Şimdi Ara

USB Hakkında Herşey (114. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.514
Cevap
26
Favori
578.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya bu gerizekalı alet beni iyicene sinir etti ya.
    Silicon Power 1Tb aldım geçtiğimiz aylarda. Fakat sadece bölümlendirme yapıp yaklaşık 25GB lik alanı kullandım. 5 bölüme ayırmıştım. Sonrasında aptal şey durmadan pc tarafından yeni takılmış gibi oluyor. Otomatik kullanma kısmı çıkıyor. Biçimlendirip yeniden böldüm (bu sefer 3 e böldüm) Yine yine aynı şey. İçine 19 gb lik fotoğraf atacağım, yeniden görüp durduğu için dosya aktarımı tamamlanmadı bile. Usb girişinde sorun olduğunu sanmıyorum çünkü vınn ve fareyi takıp kullanabiliyorum aynı porta. Kabloda sorun olduğunu sanmıyorum, çünkü harddiskin tepesinde mavi bir ışık var, dosya aktarımı sırasında hiç kesilmiyor o ışık. Kırıp atacağım sinirden. İnternetten aldım, yenicarsim.com dan. Satıcıya geri mi göndersem ? Yoksa izmirde teknik servis filan varsa teknik servise mi götürsem? Ne yapmalıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: welowis

Ya bu gerizekalı alet beni iyicene sinir etti ya.
    Silicon Power 1Tb aldım geçtiğimiz aylarda. Fakat sadece bölümlendirme yapıp yaklaşık 25GB lik alanı kullandım. 5 bölüme ayırmıştım. Sonrasında aptal şey durmadan pc tarafından yeni takılmış gibi oluyor. Otomatik kullanma kısmı çıkıyor. Biçimlendirip yeniden böldüm (bu sefer 3 e böldüm) Yine yine aynı şey. İçine 19 gb lik fotoğraf atacağım, yeniden görüp durduğu için dosya aktarımı tamamlanmadı bile. Usb girişinde sorun olduğunu sanmıyorum çünkü vınn ve fareyi takıp kullanabiliyorum aynı porta. Kabloda sorun olduğunu sanmıyorum, çünkü harddiskin tepesinde mavi bir ışık var, dosya aktarımı sırasında hiç kesilmiyor o ışık. Kırıp atacağım sinirden. İnternetten aldım, yenicarsim.com dan. Satıcıya geri mi göndersem ? Yoksa izmirde teknik servis filan varsa teknik servise mi götürsem? Ne yapmalıyım?

Işığın yanması kablonun sağlam olduğunu göstermez. O nedenle farklı bir kablo deneyin derim.

Bunun dışında satıcıya değil direk teknik servise gönderin. Zaten bu tür sorunlarda direk değişim yapıp gönderirler..

• quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

quote:

Işığın yanması kablonun sağlam olduğunu göstermez. O nedenle farklı bir kablo deneyin derim.

Bunun dışında satıcıya değil direk teknik servise gönderin. Zaten bu tür sorunlarda direk değişim yapıp gönderirler..

Kabloyu nereden temin edebilirim usb 3.0 ?
    Formatlayıp mı göndereyim peki ? Yoksa dosya yüklüyken mi ?
    Bir de harddiski bölmek garanti dışı bırakmıyordur değil mi :))

• quote:

quote:

quote:

Eğer evde ya da arkadaşlarınızda usb3.0 kablosu varsa onlardan tenin edebilirsiniz ancak yoksa yeni bir tane almaya gerek yok.

Formatladıkdan ya da içindekilieir silerek de gönderebilirsiniz.

Aslında bundna önce bütün bölümleri silip aleti yeniden formatlayın. Bu şekilde sorunsuz kullanırsanız(bi süre deneyin) sonra tekrar bölümlendirme yapın. Eğer yine sorun ortaya çıkarsa teknik servise gönderin.

HDD'yi bölmek garantiyi bozmaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Eğer evde ya da arkadaşlarınızda usb3.0 kablosu varsa onlardan tenin edebilirsiniz ancak yoksa yeni bir tane almaya gerek yok.

Formatladıkdan ya da içindekilieir silerek de gönderebilirsiniz.

Aslında bundna önce bütün bölümleri silip aleti yeniden formatlayın. Bu şekilde sorunsuz kullanırsanız(bi süre deneyin) sonra tekrar bölümlendirme yapın. Eğer yine sorun ortaya çıkarsa teknik servise gönderin.

HDD'yi bölmek garantiyi bozmaz.

Çok teşekkür ederim :)

• Teşekkürler..
  • benim bilgisayarda bir sorun var flash disk ve harici harddiski taktığımda yeni donanım bulundu diyor ve windowsun, aygıtın surucu yazılımını yuklemesi gerekiyor yazıyor alttada 3 tane secenek cıkıyor aygıt surucusu yazılımını bulup yukleyin , daha sonra sor , bu aygıt icin bu iletiyi bir daha gosterme diye. normal bilgisayarlarda flash diski taktığımda dosyaları goruntulemek icin tıklayın diyor. benim pc flashı algılamıyor bilgisayarıma falan girdiğimde flash bellekle ilgili hic bisey yok kısacası bilgisayar hicbir flah disk ve harici harddiski algılamıyor . bu sorunu nasıl cozebilirim yardım edin lutfen..
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan1905

benim bilgisayarda bir sorun var flash disk ve harici harddiski taktığımda yeni donanım bulundu diyor ve windowsun, aygıtın surucu yazılımını yuklemesi gerekiyor yazıyor alttada 3 tane secenek cıkıyor aygıt surucusu yazılımını bulup yukleyin , daha sonra sor , bu aygıt icin bu iletiyi bir daha gosterme diye. normal bilgisayarlarda flash diski taktığımda dosyaları goruntulemek icin tıklayın diyor. benim pc flashı algılamıyor bilgisayarıma falan girdiğimde flash bellekle ilgili hic bisey yok kısacası bilgisayar hicbir flah disk ve harici harddiski algılamıyor . bu sorunu nasıl cozebilirim yardım edin lutfen..

Ne zamandır bu sorun var?
    Bilgisayarınızın işletim sisteminin güncelleştirmeleri yüklü mü? (işletim sisteminiz nedir?)
  • quote:

benim bilgisayarda bir sorun var flash disk ve harici harddiski taktığımda yeni donanım bulundu diyor ve windowsun, aygıtın surucu yazılımını yuklemesi gerekiyor yazıyor alttada 3 tane secenek cıkıyor aygıt surucusu yazılımını bulup yukleyin , daha sonra sor , bu aygıt icin bu iletiyi bir daha gosterme diye. normal bilgisayarlarda flash diski taktığımda dosyaları goruntulemek icin tıklayın diyor. benim pc flashı algılamıyor bilgisayarıma falan girdiğimde flash bellekle ilgili hic bisey yok kısacası bilgisayar hicbir flah disk ve harici harddiski algılamıyor . bu sorunu nasıl cozebilirim yardım edin lutfen..

aynı sorun bende var çözümü bulan varmı
  • quote:

quote:

Ne zamandır bu sorun var?
    Bilgisayarınızın işletim sisteminin güncelleştirmeleri yüklü mü? (işletim sisteminiz nedir?)

bilgisayarı aldığımdan beri. işletim sistemi windows vista

• quote:

Öncelikle işletim sisteminizin bütün güncelleştirmelerini yükleyiniz.

Sonrasında anakartınızın chipset sürücüsü olur. Onu anakartınızın internet sitesinden de bulabilirsiniz. Yeniden yüklemeyi deneyiniz.

Bunun dışında bilgisyarınızı aldığınızdan beri böyle bir sorun varsa donanımsal bir arıza da olabilir.
  • Selamlar,

Geçen haftadan beri bilgisayarım hiçbir usbleri tanımıyor ne ön girişi nede arka girişi.Nasıl gerçekleştiğine gelecek olursak kablosuz mause kullanıyorum bu arada.Yazıcıyı kulllanmak için usb taktığımda tanımamaya başladı 4 5 saat sonra mause aniden tepki vermemeye başladı.İnternetten çözümlerini araştırdım denedim ama çözümü bulamadım.Aygıt yöneticisine baktığımda kod34 hatası veriyodu.Sonra format attım ve hala tanımıyor kod28 hatası veriyor.Aşağıya ssleri koyuyorum umarım yardımcı olursunuz....

• merhaba, konu gerçekten çok iyi, yararlı olmuş benim de bi problemim var
    Samsung 500 GB harici HDD var ve benim pc ye takınca ilk başta okuyor ;
    yani ses geliyor, saatin yanında işaretler falan çıkıyor, ama daha 1 dk geçmeden HDD kayboluyor
    kaybolduğu zamanda sanki kablosunu çıkarmışım gibi ses geliyor yine ve bu sürekli oluyor kablo takılı olduğu halde sanki ben çıkarıp takıyomuşum gibi bi görünüyo bi kayboluyo (sürekli ve kısa bi zamanda)
    ben sorunları araştırmaya çalıştım,
    mesela televizyona taktım hiç bi sorun olmadan çalıştırdı (yani HDD de ve kablosunda bi problem yok)
    bide başka bi PC ye taktım ordada Düzgün bi şekilde çalıştı
    yani sorun benim PC m de ama sorunu bulamadım
    Yardımlarınızı bekliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwerty3840

Selamlar,

Geçen haftadan beri bilgisayarım hiçbir usbleri tanımıyor ne ön girişi nede arka girişi.Nasıl gerçekleştiğine gelecek olursak kablosuz mause kullanıyorum bu arada.Yazıcıyı kulllanmak için usb taktığımda tanımamaya başladı 4 5 saat sonra mause aniden tepki vermemeye başladı.İnternetten çözümlerini araştırdım denedim ama çözümü bulamadım.Aygıt yöneticisine baktığımda kod34 hatası veriyodu.Sonra format attım ve hala tanımıyor kod28 hatası veriyor.Aşağıya ssleri koyuyorum umarım yardımcı olursunuz....

En kısa yolu biosunuza reset atın. Bu işletim bios üzerinden default ayarlarla değil, bizzat anakart üzerindeki pili çıkararak yapın. Pili çıkardıktan(tabi elektirk bağlantısını da kesin) sonra 3-4dk bekleyin ve bilgisayarı açın. Karşınıza biosun resetlendiği ile ilgili ileti gelecektir. Onu ilgili F tuşu ile(F1 olabilir) geçin ve bilgisayarınıza açıldıktan sonra soırunun devam edip etmediğine bakın..

• quote:

Orijinalden alıntı: karakartal243

merhaba, konu gerçekten çok iyi, yararlı olmuş benim de bi problemim var
    Samsung 500 GB harici HDD var ve benim pc ye takınca ilk başta okuyor ;
    yani ses geliyor, saatin yanında işaretler falan çıkıyor, ama daha 1 dk geçmeden HDD kayboluyor
    kaybolduğu zamanda sanki kablosunu çıkarmışım gibi ses geliyor yine ve bu sürekli oluyor kablo takılı olduğu halde sanki ben çıkarıp takıyomuşum gibi bi görünüyo bi kayboluyo (sürekli ve kısa bi zamanda)
    ben sorunları araştırmaya çalıştım,
    mesela televizyona taktım hiç bi sorun olmadan çalıştırdı (yani HDD de ve kablosunda bi problem yok)
    bide başka bi PC ye taktım ordada Düzgün bi şekilde çalıştı
    yani sorun benim PC m de ama sorunu bulamadım
    Yardımlarınızı bekliyorum..

Evet şu haliyle sorununuzun bilgisayarda olduğu anlaşılıyor. Onun için şunu yapın:

Aygıt yöneticisine girin. Evrensel seri yol denetleyicileri altındaki bütün bileşenlere sağ tıklayıp kaldır diyin ve bilgisayarı yeniden başlatın.

• hııı evet onu da denemiştim yazmayı unutmuşum
    kaldır dedim pc yi kapayıp açtım hatta kablosuz mose vardı o çalışmadı ama mousenin usb sini çıkarıp takınca tekrardan kurdu onları
    ben bi aklımda olanı söyliyeyim, bence bios tan da olabilir hani güncelleme olayı falan
    bide ben aygıt yöneticisine bakıyorum ordada hiç bi sorun görünmüyor her şey kapalı yani olması gerektiği gibi hani çipset driver ı falan da yüklü yani..
  • quote:

quote:

Selamlar,

En kısa yolu biosunuza reset atın. Bu işletim bios üzerinden default ayarlarla değil, bizzat anakart üzerindeki pili çıkararak yapın. Pili çıkardıktan(tabi elektirk bağlantısını da kesin) sonra 3-4dk bekleyin ve bilgisayarı açın. Karşınıza biosun resetlendiği ile ilgili ileti gelecektir. Onu ilgili F tuşu ile(F1 olabilir) geçin ve bilgisayarınıza açıldıktan sonra soırunun devam edip etmediğine bakın..

Cevabınız için teşekürler. Dediğinizi denedim sorun şuan devam etmekte...

• quote:

Cevabınız için teşekürler. Dediğinizi denedim sorun şuan devam etmekte...

Biosa reset attıktan sonra usb kökleriniz tanınarak sürücüleri kuruldu mu?
    Buna rağmen çalışmıyorsa usblerde donanımsal bir sorun da olmuş olabilir. Şu haliyle yazılımsa bir çözüm görünmüyor..
  • bende bios a reset atıyım mı :)
    yani bios bilini çıkarıp takıyımmı
    bişey daha var dı sanırım bu HDD yi görmeme olayı ben format attıktan sonra olmuş olabilir tam emin değilim
    ama bilgisayarcı format attıktan sonra HDD yi görüyordu bi kaç ay sonra ben de format attım galiba sonra görmemeye başladı..
  • quote:

quote:

Öncelikle işletim sisteminizin bütün güncelleştirmelerini yükleyiniz.

Sonrasında anakartınızın chipset sürücüsü olur. Onu anakartınızın internet sitesinden de bulabilirsiniz. Yeniden yüklemeyi deneyiniz.

Bunun dışında bilgisyarınızı aldığınızdan beri böyle bir sorun varsa donanımsal bir arıza da olabilir.

Bilgisayarım dizustu. Bilgisayarı aldığımda yanında cd vermislerdi. Bilgisayarı kullanmadan once bu cdleri yukledim. Acaba cdleri yuklerken bir hatamı yaptım o yuzden mi algılamıyor. Boyle bir durum da olabilir mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.