Şimdi Ara

Bütün USB 3 kabloları aynı mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
91
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, USB 3'ün isimlendirmesi bildiğiniz gibi karman çorman bir hâl aldı artık, o yüzden doğruca aktarım hızlarından bahsedeceğim. Benim eski bir bilgisayarım vardı ve zamanında (7-8 yıl önce, belki daha da eski) ona adı USB 3.0 (5 Gbps) olan Tip A bir uzatma kablosu almıştım. Şu an kullandığım bilgisayarımda 10 Gbps USB A portu mevcut. Ben o eski kabloyu 5 Gbps hıza kadar destekliyor sanıyordum ama geçenlerde o kabloyu kullanarak harici bir SSD'yi 10 Gbps portuna bağladım 5 Gbps hız alacağımı düşünerekten ama ilginç bir şekilde o eski kablo 10 Gbps hız verdi. Bu olay kafamı karıştırdı, o internette satılan 5 Gbps, 10 Gbps ve 20 Gbps hız sunduğu iddia edilen ve farklı fiyatlara satılan kabloların hepsi özünde aynı mı yoksa? Yani ben gidip 5 Gbps hız desteklediği söylenen bir Tip C'den Tip C'ye kablo alıp bilgisayardaki 20 Gbps porta taksam 20 Gbps hız verir mi? Eğer o kablolar aynı değilse nasıl oldu da benim o USB 3.0 (5 Gbps) zamanından kalma eski kablom 10 Gbps hız verebildi?

• Hayır. Kablo kalınlığı ve EMI koruması, kayıpsız iletilebilen sinyal frekansını (dolayısıyla USB nesli/modeli) belirler. O nedenle o kablo 40 Gb/s, öbürü 5 Mb/s. ;)

• cafyon C kullanıcısına yanıt
    Yani her kablo farklıdır diyorsunuz. Peki internette özellikle aradığım zaman ilginç bir şekilde 20 Gpbs kablo neredeyse yok gibi, çok nadir. Aynı şekilde 10 Gbps tip A kablo bulmakta çok zor. Üstüne bahsettiğim eski kablo 10 Gbps hız verince, bir de üstüne harici SSD'nin kutusundan çıkan 20 Gbps kabloyla 5 Gbps'lik başka bir kablonun kalınlığının aynı olduğunu görünce, dedim acaba hepsi aynı mı? :)
  • Haklısınız. Tek yorumum şu olabilir...

Örneğin 5 Gbps olarak lanse edilmiş kablo, aslında 10, belki 20 Gbps standartlarında üretilmiştir ama bunu belirtmemişlerdir. Örneği, 10 için lanse edilen, 20 ve 40'ta üretilmiş gibi genişletebiliriz. Ama 20 ve 40'ın konektör yapıları da farklı.

Amaann hayrını görün, ne güzel işte. Pahalı olmayan kablo, pahalı olanla aynı hızda çalışıyor. Değil mi ama.... ;)

.

Ek.

USB veri kablosu olarak iki temsilci radarımda benim.

Bimel: Assmann Digitus ve Beek için.

EATON Tripp Lite Türkiye: Eaton Tripp Lite için.

.

Yeni kablo alacaksanız, ve kablo mekanik kuvvet taşımayacaksa...

copper clad steel (bakır kaplanmış çelik) veya copper clad aluminum (bakır kaplanmış aluminyum) iletkenli kablo almayın. Bunların tek avantajı, mekanik gerilme veya bükülmeye karşı dayanıklı olması. Örneğin hareketli jaraskal, vinç, robot kol vb. için.

Doğrudan sadece bakır iletkenli kablo alın.

.

Bilmiyorum sigara kullanıyor musunuz ama... (kullanmayın aman tabi de ;) )

Alacağınız USB kablo, içinze sinsin. Fiyatına bakmayın çok fazla. Bir haftalık sigara masrafından ucuz neredeyse en pahalısı (metrajlı olanlar hariç tabi).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 30 Temmuz 2024; 13:5:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.