Şimdi Ara

usb bellekte istediğimiz klasöre şifre koyma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
45.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    içindeki bir klasöre şifre koymak istiyorum.
    ama klasöre girilmediğinde diğer bölümler kullanılabilir olsun istiyorum. (yazma-kopyalama-silme)

yani birisine kısa süre kullanması için flashı verince benim belirlediğim klasöre giremesin.

yapılabilir mi böyle birşey?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Flash Belleğe Şifre Koyarak Verilerini Güvende Tut

Önemli dosyalarını ve verilerini yetkisiz erişimlerden korumak için USB belleğine şifre koyman oldukça önemlidir. İşte USB belleğine belirli bir klasöre şifre koyma adımları:

Windows Kullanıcıları için:

• USB belleğini bilgisayarına tak.
    • "Bu Bilgisayar"a git ve USB belleğini bul.
    • Şifrelemek istediğin klasöre sağ tıkla ve "Özellikler"i seç.
    • "Genel" sekmesinde "Gelişmiş" düğmesine tıkla.
    • "Verileri şifrelemek için içeriği şifrele" seçeneğini işaretle ve "Tamam"a tıkla.

Mac Kullanıcıları için:

• USB belleğini Mac'ine tak.
    • "Finder"ı aç ve USB belleğini bul.
    • Şifrelemek istediğin klasöre sağ tıkla ve "Bilgi Al"ı seç.
    • "Genişlet" düğmesine tıkla ve "Şifrele" seçeneğini işaretle.
    • Bir parola gir ve onayla.

Şifrelemeyi Kaldırma:

Şifrelenmiş bir klasörü şifresini kaldırmak için yukarıdaki adımları ters sırayla uygula ve "Verileri şifrelemek için içeriği şifrele" veya "Şifrele" seçeneğinin işaretini kaldır.

Önemli Notlar:

• Güçlü bir parola seçtiğinden emin ol.
    • Parolanı unutma, aksi takdirde dosyalarına erişemezsin.
    • Flash belleğini kaybetme veya çaldırma durumunda verilerin güvende olur.
    • Şifreleme, yetkisiz erişimi önlemenin etkili bir yoludur, ancak verilerinin tamamen güvenli olduğunu garanti etmez.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • folder lock programı ile istediğin klasörü şifreleyebilirsin
  • ama başka bilgisayara takılınca ne olacak?
    bu programı kurmak mı gerekiyor?

kurulu olmayan bilgisayara takılırsa ne olur?
  • Şöylede yapabilirsin

Dosyaları gizle gizlemeden önce
    KLasöre sağ tıkla>>Özellikler>>gelişmiş>veriyi korumak için dosyayı şifrele seçenegi ile

başka pc ye takdında dosyalarını silemezler. Sadece senin bilgisayarına takdında icerigi değiştirebilirler..
    bilgin olsun.
  • dostum istedigin klasörü rarla işte sonra şifre koy başkalarıda bakamamış olur böyle yapman hem daha sağlıklı olur
  • evet şifreli rarlama iyi olur belki ama ben açıp kullanıp değiştirmek istediğimde hep aç değiştir sonra tekrar rarla gibi biraz uzun bir işlem olacak. ama sağlam olur tabi. o başka.
  • bende aynı arayis içersindeyim. uygun program bulabildinmi nocnoc?
    3-4gb lik dosya şifrelemem gerekiyor. rar lamak akil işi olmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 13 Mart 2010; 21:07:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ciglik398

Şöylede yapabilirsin

Dosyaları gizle gizlemeden önce
    KLasöre sağ tıkla>>Özellikler>>gelişmiş>veriyi korumak için dosyayı şifrele seçenegi ile

başka pc ye takdında dosyalarını silemezler. Sadece senin bilgisayarına takdında icerigi değiştirebilirler..
    bilgin olsun.

şifre sormuyor yapılınca. sonra bir işlem daha yapmamız gerek mi ?
  • Rohos mini driver işinizi görecektir. 2gb lık alan yaratıp burada dosyalarınızı şifreleyebiliyorsunuz. Başka bilgisayarda kullandığınız zaman programın yüklü olması gerekmiyor. flash bellek içerisinde bağımsız çalışıyor.

Ben kullanıyorum ve gayet başarılı bir program. şifrenizi bilmeyen kişi asla dosyalarınıza erişemez. recovery programları ve bir çok program ile kırılmayı denenmiş ancak olumsuz sonuçlar almışlardır. Bence mükemmel bir program. denemenizi tavsiye ediyorum.

Ayrıca bilgisayar içersinde de aynı işlemi yapabiliyorsunuz.

Türkçe dili mevcut. ancak program karakter kodlamasında hata var. program üreticilerine mail ile bildirdim. Tr karakter sorununu gidermek için.

c/programfiles/Rohos/languages/turkish.js

Bu dosyayı önce masa üstünüze alın. notepad (not defteri) ile açın en üstte bulunan kodu

var txtCharset = "ISO-8859-1"; olması lazım

bunu

var txtCharset = "ISO-8859-9";

ile değiştirin. değişiklikleri kaydedin. ve rohos/languages klasorune atın. karakter sorunu düzelecektir.

• Ayrıca bildirmek istiyorum, programı başlattıktan sonra 15 20 dakika kadar bir süre geçebilir. bu normaldir. bilgisayarıma girerken yavaş açılma açılmama gibi sorunlar oluşabilir. bu da ormaldir. en iyisi işlem bitinceye kadar internette gezinmek.

• 2010 da sormustum
    Nasil oluyor 3 sene sonra anlamadim
    Ama cevaplar icin tesekkurler. Bulamamistim simdi iyi oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.