Şimdi Ara

USB Flash Diske Iso Dosyasi Yazmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
7
Favori
163.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yarabandi

Yaptığınız olacak iş mi gözünüzü seveyim wintoflash ile ne alakası var başlığın? Adam dvd yerine flash'tan program kurmak istiyor. Ben de dvd sürücüm olmadığı için flash'tan windows7 kurmak için çabalayıp duruyorum bir şey öğrenirim aynı konuda başlık açılmış dedim siz buraya wintoflash karıştırmışsınız bir de.. Flash'a işletim sistemi kurmakla ne alakası var konunun gidin başka başlık açın. Tamam güzel bir paylaşım, iyi bir program, çok da iş görür ama niye konuyu karıştırıyorsunuz arkadaş? Ben de oh iyiymiş kolaymış çözümü buldum diye sevindim, programı indirdim başladım işleme, sonra yükleme yaparken bir de baktım ki benim belleğime windows7 kuruluyor.. Benim neyime lazım flash'ta windows7!.. Uğraştırıp duruyorsunuz insanı boş yere lüzumsuz işlerle.

PARRRDON.. bu yazıyı yazdıktan sonra biraz daha kurcaladım neti ve yine wintoflash ile flash ile windows'un pc'ye kurulabileceğini yazmışlar. Şimdi deniyorum umarım olur...

Fail

arkadaşım sana kimse demediki win7 kur diye onun yeri bir iso dosyasıda yazdırabilirdin

• Actronisin imaj dosyasını oluşturdum. CD'ye yazdırsam veya USB belleğe aktarsam boot etmeyecek. Bunu nasıl USB bellekten veya CD'den boot edilebilir halde hazırlayabilirim? Teşekkürler.
  • Bilgiler için teşekkürler işime yaradı.
  • s.a bir türlü başaramadım bilen birileri kesin birşey söylerse sevinirim elimde cd den çalışan portable xp nin iso dosyası var bunun içindekileri oldugu gibi nasıl ayarım. boot kısmıda dahil.
  • kardeş stteki yöntemler boş

bak sana program google amcaya git

deki usb yumi

orda program var çek

iso dosyanı atıyor usb ye

3 dakkaa hazırlıyor xp usb veya linux usb ni aynı programla win7 kuramıyorsun win7 usb içinde 123 usb installer kullan
  • peki list disk te flası göremiyorum onu nasıl çözecez
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengiz han

Actronisin imaj dosyasını oluşturdum. CD'ye yazdırsam veya USB belleğe aktarsam boot etmeyecek. Bunu nasıl USB bellekten veya CD'den boot edilebilir halde hazırlayabilirim? Teşekkürler.

bunu o şekilde boot ettiremezsin, acronis ile aldığın imaj işletim sistemi imajıdır, yapman gereken Acronis'in bir cd si var onu yukarıdaki anlatımlarla yapabilirsin, daha sonra imajı da yaptığın usb diske atarsın, acronis usb ile boot olduktan sonra da imaj göster dediğinde usb'deki imajı gösterip o şekilde kurabilirsin
  • siz delirmıssınız yha arksm windows cd ım olsa zaten bunlara gerek yk ayrıca dvd de yk notebookm da sacma sapan onerıler sunuyrsz bırınızde demıyrkı kardesım usb ıle su sekılde kurulum yapılır dıe bende 8 gb Toshıba flash dısk mıdır usb mıdır ne haltsa artk ondan var ıcıne vısta ıso dosyasını kopyaladım once c ye format attım herseyı sıldım sonrasında kurulumu baslattım ama yarısında 0carpı887879 dıe bı hata verdı bunun sebebı ne olabılır acaba?????
  • Windows7_USB_DVD_Tool-CW adlı programı bulup indirin . iso olarak usb olur dvd gibi kullanırsınız.
  • Arkadaşlar bu konuda benim de sıkıntım var. Benim centOS kurmam gerekiyor boyutu 4gb civarında olduğu için iso dosyası iki part halinde ( başka bir dağıtım kullan demeyin özellikle bunun olması lazım.) Bu durumda programlarla usb yi dvd gibi kullanmaya çalışınca tek iso dosyası var gibi varsayarak işlem yapıyor oysa bende iki parça halinde. Bu sorunu nasıl çözerim bilemedim. Yardım eden olursa çok sevinirim.
  • " Hepsini tek klasore cikardiysan deamon Tools kur sonra asagi simgesi ickar ordan mount image de 1.cd yi goster yüklemenin ortasinda 2.cd yi isticek gene aynı şekil mount image den 2.cd yi goster 3.cd de aynısını yapicaksin bu kadar. "

2-

"Aşağıdaki linkteki ultra iso programını kullanabilirsin. Ama şunu belirtmeliyim: Her oyunu tek kurulum haline getiremezsin bunu anlamak için bütün isoları winrar la aynı yere yere çıkardıktan sonra oyunun kurulumu tamamlanıyorsa sorun yok. Fakat bazı oyunlar böyle yapsan bile kurulmaz.
    Ultra iso kurduktan sonra oyunun üç cd sinide aynı klasöre çıkar ultra iso da klasörü değilde klasörün içindeki bütün dosyaları aç.(ctrl+a yapabilirsin seçerken) sonra iso yap dersin bu kadar. Ama baştaki uyarımı unutma çoğu oyunda olsada her oyunda olmaz"

winrar ile extract yapmadan içlerine bir bak, belki klasörden klasöre taşıma yapıp dosya uzantısını değiştirerek de yapabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bluecry

Yukarıdakileri yazmışken bootable olması için yapmanız gerekenleride yazayım...

Başlat > Çalıştır > cmd yazıp komut satırına düşün

sırasıyla aşağıdaki komutları yazın

diskpart
    DISCPART>list disk (Sistemdeki disklerinizi gösterecek komuttur .USB diskinizin kaç numaralı disk olduğunu buradan görebilir ve alttaki select disk komutunu buna göre yazabilirsiniz.
    DISCPART>select disk 1 (USB diskinizin kaç numaralı disk olduğunu yukarıda komut ile görebilirsiniz ben örnek olarak 1 yazdım)
    DISCPART>clean
    DISCPART>create partition primary
    DISCPART>select partition 1
    DISCPART>active
    DISCPART>format fs=fat32
    DISCPART>assign
    DISCPART>exit

Yeniden DOS satırına düştüğünüzde de aşağıdaki komutu yazın

xcopy D:\*.* /s/e/f E:\

D: sanal sürücü yani ISO dosyanız
    E: USB disk

BIOS tan başlangıcı USB olarak seçtiğinizde USB diske kopyaladığınız işletim sisteminiz bootable olarak açılıp sistem kurulumuna geçebilirsiniz.

teşekkürler. çok işime yaradı

• arkadaşlar XP'de diskpart ile Flash sürücüsü görünmüyor sorularına neden kimse cevap vermiyor.
    bende denedim ama daha ilk aşamada tıkandım.
    cd den kopyalayabileceğim bir Flash disk görünmüyor listede.

Elimdeki
    Karma DVD yi (Win7, XP, Acronis, Mini XP v.s.) flash'a nasıl yazdırabilirim. Bootable olarak tabiki.
    Not: WintoFlash yapmıyor. Sanırım o sadece orjinal XP yada Win7 cdleri için geçerli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xapex

arkadaşlar XP'de diskpart ile Flash sürücüsü görünmüyor sorularına neden kimse cevap vermiyor.
    bende denedim ama daha ilk aşamada tıkandım.
    cd den kopyalayabileceğim bir Flash disk görünmüyor listede.

Elimdeki
    Karma DVD yi (Win7, XP, Acronis, Mini XP v.s.) flash'a nasıl yazdırabilirim. Bootable olarak tabiki.
    Not: WintoFlash yapmıyor. Sanırım o sadece orjinal XP yada Win7 cdleri için geçerli.

WintoFlash orjınal wın7 yada xp yı boot edıyor ..

..sanmıyorum .. elınızdekı wın7 yı mesela boot edıyor bu program ılla orjınal olması gerkemıyor ..yukarıdakı cumleyı dogru anladıysam eger.
  • bende tek DVD'de Win7, XP, Acronis, Mini XP, Hiren's falan var.
    ben o image'ı aynen USB disk'e kopyalamak istiyorum bootable olarak.
    Wintoflash ile denedim olmadı.
    kopyalıyor 10 dk falan sürüyor ama klasörleri boş yapıyor.Flasın içinde boş klasörler var.

diper xcopy ve diskpart komutları ile denediğimde ise flash disk'i listelenen sürücüler arasında göstermiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xapex

bende tek DVD'de Win7, XP, Acronis, Mini XP, Hiren's falan var.
    ben o image'ı aynen USB disk'e kopyalamak istiyorum bootable olarak.
    Wintoflash ile denedim olmadı.
    kopyalıyor 10 dk falan sürüyor ama klasörleri boş yapıyor.Flasın içinde boş klasörler var.

diper xcopy ve diskpart komutları ile denediğimde ise flash disk'i listelenen sürücüler arasında göstermiyor.

http://www.youtube.com/watch?v=tkS5JyH1DGQ

bu vıdeo part 1 ve part 2 seklınde 2 ad.. ıncelermısınız ısınızı gorur belkı ..coklu kurulum ıcın ama sız ıstersenız 1 tane kurun 2 tane kurun farkemıtoyr ..

• anakartım gigabyte x58a ud7, 3 farklı usb başlatma seçeneğine sahibim ama nasıl çlıştığını bilmiyorum :s
  • quote:

Orijinalden alıntı: warbow07

anakartım gigabyte x58a ud7, 3 farklı usb başlatma seçeneğine sahibim ama nasıl çlıştığını bilmiyorum :s

3 farklı usb başlatma seçeneği ?

sorunu bıraz daha acarmısınız ..
  • quote:

anakartım gigabyte x58a ud7, 3 farklı usb başlatma seçeneğine sahibim ama nasıl çlıştığını bilmiyorum :s

Hard disc priority seçeneğinden birincil hard disk olarak usb belleğinizi seçin.
    Bahsettiğiniz usb ayarları ile oynamanıza gerek yok (işe de yaramaz)
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

quote:

3 farklı usb başlatma seçeneği ?

sorunu bıraz daha acarmısınız ..

usb-zip
    usb-harddrive
    usb-... hatırlayamadım

gibi 3 tip önyükleme seçeneği mevcut
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.