Bildirim
usb den elektrik alma
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
4 Misafir - 4 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Dijital multimetre ile ölçüm yap ona göre bağla -
Ne güçte bir lamba kullanacaksın bilemem ama ,lambanın gücü yükse ise usb den enerji almaquote:
Orijinalden alıntı: FrozenTR64
Dijital multimetre ile ölçüm yap ona göre bağla
Kırmızı _ +
siyah _ - -
25 tane led lamba var 4 tane kalem pil le çalışıyor ama bende 6 V adeptore bağladım fişten kullanmak yerine pc den çekmek istedimquote:
Orijinalden alıntı: VRMS
Ne güçte bir lamba kullanacaksın bilemem ama ,lambanın gücü yükse ise usb den enerji alma
Kırmızı _ +
siyah _ -
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: forvet06
25 tane led lamba var 4 tane kalem pil le çalışıyor ama bende 6 V adeptore bağladım fişten kullanmak yerine pc den çekmek istedim
USB 5 volt verir haberiniz olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Enochian.
quote:
25 tane led lamba var 4 tane kalem pil le çalışıyor ama bende 6 V adeptore bağladım fişten kullanmak yerine pc den çekmek istedim
çalıştırmaz mı yani ledleri -
Benim bildiğim Usb girişinde Kendi laptobumda ölçtüm yani 5.6v cıktı.quote:
Orijinalden alıntı: forvet06quote:
quote:
çalıştırmaz mı yani ledleri
Alıntıları Göster
Ama bildiğim şehir evsanesi kimi anakartların usb girişinde 1A e kadar güç cekilebileceği yönünde.
Geneli 500Ma cıkış Verir.Muhtemelen.Ledleri calıştıracaktır.
-
Bağzılarını çalıştırır fakat yetmeyebılır ki 25 tane dıyosun zor bence.quote:
Orijinalden alıntı: forvet06quote:
quote:
çalıştırmaz mı yani ledleri
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: berke2011
Ne güçte bir lamba kullanacaksın bilemem ama ,lambanın gücü yükse ise usb den enerji alma
Kırmızı _ +
siyah _ -
+1 -
25 tane led var ama bunlar 6v enerji ile yanıyorquote:
Orijinalden alıntı: draguhquote:
Orijinalden alıntı: berke2011
Kırmızı _ +
siyah _ -
+1
Alıntıları Göster
-
Sorun zaten gerilim değil akım.Her led 20ma olsa 20X26=520Ma kıl payı gelebiliyor.quote:
25 tane led var ama bunlar 6v enerji ile yanıyor
Alıntıları Göster -
rıske gırme notebook usb lerı hassatır asırı akım cekıp yakarsın dedıklerı gıbı usb sınırı 500ma dırquote:
Orijinalden alıntı: atakan123123
Sorun zaten gerilim değil akım.Her led 20ma olsa 20X26=520Ma kıl payı gelebiliyor.
Alıntıları Göster -
quote:
arkadaşlar bilgisayarıma lamba bağlamak istiyorum ama gücü içerden değildi harici olsun yani usb den almak istiyorum bi kabloyu kestim içinde 4 kablo var kırmızı beyaz yeşil ve siyah + - neye göre yapacam bi bilginiz var mı
power kapasitesini zorlamış olmamalısın. -
notebook değil normal bilgisayarquote:
Orijinalden alıntı: PERİSKOPquote:
arkadaşlar bilgisayarıma lamba bağlamak istiyorum ama gücü içerden değildi harici olsun yani usb den almak istiyorum bi kabloyu kestim içinde 4 kablo var kırmızı beyaz yeşil ve siyah + - neye göre yapacam bi bilginiz var mı
power kapasitesini zorlamış olmamalısın. -
Dostum İçin rahat etmiyorsa.12v Psu cıkışına. 7805regülator entegresi ile 5v a düşürüp istediğini kullanırsın soğutucu olarak işlemci soğutucunun yanına macunla gitsin.quote:
notebook değil normal bilgisayar
Alıntıları Göster -
quote:
Dostum İçin rahat etmiyorsa.12v Psu cıkışına. 7805regülator entegresi ile 5v a düşürüp istediğini kullanırsın soğutucu olarak işlemci soğutucunun yanına macunla gitsin.
öyle yaptım teşekkür ederim çalışıyor :) -
quote:
quote:
Dostum İçin rahat etmiyorsa.12v Psu cıkışına. 7805regülator entegresi ile 5v a düşürüp istediğini kullanırsın soğutucu olarak işlemci soğutucunun yanına macunla gitsin.
öyle yaptım teşekkür ederim çalışıyor :)
bende öyle birşey yapmayı düşünüyorum.maliyeti ne olur?20 led ile yapılsa iyi aydınlatma sağlanıyormu?nette biraz dolaştım direç falan filan yazmışlar.direnç almak lazım mı?nasıll direnç kullanmak lazım?masaüstü pc de kullanılacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x571 -- 16 Mart 2012; 21:24:22 > -
düşürmedim bende zaten direk usb den aldım gücü 25 led li aydınlatmaya gelince geçen gün bi elektrkçiden aldım 3 lira mı neydi 4 adet kalem pille çalışıyodu onu bağladım işte güzelde aydınlattı bi zararını görmedim şimdilik bide geçen gün 12V psu çıkışından şerit led lamba denedim ama pek sağlıklı olmaz diye çıkardım geri bunlarda resimleriquote:
Orijinalden alıntı: boşyok
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
Bu şerit led bunu şimdilik adapter le kullanıyorum
bunlarda usb den harici kullandığım lamba
-
masaüstü bilgisayarlarda 2 ampere kadar alınıyor diye biliyorum ben 5 v 1 amper ile çalışan modemi usb den güç vermiştim suan normal çalışıyorquote:
düşürmedim bende zaten direk usb den aldım gücü 25 led li aydınlatmaya gelince geçen gün bi elektrkçiden aldım 3 lira mı neydi 4 adet kalem pille çalışıyodu onu bağladım işte güzelde aydınlattı bi zararını görmedim şimdilik bide geçen gün 12V psu çıkışından şerit led lamba denedim ama pek sağlıklı olmaz diye çıkardım geri bunlarda resimleri
Bu şerit led bunu şimdilik adapter le kullanıyorum
bunlarda usb den harici kullandığım lamba
Alıntıları Göster
-
ben 4 adet 100ohm dirençle 4adet led çalıştırmıştım sıkınlısız bir şekilde ama 25 tane fazla geleceğini düşünüyorum dirençleri iptal etsen bile 25 tane led fazka gibi geliyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- ustalardan dedektör yorumları
- buzdolabı üçlü prize takılır mı
- kahve makinesi şartel attırıyor çözümü
- arçelik klima kumanda kodu
- buzdolabı motorundan kompresör yapımı
- rux robot
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X