Şimdi Ara

USB Hakkında Herşey (112. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.514
Cevap
26
Favori
578.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: welowis

quote:

Merhaba..
    Harddiski ilk aldığımda biçimlendirdim ve bölümlere ayırdım. Ve gerekli bölümlere dosyalarımı aktardım. Fakat biraz önce taktığımda harici bileşenin bir bölümünün biçimlendirmesi gerektiği uyarısı çıktı. İptal dedim çıktım. Dosyaları kurcalarken 2-3 kere yeni takmış gibi ayırdığım birimleri tekrar tekrar açtı. Ne yapmalıyım :/

Ekleme: Ve Hdd yi pc e taktığımda farede yavaşlama oluyor.

başlat/çalıştır/cmd yazın.. ve açılacak dos penceresine chkdsk/r x: yazın (buradaki x i siz harici hddnizin harfini yazın..) entere basarak chkdsk hizmetini çalıştırmayı deneyiniz.

Biçimlendirirken dosya sistemini ne yapmalıyım fat32 mi nfts mi ? ben dosya aktarımında 4gb dan büyük atabilirim diye nfts yapmıştım. O yüzden kaynaklanmış olabilir mi ?

Ekleme : Çıkan resim bu ;  USB Hakkında Herşey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi welowis -- 20 Ekim 2012; 0:37:37 >

• quote:

Biçimlendirirken dosya sistemini ne yapmalıyım fat32 mi nfts mi ? ben dosya aktarımında 4gb dan büyük atabilirim diye nfts yapmıştım. O yüzden kaynaklanmış olabilir mi ?

Ntfs ile bu sorunun ilgisi yok..
    İstediğiniz dosya sistemini yapabilirsiniz.
  • quote:

quote:

Resmini ekledim. Yetersiz disk alanı diyor ama o bölüm 600 küsür gb den oluşuyor :/
  • quote:

quote:

quote:

Resmini ekledim. Yetersiz disk alanı diyor ama o bölüm 600 küsür gb den oluşuyor :/

Disk yöntimine girip bölümleri tek tek silin ve sonrasında tekrar bölümlendirme yapın..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Disk yöntimine girip bölümleri tek tek silin ve sonrasında tekrar bölümlendirme yapın..

Bölümleri sildiğimde içindeki veriler kaybolur mu peki ?

• quote:

Evet kaybolur. Öncesinde dosyalarınızı yedekleyiniz..
  • quote:

quote:

Teşekkür ederim. Bu dediğiniz işlemi yapınca sorun ortadan kalkacak sanırım ?
  • quote:

quote:

quote:

Muhtemelen..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Muhtemelen..

Son olarak, 4 bölüm oluşturmamda herhangi bir sıkıntı olur mu ? 4. bölüm mantıksal sürücü oluyor çünkü. Ya da 4. bölümün boyutunu küçük mü tutmalıyım ?
    Yoksa hiç bir farkı yok mu

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Muhtemelen..

Son olarak, 4 bölüm oluşturmamda herhangi bir sıkıntı olur mu ? 4. bölüm mantıksal sürücü oluyor çünkü. Ya da 4. bölümün boyutunu küçük mü tutmalıyım ?
    Yoksa hiç bir farkı yok mu

Hiç bir farkı olmaz.. Bölüm sayısı, dosya sistemi..vs bu yaşadığınız soruna neden olmaz. Dilediğiniz gibi bölümlendirebilirsiniz..

• Sagolun :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meraba bu forumu uzun zamandır takip ediyorum herşeyi ama herşeyi yaptım ama yinede sonuç yok . Ve bu beni sinir ediyor . Usb Aygıtı Tanınmadı diyor bazen de Donanım Yüklendi Kullanılmaya Hazır gibi şeyler diyor ama asla kullanılmıyor kısacası Usb Portlarında bir sorun olmadıgını dusunuyorum format denedim hiç bir driverimin eksik olmadigi düşünüyorum çünkü yenilerini yükledim Bunu nasıl çözebilirim? Bios' dan yada herhangi bi programla yapabilecegim birşey varmı ?
  • beyler yeni bellek aldım hp v165w 32 gb. fat32 olarak kullanırken hiçbir sıkıntı yok ama ntfs'ye çevirince bilgisayarda takılmalar oluyor. belleğe dosya atmaya çalışınca sistem kısa süreli kitleniyor. özellikle çok sayıda dosya atarken bu sıkıntılar oluyor.

belleği gönderdim aynısından yine geldi ama sıkıntı devam ediyor. neden olabilir acaba
  • arkadaşlar laptopum da usb mouse im ve başka aygıtlar çalışmasına ramen kontorland gamepad oyun kolu çalışmıyor.Yani kolu takınca ses çıkarıyor ancak kolu görmüyor pc analog ışığı da yanmıyor.Kolda problem yok başka pc de deniyoruz çalışıyor.Başka bir kontorland kol taktık onu da görmedi ama başka bir tane eski snopy kol taktık onu gördü bunun sebebi nedir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whi$ky

Meraba bu forumu uzun zamandır takip ediyorum herşeyi ama herşeyi yaptım ama yinede sonuç yok . Ve bu beni sinir ediyor . Usb Aygıtı Tanınmadı diyor bazen de Donanım Yüklendi Kullanılmaya Hazır gibi şeyler diyor ama asla kullanılmıyor kısacası Usb Portlarında bir sorun olmadıgını dusunuyorum format denedim hiç bir driverimin eksik olmadigi düşünüyorum çünkü yenilerini yükledim Bunu nasıl çözebilirim? Bios' dan yada herhangi bi programla yapabilecegim birşey varmı ?

BIOSu sıfırlamak kimi zaman bu sorunları çözüyor. Deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ademoz05

beyler yeni bellek aldım hp v165w 32 gb. fat32 olarak kullanırken hiçbir sıkıntı yok ama ntfs'ye çevirince bilgisayarda takılmalar oluyor. belleğe dosya atmaya çalışınca sistem kısa süreli kitleniyor. özellikle çok sayıda dosya atarken bu sıkıntılar oluyor.

belleği gönderdim aynısından yine geldi ama sıkıntı devam ediyor. neden olabilir acaba

NTFS dosya sistemi bu soruna neden olmaz aslında.. Bilgisayarınızla ilgili bir sorun gibi duruyor. Balka flash belleklerde de bu sorunu yaşıyorsanız kesin bilgisayarınızdadır. Virüs programınız ya da başka bir programda bu soruna neden olabilir. Burda yapacağınız potansiyel bu soruna yol açacak programı bulup kaldırmanız olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultraslan_34

arkadaşlar laptopum da usb mouse im ve başka aygıtlar çalışmasına ramen kontorland gamepad oyun kolu çalışmıyor.Yani kolu takınca ses çıkarıyor ancak kolu görmüyor pc analog ışığı da yanmıyor.Kolda problem yok başka pc de deniyoruz çalışıyor.Başka bir kontorland kol taktık onu da görmedi ama başka bir tane eski snopy kol taktık onu gördü bunun sebebi nedir acaba?

Bazen bu tür sürücü yükleyememe ya da usb aygıtını tanıyamama sorunları olabiliyor.

Şunu yapın Aygıt yöneticisine girin. Evrensel seri yol denetleyicileri altındaki host kontrollerin hepsine sağ tıklayıp kaldır diyin ve sonrasında bilgisayarınızı yenidne başlatın ve açılınca sorunlu usb aygıtınızı tekrar takın.
  • ellerine sağlık, çok yararlı bilgiler
    Takip..
  • merhaba arkadaşlar benim şöyle bir problemim var

samsung 2.0 640gb kapasiteli 2.5" taşınabilir hdd im var şu an ne windowsta ne de mac osx de görünmiyor fakat çalıştığına dağir sinyal ve sesler var
    sanırım güvenle kaldır demeden direk kabloyu çektiğim için bu hale geldi şimdi ne format atabiliyorum ne de dosyalarıma erişebiliyorum
    bu hdd düzelme ihtimali var mı yoksa parçalayıp çöpe mi atayım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumuyesi

merhaba arkadaşlar benim şöyle bir problemim var

samsung 2.0 640gb kapasiteli 2.5" taşınabilir hdd im var şu an ne windowsta ne de mac osx de görünmiyor fakat çalıştığına dağir sinyal ve sesler var
    sanırım güvenle kaldır demeden direk kabloyu çektiğim için bu hale geldi şimdi ne format atabiliyorum ne de dosyalarıma erişebiliyorum
    bu hdd düzelme ihtimali var mı yoksa parçalayıp çöpe mi atayım ?

Disk yönetiminde görünüyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.