Şimdi Ara

usb den temiz ubuntu kurmak(netbook)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • daha önce ubuntu denemiştim fakat windowsun içine kurduğu için çok yavaş çalışıyordu. şimdi hdd de 10gb ubuntu için ayırdım fakat bir türlü usb i boot edemiyorum indirdiğim yazılımda mı yoksa usb de mi sorun var anlayamadım. temiz 0dan kurulum için hangi ubuntuyu indirip usb e boot etmem gerekiyor? yardımcı olabilirseniz sevinirim

• Usb den boot etmek istiyorsan öncelikle usb diskinin fat32 ile formatlı olması lazım. Ubuntu kuracaksan (ki netbook için tavsiye etmem) 32bitlik sürümü indirebilirsin. Buradan gerekli programı da indirip daha önce indirdiğin Ubuntu kalıbını usbye yazdırabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPETNAS

Usb den boot etmek istiyorsan öncelikle usb diskinin fat32 ile formatlı olması lazım. Ubuntu kuracaksan (ki netbook için tavsiye etmem) 32bitlik sürümü indirebilirsin. Buradan gerekli programı da indirip daha önce indirdiğin Ubuntu kalıbını usbye yazdırabilirsin.

yaptim fakat pc boot olmuyor format baslamiyor kontrol ettin win7dede boot baslamiyor. sebebi ne olabilirki?
  • biosta boot seçeneklerinden usb cihazını ilk sıraya (veya en azından harddiskten öncesine) yerleştirmen lazım. Bazı anakartlarda biosa girmeden de boot edeceğin aygıtı seçebiliyorsun F8, F12, ESC gibi tuşlar ile. İşletim sistemin açılmadan muhtemelen yazıyordur hangi tuşla boot edileceği.
    Masaüstü mü dizüstü mü kullanıyorsun? Masaüstü ise anakartının, dizüstü ise markası ve modeli nedir?
  • quote:

biosta boot seçeneklerinden usb cihazını ilk sıraya (veya en azından harddiskten öncesine) yerleştirmen lazım. Bazı anakartlarda biosa girmeden de boot edeceğin aygıtı seçebiliyorsun F8, F12, ESC gibi tuşlar ile. İşletim sistemin açılmadan muhtemelen yazıyordur hangi tuşla boot edileceği.
    Masaüstü mü dizüstü mü kullanıyorsun? Masaüstü ise anakartının, dizüstü ise markası ve modeli nedir?

netbook kullaniyorum boot secenegi tamam fakat olmuyor format baslamiyor.
  • ubuntunun kendi bünyesinde boot disk oluşturma seçeneği var onunla yapmayı deneyin bir de.
  • flash diski HP Usb Format Aracı vasıtasıyla fat32 olarak seçerek ve çabuk seçeneği işaretli değilken formatlayıp, yukarıda verdiğim linkteki universal usb installer ile daha önceden indirdiğin isoyu usb ye atmayı denermisin?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

flash diski HP Usb Format Aracı vasıtasıyla fat32 olarak seçerek ve çabuk seçeneği işaretli değilken formatlayıp, yukarıda verdiğim linkteki universal usb installer ile daha önceden indirdiğin isoyu usb ye atmayı denermisin?

indirdiğim ubuntuda exe dosyası var bu yüzden bootla kurulmuyor olabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: g.a.d.d.a.r

quote:

flash diski HP Usb Format Aracı vasıtasıyla fat32 olarak seçerek ve çabuk seçeneği işaretli değilken formatlayıp, yukarıda verdiğim linkteki universal usb installer ile daha önceden indirdiğin isoyu usb ye atmayı denermisin?

Ben sana direkt linkini vereyim. Bunu indir.

ftp://ftp.linux.org.tr/ubuntu-releases/11.10/ubuntu-11.10-desktop-i386.iso

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: g.a.d.d.a.r

quote:

Ben sana direkt linkini vereyim. Bunu indir.

ftp://ftp.linux.org.tr/ubuntu-releases/11.10/ubuntu-11.10-desktop-i386.iso

hp usb ile formatlayıp deneyince oldu teşekkürler :-)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.