Şimdi Ara

USB front panel kablusunu ie1394 çıkışına bağlamışım! USB belleklerim yandı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar Anakartım Asus P8Z68-V PRO
    Kasamı değiştirdim ve usb bağlantısını yaparken bir hata yaptım. 9 pin USB girişleri ile yine 9 pin IE1394 girişleri tamamen birbiriyle aynıydı. Bende alttaki yazıları görmeden ie1394 girişlerini usb girişi zannedim kabloyu ie1394_2 girişine taktım. Arkadaş 8 GB flash belleğini taktı çalışmadı, dedik herhalde bozulmuştur :) Sonra 32 GB kendi belleğimi taktım çıt sesiyle beraber hafif bir yanık kokusu geldi hemen bilgisayarı kapattım. Yanık kokusu anakarttanmı geldi, front paneldeki usb girişindenmi geldi yoksa direk flash bellektenmi geldi bilemiyorum. Flash belleği kokladım galiba bellekten geldi. Kasayı yeni aldım dedim acaba kasadamı problem var. Sonra anakarta iyice baktıkki yanlış yere bağladığımızı farkettik. 9pin kabloyu çıkartıp mavi girişe yani USB78 girişine bağladık. Bilgisayarım sorunsuz çalışıyor, usb 2.0 girişleri sorunsuz çalışıyor şu an, anartımın biosuna giriş yapıp tüm ayarları sıfırladım ve yeniden yaptım.

Şimdi benim merak ettiğim anakartımda bir hasar oluşmuş olabilir mi ? Böyle bir durumda 5 voltla çalışan usb bellek mi yanar yoksa 12 - 24 volt veren ie1394 girişimi zarar görür ? Bilen arkadaşlar bu konuda bir açıklama yaparlarsa sevinirim. Yarın öbürgün bana sıkıntı çıkarırmı çıkarmaz mı ? Şu an göründüğü kadarıyla Anakartta sıkıntı yok gibi. IE_1394_2 girişinin çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım birde onu söylersiniz çok iyi olur.

anakartım usb ve ie1394 çıkışları

USB 9 pin bağlantı voltajları

ie1394 9 pin bağlantı voltajları

Flash belleğin GND yani (-) bağlantı yeri ie1394 bağlantı kablosunda 7 veya 8. pine denk geliyor. Yani demekki (-) kutuptan 12V enerji verdik belleğe :D

Bellekler umurumda değil anakarta bişey olmuş mudur acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Byrak85 -- 7 Kasım 2016; 1:27:13 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.