Şimdi Ara

Usb bellek yazma koruması kaldırma çözene 16 Gb Sandisk hediye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
7
Favori
139.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tzeberusx1

ozaman son çare flas belleğe şase yaptırcaksın takcaksın pcye o beynin olduğu yere tornavida çekçeksin eğer üstünde yeşil bir led varsa o an için sarı renk yanar :) flas ın hafızaya 0 kodlar dorudan ve ne var ne yok ölür :)

hocam Allah senden razı olsun Allah ne muradın varsa versin. Abartmıyorum tam iki hafta uğraştım 16 GB flash diskimi atmayacağım illaki çözümü vardır diye düşündüm. Demek ki varmış. Sorunumu da söyleyeyim. Mekanik değil sorunum yani bazı arkadaşların dediği gibi jumper sorunu değil cihazın hiçbir yerinde yazma koruması koyma anaharı yok. tamamen bir virüslü bilgisayarın işiydi. Giren virüsü sildikten sonra yazmamaya başladı. birkaç bilgi işlem sorumlusuna sorduğumda ise virüsün cihaza yazma koruması kodu attığını bundan dolayı yazma koruması olduğu söylendi. Virüs taraması yaptığım halde ise hatta birkaç farklı lisanslı antivirüs ile taradığım halde virüs bulamadı. Ubuntu işletim sisteminde denedim 178 adet acayip isimli dosya vardı ve silinemiyordu. Ama tzeberusx1 hocamın söylediği "son çare" yöntemini uyguladığımda flash diskime tekrar kavuştum. Teşekkürler. Yanlız bu konuda biraz şanslı olmak lazım Flash Diski yakma riski var.

• flash free programi bi tikla hallat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bendede aynı sorun var ama modeli farklı. sandisk cruzer edge var bende. yalnız ben şase falan hiç bilmiyorum zahmet olmazsa detaylı anlatabilir misiniz o işlemi?
  • arkadaşlar garantiye verme durumunuz varsa verin bnce.. bnm bir içini açıp fiziksel olarak etki etmediğim kaldı .diğer herşeyi denedim(oda garantisi bari elden gitmesin diye) hiçbiri fayda vermedi gittim verdim teknosanın garantiye bir kaç gün içinde paketi açılmamış sıfırını verdiler. kullanıyorum uzun zamandır hala sıkıntı yok...
  • quote:

ozaman son çare flas belleğe şase yaptırcaksın takcaksın pcye o beynin olduğu yere tornavida çekçeksin eğer üstünde yeşil bir led varsa o an için sarı renk yanar :) flas ın hafızaya 0 kodlar dorudan ve ne var ne yok ölür :)

dediğin gibi yaptım artık belleği görmüyor
    ona patronun kim olduğunu gösterdik
    görmesi için ne yapcaz
  • Bilgisayar görüyorsa halledebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: pesimist011

quote:

görmesi için ne yapcaz

belleği gpated'la açıp formatlaman gerekiyor, bu windowstan attığın fat32 ve nfts dosya sistemi dışında farklı bir format çeşiti..dos seçip formatlayacaksın, bunun dışnda sun,osx...gibi bir dünya seçenek var .ben geçenlerde asus bilgisayara format atacaktım o ne ,bu diske windows kurulamaz... şeklinde bir hata veriyordu
    sonra gparted'la açtım dos dosya sistemine formatladım harddiski sonra tekrar kurmayı denedim oldu.
    bence bununla alakalı bu sorun...

• quote:

Orijinalden alıntı: zultaran

quote:

Orijinalden alıntı: pesimist011

quote:

görmesi için ne yapcaz

belleği gpated'la açıp formatlaman gerekiyor, bu windowstan attığın fat32 ve nfts dosya sistemi dışında farklı bir format çeşiti..dos seçip formatlayacaksın, bunun dışnda sun,osx...gibi bir dünya seçenek var .ben geçenlerde asus bilgisayara format atacaktım o ne ,bu diske windows kurulamaz... şeklinde bir hata veriyordu
    sonra gparted'la açtım dos dosya sistemine formatladım harddiski sonra tekrar kurmayı denedim oldu.
    bence bununla alakalı bu sorun...

Ç.Ö.P uzantlı format attık hocam.
    zaten 2 gb bellekti işkenceyide hak ediyodu ama neyse.

• sorun çözülmediyse şöyle bir çözüm bulmuş gibiyim aynı sorun bende de vardı korumalı falan diyordu baktım özllklerden exfat doya sistemi var fat32 ile biçimlendirdim şimdi içine rahatça veri atabiliyorum
  • USB Belleğin plastik korumasından dikkatlice çıkar. Düz dikdörtgen şeklinde kapalı vbir devre zaten. Arka uç kısmında 2 adet bakır küçük kare şeklinde nokta var. O noktalara bir ataç ile aynı anda dokun sorun çözülecek ;)

Bu arada hediyemi isterim :)
  • ya arkadaşlar aynı sıkıntı bende var lanet olasu flash a noldu anlamış değilim kitlendi kaldı.
    "Disk yazma korumalı" nedir bu bilen varsa yardımcı olsun...

alidarkstone dediğin işlemi yapmaya çalıştım fakat öyle nokta göremedim kesin varmıdır yoksa olmama ihtimali varmı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alidarkstone

USB Belleğin plastik korumasından dikkatlice çıkar. Düz dikdörtgen şeklinde kapalı vbir devre zaten. Arka uç kısmında 2 adet bakır küçük kare şeklinde nokta var. O noktalara bir ataç ile aynı anda dokun sorun çözülecek ;)

Bu arada hediyemi isterim :)

ayrıca bu iki noktayı bulursam kısa devreremi yaptırmam gerekiyor yoksa sadece dokuncammı
  • Kısa devre yaptırman gerekiyor. Şansın %50. Sandisk in kendi açıklaması ise şu şekilde. Herhangibir sebepten dolayı yazma korumalı mod a geçti ise donanımsal problem oluşması sonucu oluştuğundan bellek çöp :)
  • Hocam ücretsiz mini partition winzard ile veya hp usb disk storage format tool ile denermisin.Mini partition winzardile denerken partition u silip yerine yeni partition oluşturduktan sonra aply demeği unutmamanı hatırlatmak isterim yoksa işlem gerçekleşmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dandik bir flasbellek için usb girişini bozdum.Şase yapmayın .Ben yaptım tavsiye etmem.
  • Flash bellek'te Dediklerinizin hepsini yaptım ama olmuyor olmuyor olmuyor bıktım !
    Şase Nasıl oluyor Lütfen bi Anlartırmısınız :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: nirotor

Bu programı denedin mi? http://www.apacer.com/en/support/downloads/Repair_v2.9.1.1.zip

hay allah razı olsun senden varya eskı bı flash bellegım vardı nerdeyse 1.5 yıldır aynı hatayı verıyodu banada 2gb lıkdı flashım ve yarısı doluydu ıcındekılerı alabılıyodum ama ıcıne kopyalama yaptırmıyodu ve arkadasın dedıgı gıbı denemedıgım program kalmadı hepsını denedım format atarken bıle formatladım sılmıyordu senın bu onerdıgın repair adlı programla sımdı su dakıka formatladım oolmıcak umuduyla en son arkadsın bırısı demıs şase yaptır ayakları diye yarın işte yaptırım diye düşünüyodum tam program okey verdi bi baktım hepsi gitmiş içinden alla alla dediim birde windowsda format attım yedi şimdi testlere devam son 3 dakıkadır ıyı calısıyor kopyala yapıstır kes yapıstır aşa yapıştır yukarı yapıştır bi sevindim bi sevindim anltamam yani :D herkezin arşivinde olmalı bu program

• quote:

Orijinalden alıntı: samed61

quote:

Bu programı denedin mi? http://www.apacer.com/en/support/downloads/Repair_v2.9.1.1.zip

hay allah razı olsun senden varya eskı bı flash bellegım vardı nerdeyse 1.5 yıldır aynı hatayı verıyodu banada 2gb lıkdı flashım ve yarısı doluydu ıcındekılerı alabılıyodum ama ıcıne kopyalama yaptırmıyodu ve arkadasın dedıgı gıbı denemedıgım program kalmadı hepsını denedım format atarken bıle formatladım sılmıyordu senın bu onerdıgın repair adlı programla sımdı su dakıka formatladım oolmıcak umuduyla en son arkadsın bırısı demıs şase yaptır ayakları diye yarın işte yaptırım diye düşünüyodum tam program okey verdi bi baktım hepsi gitmiş içinden alla alla dediim birde windowsda format attım yedi şimdi testlere devam son 3 dakıkadır ıyı calısıyor kopyala yapıstır kes yapıstır aşa yapıştır yukarı yapıştır bi sevindim bi sevindim anltamam yani :D herkezin arşivinde olmalı bu program

Bir de ben deneyeyim şu programı, aynı dertten ben de muzdaribim, sonucu yazarım..

Sonuç: Usb Not Found!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dayance -- 5 Şubat 2013; 6:28:47 >

• quote:

quote:

Bende neden açılmadı bu program acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgehannnn

quote:

quote:

Bende neden açılmadı bu program acaba?

vallahi ben şans kaza buldum burayıda googlede öylesine ararken istersen bilgisayarındaki bütün usbleri kapatıp sadece onu takıp bi dene bende direk okey verdi hızlıca biçimlendirdi bende yapamadım şimdiye kadar piyasadaki bütün programları denedım aynı flash da ama bu programda oldu

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.