Şimdi Ara

USB HDD görülmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • "Hi-Speed Mobil Stroge Solution 3.5" external enclosure" Marka USB external HDD görülmüyor. Taktığımda Yeni donanımız yüklendi, kullanabilirsiniz uyarısı sağ alt köşede çıkıyor. Lakin benim HDD ortalarda yine de yok.

Kullanım kılavuzunda XP de driversız çalışır diyor.

Evde diğer bir bilgisayar var ona taktım çalıştı. Kendi bilgisayarımda çalışmıyor.

Benim bilgisayarımın configrasyonu şöyle...

80 GB IDE HDD (Üçe bölünmüş durumda. 1. bölümde XP, 2. bölümde Vista ve 3. bölümde depo olarak kullanıyorum.)

250 GB SATA (İkiye bölünük ve yine depo olarak kullanıyorum)

Ana Kart Gigabyte (GA-M61PM-S2)
    AMD 64 X2 4000+

3 GB RAM

Nvidia 7300 GT krankartı...

Şimdiye kadar yaptığım uğraşlar...
    Sürücü harflerini değiştirdim-ÇALIŞMADI
    SP2 zaten yüklü
    USB 2.0 çalışıyor

XP'de ve Vista'da denedim... İkisinde de ÇALIŞMADI

En başta açıkladığım gibi, evdeki diğer bilgisayarda çalıştı. Onda sadece XP yüklü.

Çok ilginç Vista'da daha ayrıntılı cevap verdi PC... Açılan pencerenin üst kısmında şöyle diyor: "BU BİLGİSAYARA TAKILI USB AYGITLARDAN BİRİSİ ÇALIŞMADIĞINDAN WİNDOWS AYGITI TANIYAMIYOR."

Daha sonra pencerenin ortasında USB portları alt alta sıralamış. External HDD'nin takılı olduğu port daha kalın bir yazıyla yazılı...

En altta da; "AYGITI YENİDEN BAĞLAMAYI DENEYİN. WİNDOWS HALA TANIMIYORSA DEĞİŞTİRİN." Hepsi bu...

Ben aşağı yukarı tüm USB portları denedim. Çalışmadı. İlk mesajımda dediğim gibi diğer bilgisayarda sorunsuz çalışıyor... Çıldıracam anasını satayım! Bu nasıl iş yau...

Yardımlarınızı bekliyorum... Teşekkürler

• USB portlara flash bellek ya da fotograf makinesi taktığımda otomatik tanıyor ve karşımda...
  • Aynı sorun benim Everest HDD kutumda da var,bilgisayar seçiyor resmen...Altta baloncukta tanıyor,ama Bilgisayarıma giriyorum orada gözükmüyor....

Çözüm önerisini ben de merakla beklemekteyim....
  • Ben bu tür bir sorunu Joypad de yaşamıştım. PC deki tüm USB portlarını deneyin yine olmazsa HDD i söküp Sata yada IDE hangi porttan takılıyosa öyle bi deneyin bence. HDD sorunluda olabilir.
  • Sorunlu olsa diğer bilgisayarda niye çalışsın....
  • O zaman 1. kısma uygula sende. Tüm USB portlarını dene. USB2.0 portun vardır büyük ihtimalle. Özellikle onu bul ve onda dene.
  • C:/Windows klasörüne geçin ve Araçlar / Klasör Seçenekleri'nden Görünüm sekmesini, akabinde Gizli dosya ve klasörleri göster'i işaretleyin. Önce Uygula'ya ardından Tamam'a tıklayın.

Artık görünür hale gelen "Inf" klasörüne girerek "Infcache.1" dosyasına ulaşabilirsiniz. Bu dosyayı silin ve Geri dönüşüm Kutusu'nu boşalttıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    USB Bellek PC de gözükmüyor
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dediğini denemedim ama saol Neo... Karimatik fotografın sayesinde hiç düşünmeden deneyeceğim ama ben ne yaptığımı sana yazayım... External HDD'yi söktüm... Normal bir HDD olarak taktım çalıştı... Sorun da ortadan kalktı... İstediğim gibi olmadı ama yapacak bir şeyim de kalmamıştı. Şimdi tüm işlemi geri alıp tekrar deneyeceğim... Denememin nedeni de NEO'ya olan karizmatik güvenim! :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: gemicigemici

Dediğini denemedim ama saol Neo... Karimatik fotografın sayesinde hiç düşünmeden deneyeceğim ama ben ne yaptığımı sana yazayım... External HDD'yi söktüm... Normal bir HDD olarak taktım çalıştı... Sorun da ortadan kalktı... İstediğim gibi olmadı ama yapacak bir şeyim de kalmamıştı. Şimdi tüm işlemi geri alıp tekrar deneyeceğim... Denememin nedeni de NEO'ya olan karizmatik güvenim! :)

Yok o zaamn denemenize gerek yok.. Verdiğim o inf. dosyası yeni bir usb aygıt takınca sürücünün yüklenmesini sağlayan bir dosyadır. Sonuçta sen usb aygıtını takmışın ve çalışmış...

Sende isteğim hdd yi nasıl çıkardın ve tekrardan nasıl bağladığın.. Hatta foto olarak açıklamaya yaparsan çok makbule geçer..

• Fotoğraf olarak vermem şimdilik mümkün değil... Bütün operasyonu baştan yapmam lazım... Şimdi bilgisayardfaki 80 GB lık HDD'yi söktüm. Sonra External HDD'yi de söktüm. External daki HDD'yi master olarak bilgisayara yerleştirdim. Hepsi bu! Alttarafı 8 vida söktüm ve taktım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: gemicigemici

Fotoğraf olarak vermem şimdilik mümkün değil... Bütün operasyonu baştan yapmam lazım... Şimdi bilgisayardfaki 80 GB lık HDD'yi söktüm. Sonra External HDD'yi de söktüm. External daki HDD'yi master olarak bilgisayara yerleştirdim. Hepsi bu! Alttarafı 8 vida söktüm ve taktım...

Güzel
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.