Şimdi Ara

Usb kablo şarj süresi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar telefonun kendi usb kablosu sorunlu çıkmıştı kutudan yani temassızlık vardı.1-2 gün onla şarj ettim %15'ten %100 'e kadar 2-3 saat sürüyordu şarj. Neyse baktım olmuyor internetten usb kablo siparişi verdim o gelene kadarda evde çok uçlu şarj vardı onun usb kablosunu orjinal şarj eletine takıp şarj ediyordum onunda tamamen doldurması 3 saat falan sürüyordu.Kablom geldi fakat bu kabloyla şarj ettiğimde telefon 4,5 saate falan şarj oluyor yani şarj süresini kablo ne gibi etkiler aldığım kablo hadi çok dandik olsun ama çoklu kadarda dandik olamaz sonuçta çoklu daha kısa sürede şarj ediyor acaba kablo uzunluğuyla alakalı mı ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: sinekel

Arkadaşlar telefonun kendi usb kablosu sorunlu çıkmıştı kutudan yani temassızlık vardı.1-2 gün onla şarj ettim %15'ten %100 'e kadar 2-3 saat sürüyordu şarj. Neyse baktım olmuyor internetten usb kablo siparişi verdim o gelene kadarda evde çok uçlu şarj vardı onun usb kablosunu orjinal şarj eletine takıp şarj ediyordum onunda tamamen doldurması 3 saat falan sürüyordu.Kablom geldi fakat bu kabloyla şarj ettiğimde telefon 4,5 saate falan şarj oluyor yani şarj süresini kablo ne gibi etkiler aldığım kablo hadi çok dandik olsun ama çoklu kadarda dandik olamaz sonuçta çoklu daha kısa sürede şarj ediyor acaba kablo uzunluğuyla alakalı mı ki?

kablo ile alakalı değil usb portunun verdiği akım ile alakalıdır şarj süresi. bunun için yapılmış asus ai charger adlı program var ve şarj süresini iki katına kadar kısalttığını iddia ediyor. mantığı ise usb portuna daha fazla güç vererek daha çabuk şarj imkanı sağlaması.

• Hocam ama şarj aleti aynı kablolar farklı sonuçta akımı veren cihaz değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende merak ediyorum.samsung sarj adaptörümün kablosu kayboldu.onun yerine başka usb kablo kullandım.biraz geç şarj etti

• sinekel kullanıcısına yanıt
    Hocam akımı cihaz nasıl veriyor olabilir sizce. Akımı prizden alıyorsunuz. Farklı akım kabul eden fişler var büyük olasılık sizinki orijinal olandan daha düşük... Üzerinde yazar aslında...
    Bu arada siz fişi de mi değiştirdiniz yoksa sadece USB kabloyu mu?

• Hocam bende biliyorum akımın pirizden geldiğini zaten elektronikçiyim ben ben kabloyu değiştirdin şarj suresi uzadı ondan bahsediyorum @acer_sahibi77

• bendeki orijinal şarj aletinin fişi 5V - 1A çıkış veriyor.... voltajı farklı bir şart fişi kullanırsanız zarar verirsiniz. fakat çıkış voltajı aynı yani 5V fakat amperi düşük yani 1A dan düşün bir fişle şarj ederseniz daha yavaş( ama fişte alete getecek gücü veremediği için ısınma olur) 1A dan fazla mesela 1.5A lık fişle şarj ederseniz daha hızlı şarj olur. ama en sağlıklısı orijinal çıkış gücü değerlerine sahip cihazlarla şarj etmeniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxiii -- 21 Kasım 2013; 13:20:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSP Usb şarj sorunu!!!
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam sadece kabloyu değiştirmekle mi şarj süresi uzadı yoksa fişi de mi değiştirdiniz?

• Hocam kablo değişti sadece fiş aynı sanırım aldığım USB kablo 1 amper az akım geçiriyor o yüzden yavaş şarj oluyor

O zaman kablodan dolayı demek ki...
    Ne kadar farkediyor?
  • quote:

Hocam kablo değişti sadece fiş aynı sanırım aldığım USB kablo 1 amper az akım geçiriyor o yüzden yavaş şarj oluyor

Bendede aynı yanlız 2a ve usb kablo dan sıkıntı var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atomcu

quote:

Hocam kablo değişti sadece fiş aynı sanırım aldığım USB kablo 1 amper az akım geçiriyor o yüzden yavaş şarj oluyor

Bendede aynı yanlız 2a ve usb kablo dan sıkıntı var

Ve xperia sola yıda şarj etmiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaklaşık 2-3 saat daha uzun sürüyor
    Bayağı sürüyormuş.. Can sıkıcı bir durum...

• Ben de o yüzden aksamdan şarj ediyorum acil isim olduğunda da çoklu USB kabloyu kullaniyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.