herkese selamlar..benim evdeki makinanın arkada 2 adet usb si var standart ve önde de 2 tane var..fakat öndekilerin ve arkadaki 1 tanesinin bağlantısı yapılmamış ve ben 1 tane usb ile idare etmek zorunda kalıorum..bunları bağlamayı da bilmiorum ve makinaya zarar vereceğimi düşünüorum
bunlarla uğraşmaktansa tek usb yi 2 veya daha fazla usb olarak kullanabilmem için bir çeşit ara koblo gibi usb çoklandırıcı varmıdır piyasada biliyormusunuz..eğer bildiğiniz bir yer varsa alabileceğim bana yardımcı olurmusunuz?? şimdiden teşekkürler
Anakartın kitabında usb nin bağlantı şekli vardır. Bi incele istersen. Olmassa Piyasada usb çoklayıcı ürünler var.
quote:
Orjinalden alıntı: out
Anakartın kitabında usb nin bağlantı şekli vardır. Bi incele istersen. Olmassa Piyasada usb çoklayıcı ürünler var.
tamam ona da bakarım da ing.pek iyi olmadığı için çözemem mevzuyu alete zarar veririm die korkuorum
bu aletin tam ismi usb çoklayıcımı?? aratacağım internette bazı alışveriş sitelerine de o yüzden soruorum ??
Eğer bir usb girişini iki ya da daha çok girişe bölen kablolardan alırsan, usb bağlantının hızı düşer, haberin olsun. Bence ilk önce anakartın boştaki girişini düzeltmeye çalış. Onu yapamazsan, biraz paraya kıyıp (çok da değil ama muhtemelen usb çoklandırıcı kablodan daha pahalıdır) PCI yuvasına takılan, üzerinde 4 USB girişi olan kartlardan al. Ama maalesef tam adın bilmiyorum o aletlerin. PCI+USB diye ara, çıkar muhtemelen.
tamam arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim iyi akşamlar
valla bilgisayar işi kurcalaya kurcalaya öğreniliyo korkmayacan sokacan elini kasanın içine bozulmaz hem korkma altı üstü 3-4 kablo var
usb hub da olur usb çoklayıcıda.Piyasada Çoklayıcı diye isimlendirilenler genelde anakart üzerindeki usb bağlantılarını kullanmana yarayan ve pci slota takılan aparatlar.hublarsa bir usb slota takılıp diğer usb cihazların kendi üzerinden bağlanmasına olanak veren kutular.Bunların 2 modelleri var aktif ve pasif aktif modeller adaptörlü ve elektrik için prize ihtiyaç duyuyor,pasiflerse elektriği usb üzerinden alıyor.Aktifler daha iyi bu sayede anakartaki usb çıkışının sağlayabileceğinden fazla elektrik söz konusu olduğunda (harddsik vb) sorunsuz taktığın cihazı kullanabiliyorsun. Eğer tak çıkar yapmayacaksan (printer vb. gibi sabit duracak bir şeyse) usb kartta alabilirsin,yalnız nec çipsetli olmasına dikkat et. Son olarak hub yada kart alırsan usb 2.0 olmasına dikkat et.