Şimdi Ara

USB desteği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, ben hangi tv firmalarının LCD veya LED ürünlerinde usb portlarından film izlemede tüm fortmaları destekliyor öğrenmek istiyorum. Benim tv almadaki birinci kriterim bu. Boyut, hertz, kontrast, ses sistemi ve diğer özellikleri ikinci planda düşünüyorum.

• Codec bakımından en zengini samsung mkv'ler dahil açabiliyor altyazılardada biraz turkce karakter problemi var o kadar , peşinden LG gelir onunda altyazı problemi var, en son sony diyebilirim divx ve mpeg4 oynatır ama mp4 lerle altyazı açmaz çoğu divx formatınıda tanımaz , philips adını bile almam ağzıma :)
  • En geniş format desteği Samsung tvlerdedir. Altyazıda Türkçe karakter sorunu yoktur. Altyazı ayarlarından şifreleme bölümünden Türkçe seçilmesi gerekiyor ama kullanım kılavuzu okuma veya ayarlara bakma alışkanlığımız olmadığından sorun çıkıyor.

Samsung tvlerde bile yüz filmden 3-4 tanesinde sorun yaşayabilirsiniz.

Sizin için tvnin esas özellikleri 2. planda ise , Popcorn , WD Live, Darkmania , Egreat gibi harici media player almak ve piyasadaki en ucuz tvyi almak daha mantıklı olabilir. Toplam maliyet daha düşük olur ve her türlü filmi tvde sorunsuz izlersiniz. Harci media playerlar filmi ileri geri oynatma, zoom yapma , altyazı boyutu , rengi ve yerini ayarlama ,filmin istenilen yerine gitme gibi konularda daha kullanışlıdır. Tvde sadece film izlenecekse hemen hemen her tvde görüntü kalitesi tatmin edici olacaktır.

• Ben wdplayer Gen2 yi bir süre tüplü tvde kullandım. Her seferinde tvyi aç, wdtv cihazını aç, wdtv cihazının içindeki dosyaları tanımasını bekle, yok tv nin kumandası ayrı wd nin ayrı gibi sebeplerden wdtvyi sattım. Onun yerine samsung c530 LCD televizyon aldım. Tüm formatları (dat ve avseq, mpeg hariç) çatır çatır oynatıyor. Üstelik her şey tv nin kumandasıyla halloluyor.

Kısacası bana Samsungun usbli televizyonu daha kullanışlı geldi. 2010 ürünü Samsung C serisinin çoğu modeli birçok video-ses dosyasını destekliyor.
  • Yazan arkadaşlara teşekkür ederim. Büyük ekranda yüksek çözünürlükle film izlemeyi de istiyorum. Asıl derdim; reklamsız, kesintisiz yani emrime amade sinema keyfi yaşamak. Samsung 6 serisi uygun gibi görünüyor. Ledler de ucuzlamaya başladı, ya da fiyatı daha uygun olan LCD de düşünülebilir sanırım.
    Ender arkadaşın söylediği de ilgimi çekti. Uygun fiyatlı bir lcd ve bir harci media player belki de benim işimi daha çok görecektir. Araştırmaya değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarci -- 25 Ekim 2010; 21:39:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onderpek

............ Onun yerine samsung c530 LCD televizyon aldım. Tüm formatları (dat ve avseq, mpeg hariç) çatır çatır oynatıyor. Üstelik her şey tv nin kumandasıyla halloluyor.

Kısacası bana Samsungun usbli televizyonu daha kullanışlı geldi. 2010 ürünü Samsung C serisinin çoğu modeli birçok video-ses dosyasını destekliyor.

VCD dosyalarının uzantısını mpg yaparsanız açar. Yani avseq.dat yerine avseq.mpg yapınca açar.

quote:

Orijinalden alıntı: ikarci
    Yazan arkadaşlara teşekkür ederim. Büyük ekranda yüksek çözünürlükle film izlemeyi de istiyorum. Asıl derdim; reklamsız, kesintisiz yani emrime amade sinema keyfi yaşamak. Samsung 6 serisi uygun gibi görünüyor..........

Samsung C 6 serisi de işinizi gayet iyi bir şekilde görecektir.

• Orijinalden alıntı: ender123

Orijinalden alıntı: onderpek

............ Onun yerine samsung c530 LCD televizyon aldım. Tüm formatları (dat ve avseq, mpeg hariç) çatır çatır oynatıyor. Üstelik her şey tv nin kumandasıyla halloluyor.

VCD dosyalarının uzantısını mpg yaparsanız açar. Yani avseq.dat yerine avseq.mpg yapınca açar.

Teşekkürler ender123 ...Bu konuyu bilmiyordum. Çok işime yarayacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Usb Flash Bellek önerisi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

En geniş format desteği Samsung tvlerdedir. Altyazıda Türkçe karakter sorunu yoktur. Altyazı ayarlarından şifreleme bölümünden Türkçe seçilmesi gerekiyor ama kullanım kılavuzu okuma veya ayarlara bakma alışkanlığımız olmadığından sorun çıkıyor.

Samsung tvlerde bile yüz filmden 3-4 tanesinde sorun yaşayabilirsiniz.

Sizin için tvnin esas özellikleri 2. planda ise , Popcorn , WD Live, Darkmania , Egreat gibi harici media player almak ve piyasadaki en ucuz tvyi almak daha mantıklı olabilir. Toplam maliyet daha düşük olur ve her türlü filmi tvde sorunsuz izlersiniz. Harci media playerlar filmi ileri geri oynatma, zoom yapma , altyazı boyutu , rengi ve yerini ayarlama ,filmin istenilen yerine gitme gibi konularda daha kullanışlıdır. Tvde sadece film izlenecekse hemen hemen her tvde görüntü kalitesi tatmin edici olacaktır.

hocam bu oynatıcılara güvenilir mi acaba ? yani samsung lcd ile rahat rahat izlemek varken ne bileyim bu tür ürünlere içim ısınmıyor. bir bilsem iyi olduklarını dediğin gibi piyasadaki en ucuz 1080p destekleyn lcd yi alacağım.

• Rica ederim. Aynı şekilde tvde video kamera ve fotoğraf makinaları ile yapılan kayıtları da :

m2ts>>> ts
    mts >>> ts
    mov >>> mkv

yaparak izleyebilirsiniz. mtsleri bazen kafasına göre hiçbirşey yapmadan da izletiyor ama ts yapmak en mantıklısı. Kısacası usbye kopyaladığınız video , tv media playerı tarafından listelenmiyorsa uzantısını mkv, avi , ts yaparsanız listenecektir.

Videonun tvnin media player listesinde görünmesi tvnin illaki videoyu açacağı anlamına gelmez.
  • Sayın güllaççı ,

Olayı baştan tercih aşamasında netleştirmek lazım. Ben her başlıkta aynı şeyi yazıyorum. 16:9 yayın formatı varken ve SD yayınların kalitesi ortadayken lcd veya plazma tv almanın hiç anlamı yok.

Lcd veya plazma tvyi ev eğlence sistemi olarak ve eskiden çoğu arkadaşımızın sadece projeksiyon makinası alması mantığıyla veya PS3 , Xbox gibi oyun makinası monitörü olarak almak lazım. SD yayında uydu alıcı ve tüplü tv ikilisinden şimdilik vazgeçmemek lazım. Belki 2015 yılına kadar ki süreci geçiş süreci olarak görmek lazım. Belki hazır tv sehpası almak yerine , 150 boyunda 50 cm eninde konsol üzerinde 2 tvde kullanılabilir. Başka bir odaya da lcd veya plazma tv konulabilir ama aileden ayrı olarak odaya kapanmanız ailenizi üzecektir.

Tüm tvler DVB-T denen karasal dijital yayını almaya uygun ama 2008 yılında deneme yayınına başlayacak olan yayın hala ülke geneline yayılmadı. birkaç tane TRT kanalı istanbulda belli bölgelerde yayınlanıyor deniyor. Şu anki durum ne bilmiyorum ayrıca kaç kişi durumu ve DVB-T konusundaki gelişmeyi takip ediyor ayrı konu. 70 yaşındaki annem bile "Oğlum sen 3-4 yıl önce yeni bir yayın çıkacak , çatı antenine veya uydu alıcıya gerek kalmadan cam gibi net görüntü almak mümkün olacak diyordun ne oldu niye çıkmadı ve yaygılaşmadı?" diye merak ederken , ilgililerin ne kadar umurunda acaba.

Sizin sorunuza gelecek olursak harici medya oynatıcılar daha profesyonel cihazlar. Görüntü kalitesi ve kullanım kolaylığı daha fazla. Samsung tvlerin media playerı tamam kabul etmek lazım bedavaya çok iyi iş çıkarıyor ama gelişmeye muhtaç ve biraz takoz. Samsung tv nin avantajı ekstra kablo derdi yok, adaptör derdi yok, tak usbye izle rahatlığı var ama harici media playerlar kadar çok formatı desteklemiyor. Çoğu arkadaşımız divx ve mkv izleyecekleri için belki hiç sıkıntı yaşamazlar ama video veya fotoğraf makinanız varsa ve bunlarda video kaydı yaparsanız sorun yaşayabiliyorsunuz.

Harici media player almak size yer kaplayan bir kutu , ekstra bir hmdi kablo , güç girişi için adaptör ve kablosu ve uzaktan kumanda gibi kalabalık getirecek. Ben harici media player üreten firma olsam en azından insanları çok rahatsız eden fazladan kumandayı vermiş olmak için kutu içeriğine koyardım ama yazılım içine her tv ve modelle çalışacak uzaktan kumada profili eklerdim. Tvlerin uzaktan kumandası ile çalışmaya uygun altyapı ve yazılımı ayarlardım. Her tv kumandasınında play-pause-ileri-geri tuşları var. Kırmızı-yeşil-sarı-mavi teletext tuşlarına da fonksiyon atanınca media player her işi tv kumandasından yapabilirdi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.