Şimdi Ara

USB belleği HDD gibi göstermek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
2
Favori
24.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam ben sizin yöntemi inceledim ama yapmadım anladığım kadarı ile flaş diski harddisk olarak sadece tek bölüm ile bölümlendirme resimleri koymuşsunuz.
    Ben Flaş diski bölüp biri fat32 biri ntfs sisteminde aynı anda kullanmak istiyorum bu programla yapabilirmiyiz istediğimi?
  • 42barış83 kullanıcısına yanıt
    Selam
    İstediğinizi yapmak için format bölümünde bunu gerçekleştirebilirdiniz..
    Neyse; yapmanız gerekeni alttaki resimde belirttim..
    Kolay gelsin..

USB belleği HDD gibi göstermek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 25 Eylül 2013; 19:25:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

Selam
    Kolay gelsin..

bende flash belleği ekran kartı gibi göstermeye çalıştım olmadı varmı yapabilecek olan şimdiden teşekkürler.

• quote:

Selam
    Kolay gelsin..

Yardım için teşekkür ederim dediğiniz işlemi yaptım, usb bellek 4 bölüme ayrılabiliyor,
    lakin bilgisayar sadece 1 bölümü görüyor diğer dört bölümü görmüyor.
    Bunu çözemedim, sorunun usb bellek chıpseti ile alakalı olabileceğini söylüyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: cenkzenk

bende flash belleği ekran kartı gibi göstermeye çalıştım olmadı varmı yapabilecek olan şimdiden teşekkürler.

flash bellegi ekrankarti gibi goslerip ne yapacaksiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbkaya

quote:

flash bellegi ekrankarti gibi goslerip ne yapacaksiniz ?

Alıntıları Göster
    PM atmıştım. Gelmedi sanırım?
  • 42barış83 kullanıcısına yanıt
    Selam
    Flash belleği bölebilirsiniz ama Windows 1'i dışında diğerlerini görmez. Tıpkı sizde olduğu gibi..
    Benim bahsettiğim Flash Disk idi. Yani USB HDD veya SSD..

Flash Disk ile flash belleği karıştırmayalım lütfen..
    Kolay gelsin..
  • quote:

Selam
    Flash belleği bölebilirsiniz ama Windows 1'i dışında diğerlerini görmez. Tıpkı sizde olduğu gibi..

Kolay gelsin..

Flaş disk ve flaş bellek derken? Ben ikisini hep aynı sanırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Genç Düşünür -- 26 Eylül 2013; 22:45:53 >
  • Takip.

• Genç Düşünür kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim kadarı ile de, Flash Diskler HDD benzeri veya şeklinde kullanılıyor..
  • quote:

Benim bildiğim kadarı ile de, Flash Diskler HDD benzeri veya şeklinde kullanılıyor..

Tamam, teşekkürler.

• quote:

Selam

Kolay gelsin..

Kusura bakmayın flash disk deyince usb hdd anlayabileceğinizi düşünmemiştim.
    Lakin flash disk dediğimiz alet flash bellekle aynıdır, içinde mekanik donanım bulunmaz.
    Hdd'lerde mekanik disk bulunur.

http://tr.wikipedia.org/wiki/USB_Bellek_Ayg%C4%B1t%C4%B1

• quote:

bende merak ettim ekran kartı gibi derken neyi ima ettiniz acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Supervisor_

quote:

bende merak ettim ekran kartı gibi derken neyi ima ettiniz acaba

Alıntıları Göster
    Eski acer travelmate 292lci bilgisayarı TV'ye bağladım. İnternet bilgisayarı olarak kullanıyorum. Üzerinde Ram'e (1 GB)yüklenen pupyy linux yüklü. Ancak beklentilerimi tam olarak karşılamıyor. Bu konuyu görünce flash belleği hdd olarak bilgisayara gösterbileceğimi düşündüm. Başka bir konuda flash belleği Cdrom gibi göstermeyi başarmışlar. Belki bende hdd olarak gösterebilirim diye düşündüm. Bunu istememdeki amaç dizüstü çok eski olduğu için usb boot kabiliyeti biosta yok. HDD arızalı olduğu için sadece cd'den boot yapabiliyorum. Doğal olarak yerleşik bir sistem kuramıyorum. Puppy yaptığım ayarları silmiyor ama dediğim gibi Ram'e yüklendiği için donmalar oluyor. Bu konuda fikirler olup olmadığını merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sonkurt

Eski acer travelmate 292lci bilgisayarı TV'ye bağladım. İnternet bilgisayarı olarak kullanıyorum. Üzerinde Ram'e (1 GB)yüklenen pupyy linux yüklü. Ancak beklentilerimi tam olarak karşılamıyor. Bu konuyu görünce flash belleği hdd olarak bilgisayara gösterbileceğimi düşündüm. Başka bir konuda flash belleği Cdrom gibi göstermeyi başarmışlar. Belki bende hdd olarak gösterebilirim diye düşündüm. Bunu istememdeki amaç dizüstü çok eski olduğu için usb boot kabiliyeti biosta yok. HDD arızalı olduğu için sadece cd'den boot yapabiliyorum. Doğal olarak yerleşik bir sistem kuramıyorum. Puppy yaptığım ayarları silmiyor ama dediğim gibi Ram'e yüklendiği için donmalar oluyor. Bu konuda fikirler olup olmadığını merak ediyorum.

Alıntıları Göster
    Kolay gelsin arkadaşlar yeni bir harici disk aldım WD Elements 2 TB USB 3.0 bilgisayara bağladığım zaman Flash bellek olarak görüyor yerel disk olarak nasıl gösterebilirim bilgisi olan var mı? Flash bellek olarak gördüğü için kopyalama hızı çok düşük oluyor yaklaşık 5 mb/sn normalde en kötü 60 mb/sn olması gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: crazy1978

Kolay gelsin arkadaşlar yeni bir harici disk aldım WD Elements 2 TB USB 3.0 bilgisayara bağladığım zaman Flash bellek olarak görüyor yerel disk olarak nasıl gösterebilirim bilgisi olan var mı? Flash bellek olarak gördüğü için kopyalama hızı çok düşük oluyor yaklaşık 5 mb/sn normalde en kötü 60 mb/sn olması gerekiyor

60 mb/s hızda aktarım yapabilmeniz için hdd nizin ve pc nizin usb3.0 standartlarını destekliyor olması gerekiyor. eğer bilgisayarınız ve hdd niz bu standartı destekliyor ise bilgisayarınızın usb3.0 portuna bağladığınızdan emin olunuz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbkaya

quote:

Orijinalden alıntı: crazy1978

60 mb/s hızda aktarım yapabilmeniz için hdd nizin ve pc nizin usb3.0 standartlarını destekliyor olması gerekiyor. eğer bilgisayarınız ve hdd niz bu standartı destekliyor ise bilgisayarınızın usb3.0 portuna bağladığınızdan emin olunuz :)

Alıntıları Göster
    merhaba arkadaşlar konuyu hortlatmak istemezdim ama aradığım konuya en yakın konu bu olduğu için buradan devam etmek istedim.yakın bir zaman önce bir arkadaşım 4 tane usb belleği (yada daha fazla)tek bir kutuya bağlayıp bilgisayara ssd harddisk olarak bağladıklarını gördüğünü söylemişti.o zamandan beri aramadığım yer kalmadı.yerli forumlarda böyle bir şeye rastlamadım yabancı forumlarda youtube ta birkaç video falan var.ancak nasıl yapıldığı hakkında bir yorum yok.yapmak istediğim şöyle birşey.3.5 yada 2.5 inçlik bir harddiski bozup içini çıkartıp usb hub ile 4 tane usb 3.0 flash diski bu kutunun içine bağlasam,bunu laptopa yada pc ye ssd olarak tanıtmam mümkünmü.ama 4 usb tek olarak görünmeli yani bir çeşit raid bağlantı gibi olmalı.donanımsal olarak mümkün bunu videolarda gördüm ama yazılımsal olarak nasıl yapabiliriz bunu bulamadım.yardımcı olacak yada fikri olanlar varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: mucitat

merhaba arkadaşlar konuyu hortlatmak istemezdim ama aradığım konuya en yakın konu bu olduğu için buradan devam etmek istedim.yakın bir zaman önce bir arkadaşım 4 tane usb belleği (yada daha fazla)tek bir kutuya bağlayıp bilgisayara ssd harddisk olarak bağladıklarını gördüğünü söylemişti.o zamandan beri aramadığım yer kalmadı.yerli forumlarda böyle bir şeye rastlamadım yabancı forumlarda youtube ta birkaç video falan var.ancak nasıl yapıldığı hakkında bir yorum yok.yapmak istediğim şöyle birşey.3.5 yada 2.5 inçlik bir harddiski bozup içini çıkartıp usb hub ile 4 tane usb 3.0 flash diski bu kutunun içine bağlasam,bunu laptopa yada pc ye ssd olarak tanıtmam mümkünmü.ama 4 usb tek olarak görünmeli yani bir çeşit raid bağlantı gibi olmalı.donanımsal olarak mümkün bunu videolarda gördüm ama yazılımsal olarak nasıl yapabiliriz bunu bulamadım.yardımcı olacak yada fikri olanlar varmı?

Mümkün olsa bile ki mümkündür. ssd hızına ssd ücretinden daha fazla mebla ile ulaşamamaktır. Şöyleki 4 tane 3.0 flash alalım bunların ön belleğini kapatalım çünkü raid yapıcaz bunu açık bırakırsak muhtemelen raid yapamicaz. Radi yaptık ön belleğide kapadık windowstan bir dosyayı attık birincisi software raid olacağından işlemciye baya bir yük binecek 2. teoride raid için 2 flash disk lazım bu disklerin yaklaşık 200mb/s hızında olması gerek ki bir anlamı olsun tabi birde en az 10 yada 5gb olması gerekiyor ki enazından windows kura bilelim. Muhtemelen alacağınız hız real de 80mb / sn sadece karma okuma ve yazmada iyi olan bir sisteminiz olcak. ki meblaları araştırdığınızda gereksiz bir uğraş olucak flash disk ile anca fantazi yapabilirsiniz.

Diğer yandan bunları bağliyacağınız tek hub değil çoğaltıcıyla değil gerçek girişlerle 2 ise 2 4 ise 4 hub olmalı ki gelen bant genişliğini kesmeyesiniz bunlar sadece suan aklıma gelenler. Ki daha çoğaltılabilir bu olumsuzluklar. En büyük olumsuzluğuda sanırım ssh ler gibi raid yapıldıktan sonra ömrünün bir kaç kat daha azalması olabilir. Yoksa zaten suan ssd yerine bir 10 luk hub flash belleklerle dolu bir çiçek sepetinde windows kullanıyor olurduk sanırım..

Kolay gelsin..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _otay_
    Hocam programın adını verebilir misin?

Selam
    Link değişikliği nedeniyle sayfaya ulaşamadığınızı gördüm ve linki değiştirdim..

Anlatım linki ve program aynı sayfadadır.http://www.kitapgibi.info/FB_ile_Sistem_Kurulumu/USB_Flash_Bellek_Sistem_Kurulumu.htm
    Kolay gelsin..

Kardeşim saatlerdir bakıyorum o programı bulamadım zamanın behrinde akıllı bi arkadaşım flash disk i hdd olarak göstermek için naptıysa yapmış ve aracıma taktığımda bu yüzden görmüyor bende bu flashı geri normal haline çevirmek için çabalıyorum yardımcı olursan gerçekten çok sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Honanım Daber

quote:

Orijinalden alıntı: MarjinaL -TR

quote:

Orijinalden alıntı: Honanım Daber

quote:

Orijinalden alıntı: MarjinaL -TR

Emin misin? Donanımı ve çalışma prensipleri farklıdır ama... Flash bellek, hdd kadar hızlı değildir.
    ssd ler çöp o zaman.biri mekanik diğerinin hareketli parçası yok

SSD yi karıştıran olmadı.

bir flash bellek herzaman bir hdd den hızlıdır.

Yav he he.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.