Şimdi Ara

USB Flash Diske Iso Dosyasi Yazmak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
7
Favori
163.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iso uzantılı olarak bilgisayarında saklıyorsan poweriso yada ultraiso programıyla yaparsın o işi. iso uzantılı dosyanı bu iki programdan biriyle aç. write a botable memory stick die bişi vardı heralde onunla yapıyordum ben. neyse power iso bunda kurulu değil aksam eve gidince yazarım boş yere yanıltmıyım eğer çözüm bulamazsan 9-10 gibi evden cvp atarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bluecry

Yukarıdakileri yazmışken bootable olması için yapmanız gerekenleride yazayım...

Başlat > Çalıştır > cmd yazıp komut satırına düşün

sırasıyla aşağıdaki komutları yazın

diskpart
    DISCPART>list disk (Sistemdeki disklerinizi gösterecek komuttur .USB diskinizin kaç numaralı disk olduğunu buradan görebilir ve alttaki select disk komutunu buna göre yazabilirsiniz.
    DISCPART>select disk 1 (USB diskinizin kaç numaralı disk olduğunu yukarıda komut ile görebilirsiniz ben örnek olarak 1 yazdım)
    DISCPART>clean
    DISCPART>create partition primary
    DISCPART>select partition 1
    DISCPART>active
    DISCPART>format fs=fat32
    DISCPART>assign
    DISCPART>exit

Yeniden DOS satırına düştüğünüzde de aşağıdaki komutu yazın

xcopy D:\*.* /s/e/f E:\

D: sanal sürücü yani ISO dosyanız
    E: USB disk

BIOS tan başlangıcı USB olarak seçtiğinizde USB diske kopyaladığınız işletim sisteminiz bootable olarak açılıp sistem kurulumuna geçebilirsiniz.

Öncelikle komut satırı ile bize anlatım yaptığın için teşekkür ederim. Ben win7 kullanıyorum bu işlemin manuel kısmı. aynı işlemi şu şekildede yapabilir arkadaşlar daha hızlı olacakdır. Bildiğiiniz flash disk biçimlendirme şeklinin aynısı. Flash diski sağ tıklayıp biçimlendirme seçeneklerindende bu işlemi yapabilirsiniz. Ben flash diskimi fat32 olarak hızlı biçimlendrdim. Ve daha sonra win7 şifre kurtarma işlemine yarayan bootlu bir iso kalıbını sanal sürücüde açarak xcopy yaptım cmd satırından. Ve biostan boot ayarlarını yaptıkran sonra boot şeklinde açıldı. Eğer bu işlemi yapamayanlar var ise görüntüleyememe yada başka bir programda boot edememe gibi bu şekilde herhangi bir programı (dosya sistemi uyuyor ise) boot edebilrsiniz. Daha kolay bir yol çıkabilecek hatalar hakkında bilgim yok fakat denedim ve sağlıklı bir şekilde çalıştırdım. Winto flash dediğimiz program bir kaç şeyi boot edebiliyor bu şekilde başka şeyleride (dosya sistemine uygun formatladığınız sürece) boot edebilirsiniz ve cmd satırından daha hızlı bir format işlemi gerçekleşir. Tabiki arkadaşımızın anlattığı işin mutfak kısmınıda öğrenmeden geçmeyin çünkü çıkabilecek sorunları çözeceğiniz nokta yine mutfak kısmıdır. Teşekkür ediyorum kendisine :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alapagos -- 4 Aralık 2012; 22:50:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

quote:

Orijinalden alıntı: warbow07

anakartım gigabyte x58a ud7, 3 farklı usb başlatma seçeneğine sahibim ama nasıl çlıştığını bilmiyorum :s

3 farklı usb başlatma seçeneği ?

sorunu bıraz daha acarmısınız ..

Selam @nıggaa
    Konu biraz eski ama birileri bu gün yazmış beklemede imiş ve ben bu yazınızı görünce bilgi vereyim dedim..

USB Bellekler için 4 ayrı seçenek vardır. Bu seçeneklerden hangisini formatlamışsanız, onu seçerek çalıştırabiliyorsunuz.

1. USSB-FDD Disket sürücü
    2. USB-ZIP Zip sürücü. Bu sürücülerin disket boyutları, Disket sürücülere göre çok çok daha büyüktür. Örneğin; 250 MB ve daha fazlası..
    3. USB-CDROM bunu yazmama gerek yok ne olduğu anlaşılıyor zaten
    4. USB-HDD bunuda yazmama gerek yok sanırım..

Bilginize ve kolay gelsin..

• eyvallah benim işimede yaradı .
  • tum yazdıklarınızı okudum. ama benim şöyle bir sorunum var: xp kullanıyorum, win 8 yuklemeye calışıyorum. dosyayı internetten indirdim iso olarak bilgisayarda var notbook oldugu için usbden yapmam gerekio ama cmd ye lıst dısk yazdığımda sadece bilgisayırn kendisini göruyo usb yi görmuyo. ayrıca RMPrepUSB die bi programla isoyu yazdırmaya çaşıştım her adımı yapdım cmd de bişeyler yaptı daha sonra usb yi kendi açtı ama içi boş gözukuo birde usb takılı iken bilgisayarı başlattığıumda hata veriyo ne yazdığını şimdi hatırlamıyorum ama ctrl+alt+del bas die bişi yazıodu usb cıkarınca anca calışıo bilgisayar. pek fazla bilgisi olan biri değilim ama inat ettim kendim halletmek istiyorum. yalın bi dille bana anlatırsanız çok memnun olurum. bu arada usb 32 gb toshiba. bununda etkisi varmı yaptıgım şeyde bilmiorum bi yerde xp nin flashları görmediğini sadece harici ile oldugunu okumuştum. ama elimdeki usb hangi kısma giriyo onuda bilmiorum. lutfen biri yardımcı olsun.... :'(

• ARKADAŞLAR BEN ADINI UNUTTUĞUM BİR PROGRAMI KULLANARAK FLAŞ DİSKİMİ PARDUS KURULUM CD ŞEKLİNDE AYARLADIM. ŞİMDİ NE YAPRSAM YAPAM ESKİ HALİNE GETİREMİYRUM.
    BANA BU KONUDA YARDIM EDERSENİZ SEVİNDİRİK LURUM
  • quote:

Orijinalden alıntı: kiraci

ARKADAŞLAR BEN ADINI UNUTTUĞUM BİR PROGRAMI KULLANARAK FLAŞ DİSKİMİ PARDUS KURULUM CD ŞEKLİNDE AYARLADIM. ŞİMDİ NE YAPRSAM YAPAM ESKİ HALİNE GETİREMİYRUM.
    BANA BU KONUDA YARDIM EDERSENİZ SEVİNDİRİK LURUM

Winsetupfromusb
    RMPREPUSB
    USB multiboot
    Wintoflash
    Unetbin
    Unofficial pardus usb creator.
  • Arkadaşlar altı üstü iso dosyasını flash diske çıkartacaksınız bu olay, winrarla bile oluyor, ama siz power iso kullanın, dosyaları flash diske çıkartın, biostan usb bot u en başa getirin.

Açılışta direk kuruluma geçer zaten. Olay bundan ibaret
  • Hirens Boot CD yi flash bellekten baslatmak istoyurm fat32 olarak formatladim.Yalniz iso kalib olarak usb bellege yazdiramadim.nasil yazdirabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarına Power İso yükledikten sonra istediğin İSO dosyasını yazdırabilirsin.
    Yükledikten sonra :

----->>>> Araçlar >> Create Bootable Usb Drive sekmesini tıklayarak yazdırma işlemini yapabilirsiniz.
  • Adam hakli beyler

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinmor

Bilgisayarına Power İso yükledikten sonra istediğin İSO dosyasını yazdırabilirsin.
    Yükledikten sonra :

----->>>> Araçlar >> Create Bootable Usb Drive sekmesini tıklayarak yazdırma işlemini yapabilirsiniz.

En hızlı, en basit, en sorunsuz şekilde senin dediğin gibi oluyor. Çok teşekkürler...
  • kardeşim ne uğraşıyorsun bunlarla elindeki iso dosyasını windows dvd usb tool programı ile yazdır flasa sonra biostan başlangıcı usb olarak ayarla format atacaksın windows mu kuracaksın kur ben bu şekilde windows kuruyorum çok basit bir şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myo_1433 -- 26 Haziran 2014; 21:31:15 >
  • Arkadaslar bir sorum olacakti bu flash bellege iso dosya sini yükledikten sonra flashta boşta kalan yerleri kullanabiliyor muyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: turan6099

Arkadaslar bir sorum olacakti bu flash bellege iso dosya sini yükledikten sonra flashta boşta kalan yerleri kullanabiliyor muyuz?

Selam
    Kullanabilirsiniz elbette..

Klasörlerin karışmaması için size şöyle bir öneri yapayım..

Yeni bir klasör açın ve ismini _Programlar ya da $Programlar yapın ki kopyalayacağınız dosyaları bu klasöre yükleyerek oradan Windows dosyalarına zarar vermeden ulaşabilesiniz.. Klasör en başta veya liste halindeyken başta olacağı için diğerleri ile karıştırmamış olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Orijinalden alıntı: turan6099

Arkadaslar bir sorum olacakti bu flash bellege iso dosya sini yükledikten sonra flashta boşta kalan yerleri kullanabiliyor muyuz?

Selam
    Kullanabilirsiniz elbette..

Klasörlerin karışmaması için size şöyle bir öneri yapayım..

Yeni bir klasör açın ve ismini _Programlar ya da $Programlar yapın ki kopyalayacağınız dosyaları bu klasöre yükleyerek oradan Windows dosyalarına zarar vermeden ulaşabilesiniz.. Klasör en başta veya liste halindeyken başta olacağı için diğerleri ile karıştırmamış olursunuz.

Peki yazdığımız iso dosyasını silme şansımız varmı Teşekkürler.

• turan6099 T kullanıcısına yanıt
    Eklediğiniz programları kaybetmemek için biçimlendirmeden, elbette ISO dosyasını(ya da ayıklanmış dosyaları) silebilirsiniz.
  • Arkadaşlar uğraşmayın komut istemiyle Rufius proğrsmını indirin 5 - 7 Mb bişey arayüz anlaışılır tabiki de grafiksel arayüz üstelik tek tuşla ister uefi ister clasic disk yapsbilirsin. cmd nin iç karartıcı dünyasında kendinizi heba etmeyin.
    Not istersen birden fazla iso dosyasını da xboot programıyla kullanabilirsin ancak rufius u öneririm xboot bazen sorun çıkartabiliyo 64 bitlerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8D7B057F -- 11 Eylül 2014; 15:31:22 >
  • Arkadaslar selam

Sizlere sormak istediğim bir soru var. Elimde 3 adet iso dosyasi var ben bunlar aynı usb belleğe boot etmek istiyorum böyle bir imkanım varmi ?

• trkbiyo T kullanıcısına yanıt
    Selam
    Evet var.. İsterseniz 10 adet farklı ISO dosyası ekleyebilirsiniz flash belleğe. Yeter ki yer yeterli olsun..

Bunun için İzmir Teknik Destek Multiboot Hazırlama Yazılımı_v1.1 dosyasını indirip çalıştırdıktan sonra, istediğiniz kadar ISO dosyası ekleyebilirsiniz.
    TNC-TR sitesinde bu yazılım mevcuttu..
    Kolay gelsin..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.