Şimdi Ara

USB Belleğimi hiçbir bilgisayar okumuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 16gb kingston datatraveller usb belleğimi hangi bilgisayara takarsam takayım hiçbirisi okumuyor. İçinde manevi değeri yüksek olan aile fotoğraflarım var. Belleğe ne olursa olsun umrumda değil içindeki fotoğraflarımı nasıl kurtarabilirim. Bildiğiniz veri kurtarma işlemi ile uğraşan kimse yokmu?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Nasıl bozuldu acaba? Bir de üzerinde çalışma ışığı var mı? Ve aktif mi?

Bu soruyu sorma nedenim şu. Bazen kasa içlerinde ön kısıma giden USB bağlantıları ters bağlanıyor ve oraya takılan tüm USB cihazları bozuyor.

Biraz daha detaylı bilgi verebilir misiniz? Taktığınızda algılama oluyor mu?, Işık var mı? Aygıt yöneticisinde görünüyor mu?
  • donanımı güvenli kaldırmadan çıkarınca bu tür sorunlar olabiliyor benimde başıma buna benzer bi durum gelmişti usbnin flashı uçmuştu servise verdim yenisini vermişlerdi tamiri olmaz diyerek
  • arızalı pek bişi yapılmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı marka flashın 4 gb'ını kullanıyorum. Aynen benimki de okumuyordu bozuk diye kaldırdım bir kenara. Geçenlerde şans eseri yine buldum, kasaya biraz uzaktım flashın yarısı yukarı doğru kaldı, flashı okudu şak diye. Bir indir kaldır bakayım belki çalışır.
  • Veri depolama biçiminden(ext4,ntfs,fat32, ..) dolayı olabilir bence.

Linux kurulu bilgisayarda dene, windows'da bazı depolama biçimleri okunmuyor.Çok önemliyse ve yapamazsan profesyonel destek alabilirsin. Veri kurtarma hizmeti veren firmalar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrcnka -- 31 Ekim 2014; 22:59:07 >
  • cöpe
  • Bilgisayardan direk soktukten sonra böyle bir problem yasadiysaniz profesyonel bir destek almalisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

Nasıl bozuldu acaba? Bir de üzerinde çalışma ışığı var mı? Ve aktif mi?

Bu soruyu sorma nedenim şu. Bazen kasa içlerinde ön kısıma giden USB bağlantıları ters bağlanıyor ve oraya takılan tüm USB cihazları bozuyor.

Biraz daha detaylı bilgi verebilir misiniz? Taktığınızda algılama oluyor mu?, Işık var mı? Aygıt yöneticisinde görünüyor mu?

Hocam kingston un en son cıkan su gri metal küçük bellekleri varya datatraveller dt9 kasaya takarak hiç denemedim 3-4 tane laptopda denedim algılama adına hiçbirşey olmuyor aygıt yöneticisi de görmüyor.
    Ayrıca bilgisayara takıp çıkardıktan sonra değil şehirlerarası otobüsün tv'lerindeki usb girişlerine taktım sonra çıkardım başka tvye taktım okumadı. 1gün sonra pc'de denedim zaten o zaman anladım bir sıkıntı olduğunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Turkuaz_TR

quote:

Hocam kingston un en son cıkan su gri metal küçük bellekleri varya datatraveller dt9 kasaya takarak hiç denemedim 3-4 tane laptopda denedim algılama adına hiçbirşey olmuyor aygıt yöneticisi de görmüyor.
    Ayrıca bilgisayara takıp çıkardıktan sonra değil şehirlerarası otobüsün tv'lerindeki usb girişlerine taktım sonra çıkardım başka tvye taktım okumadı. 1gün sonra pc'de denedim zaten o zaman anladım bir sıkıntı olduğunu.

Anladım sorunu. Ters bağlanmış bir devreye (yani + ve - uçlar ters) bu sebeple devresindeki bir iki mini direnç ve kondansatörü yanmış. İçerisindeki veriler sizin için değerli ise benim de başıma gelmişti, ben içini açıp bu mini direnç ve kondansatörü tespit ettim başka bozuk bir devreden söktüğüm parçaları taktım ve eskisi gibi çalışır hale getirdim. İçindeki verileri de aynı şekilde kullanabildim.

USB bellek içerisinde bir hafıza çipi var bu kolay kolay bozulmaz sizin verileriniz de bunun içindedir.

(Bu arada söylemeden duramayacağım. Bu kadar manevi değeri olan verilerinizi neden yedeklemediniz ve onu bilmediğiniz yerlerde kullandınız. Ben kendi montajını yapmadığım hiç bir bilgisayarda ön kısımdaki USB portlarını kullanmıyorum artık)

İçerisinde ince bir işçilik gerekli ince uçlu havya lazım. Multimetre ve bu işi yapabilecek birisi gerekir.

+ ve - uç bağlantısına gelen hattaki dirençler kontrol edilecek yanık olan değiştirilecek ona bağlı olan mini kondansatör de değişti mi çalışır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Turkuaz_TR

quote:

Anladım sorunu. Ters bağlanmış bir devreye (yani + ve - uçlar ters) bu sebeple devresindeki bir iki mini direnç ve kondansatörü yanmış. İçerisindeki veriler sizin için değerli ise benim de başıma gelmişti, ben içini açıp bu mini direnç ve kondansatörü tespit ettim başka bozuk bir devreden söktüğüm parçaları taktım ve eskisi gibi çalışır hale getirdim. İçindeki verileri de aynı şekilde kullanabildim.

USB bellek içerisinde bir hafıza çipi var bu kolay kolay bozulmaz sizin verileriniz de bunun içindedir.

(Bu arada söylemeden duramayacağım. Bu kadar manevi değeri olan verilerinizi neden yedeklemediniz ve onu bilmediğiniz yerlerde kullandınız. Ben kendi montajını yapmadığım hiç bir bilgisayarda ön kısımdaki USB portlarını kullanmıyorum artık)

İçerisinde ince bir işçilik gerekli ince uçlu havya lazım. Multimetre ve bu işi yapabilecek birisi gerekir.

+ ve - uç bağlantısına gelen hattaki dirençler kontrol edilecek yanık olan değiştirilecek ona bağlı olan mini kondansatör de değişti mi çalışır.

Hocam bilgisayarı sattım bilgisayarım olmadığı içinde usb bellekte saklıyordum herşeyi anlayacağınız. Yoksa bilgisayardadaaynılarnı yedekliyordum herzaman.
    Birde dün guiderecovery diye bir şirket var internetten buldum aradım 100 dolar ile 300 dolar arası bir fiyat tutar dedi. Peki sizin bildiğiniz başka herhangi bir veri kurtarma yada bu işi halledebileceğim biryer var mı?

• Arkadaşım söylediğim gibi ben kendi işimi kendim yaptım. Nasıl da yapılacağını yazdım.

O kadar para vermeye gerek yok. Tercih sizin tabiki.

Multimetre kullanmasını bilen elektronikten az da olsa anlayan bir arkadaşınız yok mu? Becerebilecek birini bulursanız yakın plan içini açıp çekersiniz ben de size hangi parçaları kontrol etmeniz gerektiğini söyleyebilirim. Daha önce HDD konusunda benzer problem yaşayan birine buradan yardımcı olmuştum ve sorunu çözüldü.

Anakart tamiri yapan yerler var onlar böyle ince işçilikler yapabilirler ama rica işi ile olur bu iş. Hassas çalışan bir tv tamircisi de yapabilir ama daha önce yazdığım gibi biraz ince bir iş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.