Şimdi Ara

USB Hakkında Herşey (103. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
2.514
Cevap
26
Favori
578.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dejaay hocam size e mail attım benim 160 GB lık PHİLİPS SPD5230CC taşınılabilir harddiskim var sizin daha önceden idğer arkadaşlara sormuş olduğunuz soru

"harici diski taktığın sırada diskin ışığı yanıyor mu? donanım tanındı simgesi çıkıyor mu? herhangi bir uyarı msjı çıkıyor mu? Harici diski taktığın zaman bilgisayarında işlemler yavaşlıyor ya da bilgisayar takılıyor mu?"

benim yaşadığım sorun bu

diskin ışığı yanıyor
    donanım tanındı simgesi çıkıyor
    Harici diski taktığın zaman bilgisayarında işlemler yavaşlıyor
    ve bekledikten sonra harici harddiski sabit harddisk olarak görüyor

harddiski açamıyorum içindeki verilere ulaşamıyorum PartitionMagic 8.0 TR programı ile baktığımda içindeki verilerimin silinmediğini dosya boyutundan görebiliyorum
    yardımcı olursanız minnettar kalırım

çok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahtiyar99 -- 17 Kasım 2011; 15:40:46 >
  • Arkadaşlar.
    Bilgisayara 10 portlu usb çoklayıcı aldım iki adet.
    işim gereği usb belleklere yazılım yüklüyoruz lakin bilgisayara en fazla 18 adet usb bağlayabiliyorum. çünkü A,B,C,D,E,F sürücüleri ya HDD yada CDROM geriye kalıyo 20 adet sürücü harfi. usb bellekleri bağlayınca z: harfinden sonra bağlananları görmüyor ancak önce bağladıklarımı çıkarınca görüyor...
    Sürücü harleri z de bitiyor. bunu arttırmanın yolu yokmu.
  • arkadaşlar benim bilgisayarda vindows 7 yapıldıqından beri usb guard diye bi program var bu program yazıcıyı webcami engelliyo ne yapmamam gerekir yardımcı olurmusunu?
  • Merhabalar kolay gelsin dileklerimle;

Benim HP G 62 - 140ET bir Notebook PC'm var. Genel kullanım alanlarım ise; başta Home Studio'm. Yani müzik yazılım ve donanımları için ve ofisimde ofis kullanımı için. İşin kötüsü ise bunların hepsi bir arada
    Hepinizin malûmu bir notebook ve 3 tane USB girişi var. Ancak bende yığınlarca USB ile çalışan ve veri aktaran cihaz var. En basitinden örnek verecek olursak;
    -Midi Klavye
    -Ses kartı
    -USB Mixer
    -Soğutucu Fan
    -Kablosuz Fare
    -USB Kablolu Klavye
    -Harici 1 TB HDD
    -Klavye ışığı
    -Yazıcı(HP All-in-One)

Şimdilik çevremde gördüklerim ve aklıma gelenler bunlar.

Ben bunlara çözümü hepsiburada'dan aldığım 1 adet BlueZen BUH-21 USB 7'li Hub ile ve şehrimdeki bir bilgisayarcıdan aldığım 4'lü bir Hub ile bulmaya çalıştım.
    Bağlantıyı ise şu şekilde yaptım:
    1 TB HDD: Bilgisayara bağlı
    Yazıcı: Bilgisayara bağlı
    7'li Hub: Bilgisayara bağlı
    4'lü Hub: 7'li hub'a bağlı
    Fan: 7'li hub'a bağlı
    Midi Klavye: 7'li hub'a bağlı
    Klavye ve Fare: 4'lü hub'a bağlı.
    Ses kartı: 7'li hub'a bağlı.

Sorunum ise şu: Bazen klavye ve faremden cevap alamamaktayım. Yani bağlantısı kesiliyor. Sık sık bağlantılar söküp takmaktan artık gına geldi.

Şimdi ben ufak bir araştırma yapdım ancak güvenemedim satıcı sitelere. Bana sanki bilgisayara takmışım gibi hızda bir Hub veya ne bileyim bir cihaz, bir çözüm önerir misiniz?

Ayrıca bunların nedeni ne olabilir? Aykırı bir bağlantı da yok yani en azından ben görmedim. Bana yardımcı olun lütfen. Ne yapmam gerekiyor.

Birde tek sorunum değil elbette. Daha önce bende internet bağlantısı yoktu. Epey oluyo ama yeni bağlattım sayılır. Bilgisayarım internet olmadan önce bildiğiniz uçaktı. Nerden baksanız açılması 30 sn. sürmüyodu bile. Üstelik o halde 1 TB HDD takılıyken.
    Ama net bağlandı haftadan beri afedersiniz eşek ölüsü oldu cihaz. Bu konuda da bilgisi olan ne yapmam gerektiğini bilen bir dostumuz varsa rica ediyorum yardım edin bana.

Dilerseniz fotoğrafınıda çekebilirim ortamın ve bağlantıların. Sizlere şimdiden çok teşekkür ediyorum...

Saygılarımla,

• İyi günler,
    Benim problemim flash bellek ile ilgili , kasanın ön tarafındaki usb portlardan birisine flash belleği taktığımda PC ancak 20-25 saniye sonra flash belleği görüyor.Usb portundan bilgisayarımın flash belleği bu kadar geç görmesinin sebebi ne olabilir , bu durumu nasıl düzeltebilirim?
    Not: Bir kez gördükten sonra ise flash belleği tekrardan taktığımda(ön paneldeki herhangibir usb portuna) hemen görüyor.
    Daha önceden böyle bir durum yoktu ,birisi yardımcı olabilirse sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tartox -- 12 Aralık 2011; 13:54:58 >
  • Arkadaşlar bende Sandisk cruzer 8gb, kaymalı ve üzerinde ışığı olan flash bellek var. Dün flashı bilgisayara taktığımda bilgisayar flashı görüyor ışığı yanıp sönüyor fakat 2 sn sonra ışık sönüp bilgisayar flashı görmez oluyor. Bilgisayarda Win 7 var. Başka bilgisayarlarda da denedim durum aynı anlattığım gibi oluyor. Bilgisayarda 3 port var usb bellek için 3'ündede aynı durum. Bilgisayar hiçbir şekilde flashı görmediği için bir şey yapamıyorum. Yardım ederseniz sevinirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayalet45

merhaba benim usb driver larda sorunum var
    VIA Rev 5 or later USB Universal Host Controller de sorun var ünlem işareti var kendi anakart cd sinden bulmaya calıstım bulmadı
    anakart AZZA P4XE-MVB ...

Anakartınızın CDsindeki chipset sürücülerini yeniden yüklemelisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: casual

merhaba ,

4gb toshiba usb bellek aldım.. orjinal fortmatla filmler 10mb saniye ile yazıyordu .. fat32 olarak biçimlendirilmiş olduğuna dikkat etmiştim.. kapasite 4.002..... görünüyordu.. live linux kurmak istedim , program fat32 ile formatlamak istedi kabul ettim.. tekrar formatlayıp film atmak istediğimde 4mb/sn gibi başlıyor yavaş yavaş yükseliyor 7.5mb/s gibi bitiriyor .. ayırma birimi 4096 gözüküyor.. kapasite de 3.996 .... olmuş.. toshiba bu bellekleri fat32 ile nasıl fortmatlıyor ki farklılıklar oluyor.. ??

fat32,ntfs..gibi formatlarda hesaplamalar farklıdır. 4gb lık bir bellek 4*0.93=3,72gb olur. Bunu fat32 ile yaparsanız 3.90 falan olur. 3 Aşağı 5 yukarı değerler artıp azalabilir ama burada bilmeniz gereken gb hesaplamasının disk üreticilerine göre farklı olduğudur. Bununla ilgili açıklama 1.sayfada var. Ayrıca ayırma birimi boyutu azaldıkça da kapasite de ufak artışlar olur.

Aktarım hızındaki yavaşlık da atılan dosyanın niteliğine,bilgisayarınıza,usb aygıtın durumuna..vs göre de değişir. İl başlarda yavaş olan bu hız sonlara doğru artar.

Sizin aktarım hızı ve kapasite de normal..

• quote:

Orijinalden alıntı: bahtiyar99

dejaay hocam size e mail attım benim 160 GB lık PHİLİPS SPD5230CC taşınılabilir harddiskim var sizin daha önceden idğer arkadaşlara sormuş olduğunuz soru

"harici diski taktığın sırada diskin ışığı yanıyor mu? donanım tanındı simgesi çıkıyor mu? herhangi bir uyarı msjı çıkıyor mu? Harici diski taktığın zaman bilgisayarında işlemler yavaşlıyor ya da bilgisayar takılıyor mu?"

benim yaşadığım sorun bu

diskin ışığı yanıyor
    donanım tanındı simgesi çıkıyor
    Harici diski taktığın zaman bilgisayarında işlemler yavaşlıyor
    ve bekledikten sonra harici harddiski sabit harddisk olarak görüyor

harddiski açamıyorum içindeki verilere ulaşamıyorum PartitionMagic 8.0 TR programı ile baktığımda içindeki verilerimin silinmediğini dosya boyutundan görebiliyorum
    yardımcı olursanız minnettar kalırım

çok teşekkür ederim

Merhaba içindeki verilerinizi dosya kurtarma programları yardımı ile kurtarmayı deneyebilirsiniz. Muhtemelen de kayıpsız içindeki verileri kurtarırsınız..

• quote:

Orijinalden alıntı: viper05

Arkadaşlar.
    Bilgisayara 10 portlu usb çoklayıcı aldım iki adet.
    işim gereği usb belleklere yazılım yüklüyoruz lakin bilgisayara en fazla 18 adet usb bağlayabiliyorum. çünkü A,B,C,D,E,F sürücüleri ya HDD yada CDROM geriye kalıyo 20 adet sürücü harfi. usb bellekleri bağlayınca z: harfinden sonra bağlananları görmüyor ancak önce bağladıklarımı çıkarınca görüyor...
    Sürücü harleri z de bitiyor. bunu arttırmanın yolu yokmu.

Bunu artırmanın bir yolunun olmadığını biliyorum..

18 ini de bağlayınca usbler sorun çıkarmıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakreisa

arkadaşlar benim bilgisayarda vindows 7 yapıldıqından beri usb guard diye bi program var bu program yazıcıyı webcami engelliyo ne yapmamam gerekir yardımcı olurmusunu?

Programı kaldırın yeniden yükleyin ya da ayarlarını bi kontrol edin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur_donanim_haber

Merhabalar kolay gelsin dileklerimle;

Benim HP G 62 - 140ET bir Notebook PC'm var. Genel kullanım alanlarım ise; başta Home Studio'm. Yani müzik yazılım ve donanımları için ve ofisimde ofis kullanımı için. İşin kötüsü ise bunların hepsi bir arada
    Hepinizin malûmu bir notebook ve 3 tane USB girişi var. Ancak bende yığınlarca USB ile çalışan ve veri aktaran cihaz var. En basitinden örnek verecek olursak;
    -Midi Klavye
    -Ses kartı
    -USB Mixer
    -Soğutucu Fan
    -Kablosuz Fare
    -USB Kablolu Klavye
    -Harici 1 TB HDD
    -Klavye ışığı
    -Yazıcı(HP All-in-One)

Ben bunlara çözümü hepsiburada'dan aldığım 1 adet BlueZen BUH-21 USB 7'li Hub ile ve şehrimdeki bir bilgisayarcıdan aldığım 4'lü bir Hub ile bulmaya çalıştım.

Sorunum ise şu: Bazen klavye ve faremden cevap alamamaktayım. Yani bağlantısı kesiliyor. Sık sık bağlantılar söküp takmaktan artık gına geldi.

Şimdi ben ufak bir araştırma yapdım ancak güvenemedim satıcı sitelere. Bana sanki bilgisayara takmışım gibi hızda bir Hub veya ne bileyim bir cihaz, bir çözüm önerir misiniz?

Ayrıca bunların nedeni ne olabilir? Aykırı bir bağlantı da yok yani en azından ben görmedim. Bana yardımcı olun lütfen. Ne yapmam gerekiyor.

Birde tek sorunum değil elbette. Daha önce bende internet bağlantısı yoktu. Epey oluyo ama yeni bağlattım sayılır. Bilgisayarım internet olmadan önce bildiğiniz uçaktı. Nerden baksanız açılması 30 sn. sürmüyodu bile. Üstelik o halde 1 TB HDD takılıyken.
    Ama net bağlandı haftadan beri afedersiniz eşek ölüsü oldu cihaz. Bu konuda da bilgisi olan ne yapmam gerektiğini bilen bir dostumuz varsa rica ediyorum yardım edin bana.

Dilerseniz fotoğrafınıda çekebilirim ortamın ve bağlantıların. Sizlere şimdiden çok teşekkür ediyorum...

Saygılarımla,

Öncelikle güç kaynağınız gerçek bir güç kaynağı mı? Bu kadar usbye yeterli ve stabil güç verilmesi gerekir ki bunu da ancak gerçek bir güç kaynağı verebilir. Öncelikle buna bakmamız gerekir.

Bilgisayarınızın yavaşlığına bir şey şey neden olabilir. Onun için öncelikle bilgisayarınızı bi virüs taramasından geçiriniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: tartox

İyi günler,
    Benim problemim flash bellek ile ilgili , kasanın ön tarafındaki usb portlardan birisine flash belleği taktığımda PC ancak 20-25 saniye sonra flash belleği görüyor.Usb portundan bilgisayarımın flash belleği bu kadar geç görmesinin sebebi ne olabilir , bu durumu nasıl düzeltebilirim?
    Not: Bir kez gördükten sonra ise flash belleği tekrardan taktığımda(ön paneldeki herhangibir usb portuna) hemen görüyor.
    Daha önceden böyle bir durum yoktu ,birisi yardımcı olabilirse sevinirim...

USB aygıtınızı bir de biçimlendirdikten sonra deneme yapın. İçindeki dosyalardan da oalbilir. Hatalı eksik bir dosya da oalbilir.

Buna virüs programınız da nedne olabilir. İlk taktığınızda şüpheli bir dosya varsa onu inceliyor olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: prodigy78

Arkadaşlar bende Sandisk cruzer 8gb, kaymalı ve üzerinde ışığı olan flash bellek var. Dün flashı bilgisayara taktığımda bilgisayar flashı görüyor ışığı yanıp sönüyor fakat 2 sn sonra ışık sönüp bilgisayar flashı görmez oluyor. Bilgisayarda Win 7 var. Başka bilgisayarlarda da denedim durum aynı anlattığım gibi oluyor. Bilgisayarda 3 port var usb bellek için 3'ündede aynı durum. Bilgisayar hiçbir şekilde flashı görmediği için bir şey yapamıyorum. Yardım ederseniz sevinirim..

Flashınız da donanımsal bir arıza meydana gelmiş gibi duruyor. Garantiye gönderseniz iyi olur. Şu haliyle yapacak birşey yok maalesef..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

quote:

Arkadaşlar bende Sandisk cruzer 8gb, kaymalı ve üzerinde ışığı olan flash bellek var. Dün flashı bilgisayara taktığımda bilgisayar flashı görüyor ışığı yanıp sönüyor fakat 2 sn sonra ışık sönüp bilgisayar flashı görmez oluyor. Bilgisayarda Win 7 var. Başka bilgisayarlarda da denedim durum aynı anlattığım gibi oluyor. Bilgisayarda 3 port var usb bellek için 3'ündede aynı durum. Bilgisayar hiçbir şekilde flashı görmediği için bir şey yapamıyorum. Yardım ederseniz sevinirim..

Flashınız da donanımsal bir arıza meydana gelmiş gibi duruyor. Garantiye gönderseniz iyi olur. Şu haliyle yapacak birşey yok maalesef..

Merhaba,öncelikle aynı sorun daha önceki konularda verilmiş ise özür dilerim,okumayadım.

prodigy78 arkadaşımızın bahsettiği flash diskten bende de var.Yalnız bende farklı olarak aygıt yöneticisinde "bilinmeyen aygıt" konumunda gözüküyor,lakin "sürücüyü güncelleştir" dediğimde Windows update'den sürücüleri bulamıyor.Windows 7 kullanıyorum,XP kurulu bilgisayarda da denediğimde "USB aygıtı tanınmadı" hatası alıyorum.

Yardımınızı rica ediyorum,şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: e d d a i

quote:

quote:

Merhaba,öncelikle aynı sorun daha önceki konularda verilmiş ise özür dilerim,okumayadım.

prodigy78 arkadaşımızın bahsettiği flash diskten bende de var.Yalnız bende farklı olarak aygıt yöneticisinde "bilinmeyen aygıt" konumunda gözüküyor,lakin "sürücüyü güncelleştir" dediğimde Windows update'den sürücüleri bulamıyor.Windows 7 kullanıyorum,XP kurulu bilgisayarda da denediğimde "USB aygıtı tanınmadı" hatası alıyorum.

Flashınızı bilgisayarınıza taktığınızda disk yönetiminde flashınız görünüyor mu bi bakın..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: onur_donanim_haber

Merhabalar kolay gelsin dileklerimle;

-Midi Klavye
    -Ses kartı
    -USB Mixer
    -Soğutucu Fan
    -Kablosuz Fare
    -USB Kablolu Klavye
    -Harici 1 TB HDD
    -Klavye ışığı
    -Yazıcı(HP All-in-One)

Saygılarımla,

Öncelikle güç kaynağınız gerçek bir güç kaynağı mı? Bu kadar usbye yeterli ve stabil güç verilmesi gerekir ki bunu da ancak gerçek bir güç kaynağı verebilir. Öncelikle buna bakmamız gerekir.

Bilgisayarınızın yavaşlığına bir şey şey neden olabilir. Onun için öncelikle bilgisayarınızı bi virüs taramasından geçiriniz.

deejay kardeşim; şu büyük pc kasalarının içindeki powerdan var. ama onu soğutucu fanlar için kullanıyorum. USB Hublardan 7'li olanın ise kendi adaptörü var DC. 4'lü Hub USB'den besleniyor.

Tarattım hatta format attım.

• anlatilan duruma gore flas bellekler bozuk.. tedbbir olarak baska bilgisayara takilarak denenmesi lazim..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: e d d a i

quote:

quote:

Flashınızı bilgisayarınıza taktığınızda disk yönetiminde flashınız görünüyor mu bi bakın..

Hayır,maalesef görünmüyor.

• arkadaşlar 8 Gb flaş kart almak istiyorum hangi ürünü tavsiye edersiniz?
    çok vakıf değilim 4 GB kingston kullanıyorum onu arabanın cd çalarında bıraktım yenisi lazım.
    ondan memnunum ama sıkıntım yok
  • 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.