Şimdi Ara

USB Hakkında Herşey (115. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.514
Cevap
26
Favori
578.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: orhan1905

quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: orhan1905

bilgisayarı aldığımdan beri. işletim sistemi windows vista

Öncelikle işletim sisteminizin bütün güncelleştirmelerini yükleyiniz.

Sonrasında anakartınızın chipset sürücüsü olur. Onu anakartınızın internet sitesinden de bulabilirsiniz. Yeniden yüklemeyi deneyiniz.

Bunun dışında bilgisyarınızı aldığınızdan beri böyle bir sorun varsa donanımsal bir arıza da olabilir.

Bilgisayarım dizustu. Bilgisayarı aldığımda yanında cd vermislerdi. Bilgisayarı kullanmadan once bu cdleri yukledim. Acaba cdleri yuklerken bir hatamı yaptım o yuzden mi algılamıyor. Boyle bir durum da olabilir mi ?

O zaman şöyle yapalım. Sizin için doğru sürücüleri bulacak bir program var: SlimDrivers Bilgisayarınıza yükleyin ve programı çalıştırarak bulduğu sürücüleri indirin.

• Merhabalar swissknife kullanarak usbme format atmayı denedim ama "No media present in the drive" hatası alıyorum bu sorunu nasıl düzeltebilirim ?

Hp usb disk programında da There is no media specified device hatası alıyorum.

Bu arada bilgisayar usbyi okuyor (yönette görünüyor) ama diskin içini açamıyorum. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ivanov12 -- 18 Aralık 2012; 1:50:30 >
  • Arkadaşlar benimde flash belleğim var hiç bir sorun yoktu 2 bilgisayarda'da denedim fakat tanımıyor ilk bilgisayarda tanımıyordu öbüründe tanıyordu bende onda kullanmaya başladım şimdi bundada tanımaya başladı sanırım flash diskte sorun var baska kart takıyorum tanıyor bu flash sorununu nasıl cözücem arkadaslar?
  • 3 hafta önce aşağıdaki linkteki ürünü aldım.

http://www.vatanbilgisayar.com/Harici%20Harddisk/seagate-stbv2000200-3,5-2tb-expansion-usb30--usb20-harici-disk/productdetails.aspx?I_ID=61351

Yalnız kullanırken bir şey dikkatimi çekti birşey kopyalarken işlem bittiğinde tık diye ses geliyo veya arada sırada da oluyo.Hemen yanıbaşımda duruyo harici acaba bi sorun mu var yoksa normal birşey mi??
  • quote:

Orijinalden alıntı: ivanov12

Merhabalar swissknife kullanarak usbme format atmayı denedim ama "No media present in the drive" hatası alıyorum bu sorunu nasıl düzeltebilirim ?

Hp usb disk programında da There is no media specified device hatası alıyorum.

Bu arada bilgisayar usbyi okuyor (yönette görünüyor) ama diskin içini açamıyorum. Şimdiden teşekkürler.

Disk yönetiminde raw olarak mı görünüyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bgra25

Arkadaşlar benimde flash belleğim var hiç bir sorun yoktu 2 bilgisayarda'da denedim fakat tanımıyor ilk bilgisayarda tanımıyordu öbüründe tanıyordu bende onda kullanmaya başladım şimdi bundada tanımaya başladı sanırım flash diskte sorun var baska kart takıyorum tanıyor bu flash sorununu nasıl cözücem arkadaslar?

Flash diskinizi bilgisayara taktığınız zaman Disk yönetiminde görünüyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwerty3840

3 hafta önce aşağıdaki linkteki ürünü aldım.

http://www.vatanbilgisayar.com/Harici%20Harddisk/seagate-stbv2000200-3,5-2tb-expansion-usb30--usb20-harici-disk/productdetails.aspx?I_ID=61351

Yalnız kullanırken bir şey dikkatimi çekti birşey kopyalarken işlem bittiğinde tık diye ses geliyo veya arada sırada da oluyo.Hemen yanıbaşımda duruyo harici acaba bi sorun mu var yoksa normal birşey mi??

O tık sesi normaldir. Yanına yaklaştığınızda daha net duyulur..

• @Kıdemli Yarbay

Arkadaşlar internette bu sorunu araştırdım sorunu ise fazla flash bellek takılması veya uzun süre kalması gibi nedenlermiş benim gibi hata alanlar için çözümü yazıyım

Önce kontrol edelim Usb sistemin onaltılık sistemde çalışıp çalışmadığını,

1. Başlat / Çalıştır / Regedit 'i çalıştırın,

2. Aşağıdaki kayıt defteri anahtarını bulun:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\UsbStor'u tıklayıp sağda ErrorControl diyeni çift tıklayın ve

3. Buradaki değer verisini 3 yazın, Tabanı 16 olarak işaretleyin,

2.AŞAMA

1) Bilgisayarım/C/Windows/System32/Driverstore/Filerepository/usbstor.inf (usbstor.inf_x86_neutral_83027f5d5b2468d3) klasörünü tıklayın ve açın.

2) Buradaki usbstor.inf ile usbstor.pnf dosyasını Bilgisayarım/C/Windows/inf klasörüne kopyalayın.

3.AŞAMA

1) Kopyalama yaptıktan sonra, bilgisayarı kapatın 10-15 saniye fişe takılı olmasın.Mouse ya da sorunlu usb yi de çıkarın.10-15 sn sonra tekrar takın ve Pc'yi başlatın.

ALINTIDIR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burn~ -- 4 Ocak 2013; 23:44:19 >

• yazıcı, usb hub, mouse ve usb uzatma kablosu olmak üzere 4 kablo bağlı.

hub'a sürekli olarak sadece wifi adaptör bağlı.

sistem bazen sorunsuz bir şekilde açılırken bazen de biosun aygıtları kontrolü aşamasında takılmakta. donmuş bir anakart logosuyla karşı karşıya kalmaktayım.

yaptığım işlemler:

-anakart üstündeki usb çıkışlarına bağladığım kasa arkası çoklamayı ve kasa ön panelindeki bağlantıyı aradan çıkardım. tüm kablolar doğrudan anakart arka paneline bağlı. donmuş logo karşımda.

-sonra yazıcıyı devreden çıkardım. sorun düzeldi gibi. ama temizlik sonrası kabloların yeri değişti ve donmuş logo karşımda.

-yazıcı kablosunu tamamen söktüm. sorun tekrarladı.

-usb uzatma kablosunu aradan çıkardım. tamam bu sefer oldu derken bir gece yarısı donmuş anakart logosuyla karşı karşıya kaldım.

-geriye sadece hub kaldı. dedim tamam işte hub sorunlu. hub'u aradan çıkardım. ethernet kablosuyla internete girmeye başladım. ama kasa ön usb bağlantısını bile söktüğüm için bir usb uzatmaya ihtiyacım vardı ve uzatma kablosunu taktım sadece. sonuç: açılışta yine donmuş bir ekran.

-sırasıyla tüm aygıtları tek tek denedim. sadece mouse takılıyken hiçbir sorunla karşılaşmadım.

-psu'da mı bir yamuk var acaba diye düşünüyorum ama video encode işlemlerinde bile göçmüyor sistem.

-kablo uzunluklarıyla ilgili bir sıkıntı mı var acaba diyorum ama boşta olan kablo takılıyken bile nasıl bir problem çıkıyor aklım almıyor doğrusu. ayrıca sistemi açtıktan sonra bu kabloları taktığımda enteresan bir şekilde taktığım tüm usb aygıtlar aynı anda ve günlerce açık bir şekilde kullanılabiliyor.

yani tüm mesele açılış sırasında bu kabloların bağlı olması.

tahminen anakartta donanımsal bir problem oluştu. ama denemelerim devam etmekte.

• quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

yazıcı, usb hub, mouse ve usb uzatma kablosu olmak üzere 4 kablo bağlı.

hub'a sürekli olarak sadece wifi adaptör bağlı.

sistem bazen sorunsuz bir şekilde açılırken bazen de biosun aygıtları kontrolü aşamasında takılmakta. donmuş bir anakart logosuyla karşı karşıya kalmaktayım.

yaptığım işlemler:

-anakart üstündeki usb çıkışlarına bağladığım kasa arkası çoklamayı ve kasa ön panelindeki bağlantıyı aradan çıkardım. tüm kablolar doğrudan anakart arka paneline bağlı. donmuş logo karşımda.

-sonra yazıcıyı devreden çıkardım. sorun düzeldi gibi. ama temizlik sonrası kabloların yeri değişti ve donmuş logo karşımda.

-yazıcı kablosunu tamamen söktüm. sorun tekrarladı.

-usb uzatma kablosunu aradan çıkardım. tamam bu sefer oldu derken bir gece yarısı donmuş anakart logosuyla karşı karşıya kaldım.

-geriye sadece hub kaldı. dedim tamam işte hub sorunlu. hub'u aradan çıkardım. ethernet kablosuyla internete girmeye başladım. ama kasa ön usb bağlantısını bile söktüğüm için bir usb uzatmaya ihtiyacım vardı ve uzatma kablosunu taktım sadece. sonuç: açılışta yine donmuş bir ekran.

-sırasıyla tüm aygıtları tek tek denedim. sadece mouse takılıyken hiçbir sorunla karşılaşmadım.

-psu'da mı bir yamuk var acaba diye düşünüyorum ama video encode işlemlerinde bile göçmüyor sistem.

-kablo uzunluklarıyla ilgili bir sıkıntı mı var acaba diyorum ama boşta olan kablo takılıyken bile nasıl bir problem çıkıyor aklım almıyor doğrusu. ayrıca sistemi açtıktan sonra bu kabloları taktığımda enteresan bir şekilde taktığım tüm usb aygıtlar aynı anda ve günlerce açık bir şekilde kullanılabiliyor.

yani tüm mesele açılış sırasında bu kabloların bağlı olması.

tahminen anakartta donanımsal bir problem oluştu. ama denemelerim devam etmekte.

Denenecek herşeyi denemişsiniz.

Size tavsiyem bios'a bi reset atınız..(bios pilini çıkararak)

• quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

Denenecek herşeyi denemişsiniz.

Size tavsiyem bios'a bi reset atınız..(bios pilini çıkararak)

evet, denemediğim sanırım bir bu kaldı. bunu da deneyeceğim.
  • sonunda sorunun kaynağını bulum galiba.

usb hub bağlı olarak sistem açıldıktan sonra oluşan donma sorunu aygıt sökülse bile sonraki birkaç açılışta tekrar ediyor. ancak güç tamamen kesildikten sonra sistem başlatıldığında donma problemi ortadan kalkıyor. yaptığım denemelerde gücü tamamen kesmeden tek tek kabloları takıp sistemi yeniden başlattığım için diğerlerinde de sorun varmış gibi semptomlar oluşmakta.

Hub; Gigabyte USQ 4 portluk modelden. enteresan olan şey sistem açıldıktan sonra taktığım tüm aygıtların sorunsuz şekilde çalışmasıydı.

şimdilik durum bu. testlerim devam etmekte. izlenimlerimi aktarmaya devam edeceğim.

bu arada aklıma gelen bir şeyi sorayım. adaptörlü usb hub'lar biraz pahalı geldi bana. ayrıca adaptör bulmak mümkün mü?
    biraz bakındım ama pek görmedim.
    elimde bir adaptör var. ataba'nın 3-12v aralığında ayarlanabilen 500ma değerlerine sahip bir modeli. malesef usb'nin istediği 5v değeri yok. 4.5v verebiliyor ki usb 2.0 en az 4.75v ile beslenmeliymiş. ayrıca 500ma değeri birkaç aygıt bağlandığında düşük kalacaktır. tahminim 4 portluk bir hub için en azından 5V-2A'lık bir adaptör gerekli. yanlış mıyım?

• iyi akşamlar; lg 320 gb hdd içindekilere ulaşamıyorum,içinde önemli dökümanlarım var öğrenciyim, acil ulaşmam lazım :( bilgisayara bağladığımda tara ve düzelt yazısı çıkıyor ne zamandır ben de tara ve düzelt yaptıktan sonra başlatmama rağmen devam etti (güvenli kaldıra dikkat ederim her zaman). bugün bilgisayara bagladıgımda yıne aynı seyı dedı sonra da hiç okunmadı.. biçimlendirmeniz gerekıyor yazısı cıkıyor , aygıta ulasabılmek icin.. ama içindekiler onemli, biçimlendirmek istemiyorum. baska bilgisayarada da denedim olmadı, ne yapmam lazım bilmiyorum :( lütfen çözüm önerilerinizi bekliyorum,kafayı yiyeceğim :.(
  • quote:

Orijinalden alıntı: crp985

iyi akşamlar; lg 320 gb hdd içindekilere ulaşamıyorum,içinde önemli dökümanlarım var öğrenciyim, acil ulaşmam lazım :( bilgisayara bağladığımda tara ve düzelt yazısı çıkıyor ne zamandır ben de tara ve düzelt yaptıktan sonra başlatmama rağmen devam etti (güvenli kaldıra dikkat ederim her zaman). bugün bilgisayara bagladıgımda yıne aynı seyı dedı sonra da hiç okunmadı.. biçimlendirmeniz gerekıyor yazısı cıkıyor , aygıta ulasabılmek icin.. ama içindekiler onemli, biçimlendirmek istemiyorum. baska bilgisayarada da denedim olmadı, ne yapmam lazım bilmiyorum :( lütfen çözüm önerilerinizi bekliyorum,kafayı yiyeceğim :.(

easeus partition master ya da minitool partition wizard ile diski görebiliyorsanız bölümü sağ klikleyin. burada check partition tarzında bir hata tarama menüsü olacak. gelen menüde chkdsk ile birlikte hata tarama ve surface yani yüzey testi seçenkleri var. hepsini seçip bir tarama yapın.

ayrıca disk primary olarak biçimlendirildiyse yine sağ klikleyerek rebuild mbr ile yeni bir mbr oluşturmayı deneyin. gerçi sistem diski değil anladığım kadarıyla ama yine de boot record oluşturmak işe yarayabilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: crp985

iyi akşamlar; lg 320 gb hdd içindekilere ulaşamıyorum,içinde önemli dökümanlarım var öğrenciyim, acil ulaşmam lazım :( bilgisayara bağladığımda tara ve düzelt yazısı çıkıyor ne zamandır ben de tara ve düzelt yaptıktan sonra başlatmama rağmen devam etti (güvenli kaldıra dikkat ederim her zaman). bugün bilgisayara bagladıgımda yıne aynı seyı dedı sonra da hiç okunmadı.. biçimlendirmeniz gerekıyor yazısı cıkıyor , aygıta ulasabılmek icin.. ama içindekiler onemli, biçimlendirmek istemiyorum. baska bilgisayarada da denedim olmadı, ne yapmam lazım bilmiyorum :( lütfen çözüm önerilerinizi bekliyorum,kafayı yiyeceğim :.(

easeus partition master ya da minitool partition wizard ile diski görebiliyorsanız bölümü sağ klikleyin. burada check partition tarzında bir hata tarama menüsü olacak. gelen menüde chkdsk ile birlikte hata tarama ve surface yani yüzey testi seçenkleri var. hepsini seçip bir tarama yapın.

ayrıca disk primary olarak biçimlendirildiyse yine sağ klikleyerek rebuild mbr ile yeni bir mbr oluşturmayı deneyin. gerçi sistem diski değil anladığım kadarıyla ama yine de boot record oluşturmak işe yarayabilir.

biçimlendirme yapmadım, free version demo program denedim işe yaramadı ne yazık kı, bu konuda donanımlı olmadıgımdan fazla mudahele de etmek istemiyorum, dediklerinizi benden daha donanımlı bi' arkadaşla deneyip sonucu paylasırım, teşekkürler.

• quote:

sonunda sorunun kaynağını bulum galiba.

usb hub bağlı olarak sistem açıldıktan sonra oluşan donma sorunu aygıt sökülse bile sonraki birkaç açılışta tekrar ediyor. ancak güç tamamen kesildikten sonra sistem başlatıldığında donma problemi ortadan kalkıyor. yaptığım denemelerde gücü tamamen kesmeden tek tek kabloları takıp sistemi yeniden başlattığım için diğerlerinde de sorun varmış gibi semptomlar oluşmakta.

Hub; Gigabyte USQ 4 portluk modelden. enteresan olan şey sistem açıldıktan sonra taktığım tüm aygıtların sorunsuz şekilde çalışmasıydı.

şimdilik durum bu. testlerim devam etmekte. izlenimlerimi aktarmaya devam edeceğim.

bu arada aklıma gelen bir şeyi sorayım. adaptörlü usb hub'lar biraz pahalı geldi bana. ayrıca adaptör bulmak mümkün mü?
    biraz bakındım ama pek görmedim.
    elimde bir adaptör var. ataba'nın 3-12v aralığında ayarlanabilen 500ma değerlerine sahip bir modeli. malesef usb'nin istediği 5v değeri yok. 4.5v verebiliyor ki usb 2.0 en az 4.75v ile beslenmeliymiş. ayrıca 500ma değeri birkaç aygıt bağlandığında düşük kalacaktır. tahminim 4 portluk bir hub için en azından 5V-2A'lık bir adaptör gerekli. yanlış mıyım?

Sorunuzu ilk okuduğumda hubla ilgili bir sorun olabileceğini tahmin etmiştim ancak hubla ilgili deneme yaptığınızı görünce o seçeneği kaldırmıştım. Evet zaman zaman hublar bu tür sorunlar doğurabiliyor. Bi ara sahe hublarla ilgili bir döküman da paylaşmıştım.

Adaptörlü bir hub almanız daha stabil bir seçenek olacaktır. Şu var ki adaptörlerde önemli olan düzenli ve sürekli olarak (dalgalı değil) akım vermektir..

• Bilgisayarımda takılı birkaç tane flash bellek bulunmakta.

Fakat bir tanesinde 32gb toshıbada böyle bir hata alıyorum.Bu belleğe ne dosya kopyalayabiliyorum ne de dosya indirebiliyorum.

Diğer takılı belleklerde böyle bir problem yok.

Belleği farklı girişlere takıp denedim.

Google amcadan biraz araştırdım usbwriteprotect adında program indirip denedim.Yok fayda etmiyor.

Belleği yakın zamanda formatladım,antivirüs taraması yaptım yine bir değişiklik yok.

Yardımlarınızı bekliyorum bu belleği kurtarabilir miyiz?

Aslında çok işime yarıyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgehannnn

Bilgisayarımda takılı birkaç tane flash bellek bulunmakta.

Fakat bir tanesinde 32gb toshıbada böyle bir hata alıyorum.Bu belleğe ne dosya kopyalayabiliyorum ne de dosya indirebiliyorum.

Google amcadan biraz araştırdım usbwriteprotect adında program indirip denedim.Yok fayda etmiyor.

Belleği yakın zamanda formatladım,antivirüs taraması yaptım yine bir değişiklik yok.

Bir de şu şekilde formatladım.

Daha sonra flash sürücüsüne tıkladığımda önce biçimlendirmeniz gerekiyor şeklinde uyarı aldım tekrar biçimlendirdim.
    Sorun düzelir gibi oldu.Birkaç dosya kopyaladım fakat kısa bir süre sonra disk yazmaya karşı korumalı hatası aldım.
    Lütfen yardım edin çekiçle kırmak üzereyim belleği

• aynı sorun bende de var.

8 gb lik verbatim usb var.
    format atarken "write protected" diyor ama usb üzerinde fiziksel olarak herhangi bir koruma ayarı yoktur.
    yardım lütfen.

C:\Users\>format h:
    Insert new disk for drive H: and press ENTER when ready...
    The type of the file system is FAT32.
    Verifying 7636M
    Cannot format. This volume is write protected.
  • quote:

quote:

Bilgisayarımda takılı birkaç tane flash bellek bulunmakta.

Bir de şu şekilde formatladım.

Daha sonra flash sürücüsüne tıkladığımda önce biçimlendirmeniz gerekiyor şeklinde uyarı aldım tekrar biçimlendirdim.
    Sorun düzelir gibi oldu.Birkaç dosya kopyaladım fakat kısa bir süre sonra disk yazmaya karşı korumalı hatası aldım.
    Lütfen yardım edin çekiçle kırmak üzereyim belleği

Güncel

• 
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.