belleğimi HDD gibi gösterebilirmiyim ?

Selam
    Elbette bunu yapabilirsiniz.. İsterseniz 2 birim olarak flash belleğinizi HDD formatına dönüştürebilirsiniz.
    Aşağıdaki resimde olduğu gibi yapabilir ve istediğiniz sistemi buna yükleyebilir ve oradan çalıştırabilirsiniz. Fakat sistem kurmak için yeterli alan olması gerekir. Örneğin; Seyyar bir sistem kurmak için, Win8 32 Gb flash bellek alanı istiyor.

Bir zamanlar hazırlamış olduğum ŞU SAYFAYA bakın ve oradaki yazılımı da indirerek işleminizi gerçekleştirin.
    Kolay gelsin..

USB belleği HDD gibi göstermek

Hocam programın adını verebilir misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: _otay_

Selam
    Link değişikliği nedeniyle sayfaya ulaşamadığınızı gördüm ve linki değiştirdim..

Anlatım linki ve program aynı sayfadadır.http://www.kitapgibi.info/FB_ile_Sistem_Kurulumu/USB_Flash_Bellek_Sistem_Kurulumu.htm
    Kolay gelsin..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _otay_

Selam
    Link değişikliği nedeniyle sayfaya ulaşamadığınızı gördüm ve linki değiştirdim..

Anlatım linki ve program aynı sayfadadır.http://www.kitapgibi.info/FB_ile_Sistem_Kurulumu/USB_Flash_Bellek_Sistem_Kurulumu.htm
    Kolay gelsin..

Flash belleğime "Win 8 / Win 7 / Hiren's Boot" kuracaktım ama "Bootice" dedikten sonra program belleği görmüyor.. Sadece SDD ve HDD'leri görüyor..

USB belleği HDD gibi göstermek

• pohuman kullanıcısına yanıt
    Selam
    Program disk seçeneklerinde L: Sandisk Extreme 60 GB olarak görünüyor ama Bootice yapınca neden görmediğini anlayamadım gerçekten. Belki flash belleği tanımıyor veya Win8 ile uyumlu çalışmıyordur program. Denemedim ve deneyip bilgi yazacağım..

Olmazsa şöyle yapabiliriz.
    Ben size boot verilerini hazırlayıp Winrar ile sıkıştırıp siteye yükleyeyim. Siz de oradan indirip flash diskinizi NTFS olarak biçimlendirdikten sonra, vereceğim dosyaları flash belleğe kopyalayın ve direkt yüklemek istediğiniz sistemlere tik koyarak yazdırmaya başlayın..

Not: Neleri yüklemek istediğinizi sırası ile yazarsanız menü.lst dosyasını da hazırlayabilirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 26 Temmuz 2013; 11:51:32 >
  • quote:

Selam
    Program disk seçeneklerinde L: Sandisk Extreme 60 GB olarak görünüyor ama Bootice yapınca neden görmediğini anlayamadım gerçekten. Belki flash belleği tanımıyor veya Win8 ile uyumlu çalışmıyordur program. Denemedim ve deneyip bilgi yazacağım..

Olmazsa şöyle yapabiliriz.
    Ben size boot verilerini hazırlayıp Winrar ile sıkıştırıp siteye yükleyeyim. Siz de oradan indirip flash diskinizi NTFS olarak biçimlendirdikten sonra, vereceğim dosyaları flash belleğe kopyalayın ve direkt yüklemek istediğiniz sistemlere tik koyarak yazdırmaya başlayın..

Not: Neleri yüklemek istediğinizi sırası ile yazarsanız menü.lst dosyasını da hazırlayabilirim..

İlginiz için teşekkürler. Yapabilirsek çok güzel olur gerçekten.. Yüklemek istediklerim; Win 8 / Win 7 / XP / Hiren's Boot

Bu işletim sistemlerini flash belleği bölerek mi yapacağız yoksa direk içine mi atacağız? Gerçi yeterki olsunda nasıl olduğu önemli değil..

Hiren's Boot'taki farklı programlar ile yapmaya çalıştım ve 5'e böldüm de ama bölünen kısımları Windows görmüyor. Sadece disk yönetiminde ayrı ayrı NTFS olarak görünüyorlar..

Selam
    Yapmasına yaparız ama istediğiniz Win7 ve Win8'i aynı anda ve aynı flash belleğe yükleyemezsiniz.. Aynı flash belleğe ya Win7, ya da Win8 kurabiliriz.
    Fakat önceden Win7 ile Win8 birleştirilmiş olursa, bunu yüklemek mümkün elbette. Bu durumda Win8 ile boot eder ama kurulacak seçeneklerden Win7 veya Win8 sürümlerini kurmak mümkündür.
    Kendim ve birkaç servis arkadaşıma hazırladığım bu yöntemde, seçenekli kurulabilmekte.. Fakat güncellemeleri ile entegre etmek neredeyse 24 saati geçiyor.. 1 ISO dosyası içinde 32 ve 64-Bit olma kaydı ile 17 adet sistem oluşuyor.. Boyutta elbette 11 GB civarını buluyor..

Windows XP, Acronis Boot CD veya Hiren's Boot CD gibi işletim sistemi ve yazılımlarda sorun olmadan yükleme yapılabilir..

Flash belleği bölersiniz ama Windows görmez.. Bunu denemişsiniz zaten. Sadece USB HDD'yi bölebilirsiniz ama kurulacak sistemler ilk bölümden boot edeceği için yine tek birim/bölüm olarak yüklemek durumunda kalırsınız. Bunu ancak komut sistemiyle farklı birimlerden yükleme işlemini yapmak durumunda kalırsınız..

Not: Programı Win8 ile test ettim ve yükleme yaptım bir sorun çıkartmadı.. Sizde neden olmadı bilemiyorum..
    Bilginize ve kolay gelsin..

• Windows 7 ile Windows 8 aynı ekranda yükleyebilirim. XP'ye gerek yok aslında. Birde Hiren's Boot tamamdır. Elimde Windows 7 ile Windows 8 MSDN olarak var. Zaten ben güncellemeler dahil yüklemeyeceğim. Windows 7 ile Windows 8'i aynı ekranda nasıl yükleyebilirim? Farklı bir boot dosyası ile oluyor sanırım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pohuman -- 27 Temmuz 2013; 13:06:58 >
    Selam
    Win7 ve 8'i aynı anda boot etmeniz için önce sistemlerin birleştirilmesi gerekiyor.. Bu da CMD komutları ile gerçekleştiriliyor.

Yukarıda da yazdığım gibi kurulum ekranında hangi sistemi kuracağınıza dair seçenekler çıkar.
    Örneğin;
    1. Windows 7 Ultimate x86 Eğer bu ayrılmışsa, Starter, Homebasic, Homepremium ve Professional
    2. Windows 7 Ultimate x64 Eğer bu ayrılmışsa, Homebasic, Homepremium ve Professional

3. Windows 8 x86 Eğer bu ayrılmışsa, Windows 8 ve Windows 8 Pro
    4. Windows 8 x64 Eğer bu ayrılmışsa, Windows 8 ve Windows 8 Pro

5. Windows 8 Enterprise x86
    6. Windows 8 Enterprise x64 Şeklinde devam eder gider..

Burada önemli olan, ne yapmanız gerektiğine kesin karar vermektir. Çünkü kodlar ona göre hazırlanır ve entegre işlemi de ona göre başlatılır..
  • Windows 8 kurulum ekranında Windows 7 sürümleride olacaksa tamamdır. Bu CMD komutlarını aşama aşama anlatan bir yer varsa bende yapabilirim. Yanlış anlamayın size zahmet olmasın diye.. Ben yaparım diyorsanız bendeki sürümleri söyleyeyim isterseniz?
    Selam
    Entegre konusunda çok fazla site veya yer bulabileceğinizi sanmıyorum. Çünkü kodlar ne yapacağınıza bağlı olarak elle yazılıyor..

Siz Windows 7 ve 8'in hangi işletim sistemlerini birleştirecek ya da entegre edecekseniz, ona göre kod hazırlayıp size vereyim kendiniz yapın bunu..
    Şunu belirtmekta yarar görüyorum. Birleştirme farklı, güncelleme entegre farklı ve hem güncelleme entegre hem de birleştirme farklı kodlar içerir.. Siz hangisini yapmak istediğinize kesin karar vererek bilgi vermeniz gerekmektedir..

Bu bir program olmayıp, tamamen yönetici yetkisiyle ve dism CMD.EXE komutu ile çalışan bir uygulamadır..

Örnek kodlar:
    quote:

dism /Mount-Wim /WimFile:D:\Win7-8\1_Win8_x86\sources\install.wim /index:2 /MountDir:D:\Win7-8\WIM
    Dism /Image:D:\Win7-8\WIM /enable-feature /featurename:NetFX3 /Source:D:\Win7-8\1_Win8_x86\sources\sxs /LimitAccess
    dism /Image:D:\Win7-8\WIM /Add-Package /PackagePath:D:\Win7-8\TOOLS
    dism /Unmount-Wim /MountDir:D:\Win7-8\WIM /commit
    Dism /Mount-Wim /WimFile:D:\Win7-8\1_Win8_x86\sources\install.wim /index:1 /MountDir:D:\Win7-8\WIM
    Dism /Image:D:\Win7-8\WIM /enable-feature /featurename:NetFX3 /Source:D:\Win7-8\1_Win8_x86\sources\sxs /LimitAccess
    Dism /Image:D:\Win7-8\WIM /Add-Package /PackagePath:D:\Win7-8\TOOLS
    Dism /Unmount-Wim /MountDir:D:\Win7-8\WIM /commit

Bu kodlar, Win8 ve Win8 Pro entegre işlemini gerçekleştirdiği gibi, Net Framework 3.5 sürümünü de etkinleştirir.. Elbette kodların dahası var..
    Bilginize ve kolay gelsin..

• Hmmm.. Öyleyse size en kısa sürede yüklemek istediğim sürümleri yazayım..

Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim..
    Rica ederim..
    Siz hangi sistemleri hazırlayacaksanız onları açık ve net bir şekilde belirtin, size kodlarla birlikte gerekli boş klasörleri de hazırlayıp Winrar ile sıkıştırıp linkini vereyim..
    Kolay gelsin..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.