Şimdi Ara

Usb Hub çogaltıcı ile aynı anda kaç cihaz şarj edilebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Günümüzde araçlarda usb ile çalışan cihazlar arttıkça şarj ve çihaz çalıştırmak gerekli enerji sorunları öne çıkıyor. örnek iile telefon şarj etmek, araç kamarası , yolcu telefon veya tablet vs ; bu sorunları nasıl çözeriz veya aşağıdaki yolla çözebilirmiyiz...

Araç çakmaklığına takılan usb şarj cıhazına; usb hub çoğaltıcı takmak istiyorum 4 lu usb hub coğaltıcı ile aynı anda kaç cihaz şarj edebilirim,bu yöntem ile cihazlar için gerekli enerjiyi alabilirmiyim ? cihaz resimlerini ekliyorum...

Usb Hub çogaltıcı ile aynı anda  kaç cihaz şarj edilebilirUsb Hub çogaltıcı ile aynı anda  kaç cihaz şarj edilebilir

• öncelikle piyasada tlf şarj işi için satılan ve üzerinde 2A yazan 1-3 usb çıkışlı cihazlardan bahsediyim. genel olarak fiyatları 10TL civarında...
    Bunların büyük bir kısmı 2A yazmasına rağmen toplam çıkış sayısına bölerek düşünmeniz gerekiyor. Yani 2 usb var ise her birinde 1A lik max çıkış alırsınız.
    Ki dönüşüm miktarı ve kaliteyi düşününce bir çoğu 0.5A bile çıkış veremiyor maalesef.

AE gibi sitelerde 3A yazıp 3 adet usb çıkışı olanlarında veya yerli satış sitelerinde her usb üzerinde bir değer yazmıyor ise maalesef adaptörün toplam kapasitesi olup...

Piyasada powerbank (+5000mA) lar için örnek vermek gerekiyor ise.. 2 usb çıkışı olup usb ler üzerinde 1 ve 2A şeklinde yazı göreceksiniz. her usb farklı Amper çıkışlara sahip olmasından. Ama genel cihaz tanıtımında 2A diye yazıyor ise her 2 usb dolu olması durumunda maalesef her 2 sinden de yazan değeri alamazsınız

Marka adaptörler üzerinde hem çok fazla çıkış hemde Amper değeri yazar. misal.. 5.4A yazar ve 3 usb çıkışı olabilir. Burda önemli olan hangi usb den kaç amper çıkış olması

Eğer HUB diye tarif ettiğimiz usb çoklayıcıları bir bilgisayar usb portuna bağlamanız durumunda
    USB ler de 0.5A çıkış var. Sizin habınız 4 çıkışlı ise bu 0.5 Amper değerini 4 cihaza paylaştırabilirsiniz demektir. Dolayısı ile de hata olmasın her çoklayıcı çıkışında 0.5A güç alabilrisiniz diye düşünüp de sonra anakartınızı veya usb güç devresini yakmayın...

Ve... bilgisayarlarınızda 10 adet usb çıkışı var diye olabildiğinde güç isteyen cihazlarınızı burdan beslemeye kalmayın. Aksi durumda anakart ın usb besleme ünitesi her şekilde fazla ısınacak .....

telefonlarınız yeni dönem tlf lar veya +3000mA değerlerinde bataryaları var ise ki bazı modellerde 2000mA lik bataryalar içn bile +2Amper değerli adaptör istenmektedir

Peki tlf larımızı MasaÜstü - notebook lardan besleme yapsak ne olur ?

yeterli akım alamıyacağınız için tlf unuzun bataryası öncelikle çok uzun süreli ısınma ile karşı karşıya kalacak.. Geç dolma veya dolmama gibi durumlarından dolayı da batarya ömründe yiyecek ve 4 yıl normal dolum ile gitmesi gereken cihaz bakmışsınız 6. ayın sonunda batarya dolum bitim süresi değişmiş olacak. Bu tür beslemeleri çok acil olmadıkça yapmayın. Yani akım değeri düşük besleme noktalarını mümkün mertebe kullanmayın. Kullanmanız halinde ise çok uzun süre bataryanın ısınmasına izin vermeyin acilen normal adaptör ile dolum yapın

Kısacası.. Kullanacağınız hub ve bağlayacağınız cihazların güç ihtiyaçları besleme yapacağınız adaptör ile eş değer olmalı... 10 liralık her yerde bulunan ve üzerinde 3-4 çıkışı olup 4A yazan cihazlar maalesef o değerde olmayacaktır. Aynı şekilde kabloları. Malumunuz elektrik en iyi Altın üzerinden geçer ama maliyet açısından öncelik Bakır a verilmiştir. Satın alınan usb kablolar ya aşırı ince yada aşırı kalın olup içindeki demir oranı yüksek olmasından besleme anındaki kablo ısınmasından size gerçek durumunu bildirecektir

Tercihlerinizi olabildiğince dikkat ederek almanızı... İhtiyacınıza göre besleme yapmanızı, aynı noktadan çok fazla cihaz beslemesi yapmamanızı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosuntosun -- 12 Haziran 2017; 11:18:48 >

• 2'li olanlarından alın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tosuntosun T kullanıcısına yanıt
    Ben tek çıkış çakmaklık USB şarj aldım, uygulama çalışırken şarj yerinde sayıyor, arkadaşın telefonunu ise şarj etmiyor diyebilirim. Yani teybin USB çıkışından biraz güçlü.. piyasaya bakıp, sağlam cihaz almak gerekir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Bunlardan birini sökmüştüm. İçerisinde mc34063a ile yapılan basit bir dc dc çevirici vardı. Entegrenin kataloğuna göre devrenin verebileceği maksimum akım 0.5 A.

Aletin üzerinde ise Output 5V 2A yazıyor.

Bildiğin tüketiciyi kandırmak. Bu tarz ürünlerin piyasada olmasına izin veren devlet de suçlu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahaaanda canlı canlı örneği, sağolun bilgilendirme için,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaliteli cihazların fiyatları 50-70 tl civarında. Marka olarak da Spigen önerebilirim. Az önce priz tipi olanı sipariş verdim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.