Bildirim
Usb kablolarından hangisi nedir?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
http://img411.imageshack.us/img411/8052/usbcablewiringuw0.png
Bu resimde var usb uçlarının ne işe yaradığı az ingilizcern varsa çözersin yoksa söle ben anlatayım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ICES NMB -- 31 Ağustos 2008; 19:06:50 > -
Sağolasın istediğim buydu :)
yalnız bir iki sorum var
data +- tamam da enerjinin +- si nasıl oluyor?
ben hoparlörün çift kablosunu data+- uçlara bağlarsam çalışır mı?
gnd toprak oluyor değil mi? -
Enerjinin +- si derken...?
Kırmızı renkde gösterilen +5V, gnd'de toprak.. Yani usbden fan v.s çalıştıracaksan bu iki uçlar arasına bağlayıp çalıştırabilirsin.. Usb'nin vereceği voltaj değeri resimdede görülen 5V'tur.. -
quote:
Orjinalden alıntı: ulaash
yalnız bir iki sorum var
gnd toprak oluyor değil mi?
Hayır kırmızı + 5 v siyah ise gnd olarak yani güç beslemesi olarak geçer standartlarda
Güç beslemesi yapacaksan bunları kullanman lazım -
quote:
Orjinalden alıntı: -REMANIA-
quote:
yalnız bir iki sorum var
gnd toprak oluyor değil mi?
Hayır kırmızı + 5 v siyah ise gnd olarak yani güç beslemesi olarak geçer standartlarda
Güç beslemesi yapacaksan bunları kullanman lazım
Tersi bişe demedimki bende... -
ikinize de teşekkürler.
anladığım kadarıyla usb hoparlör yapmak için kırmızı ve siyahtan enerjiyi, yeşil ve beyazdan da ses çıkışını alabilirim öyle mi?
bişey daha soracağım ama sadece meraktan :) bilgisayara usb bellek gibi depolama aygıtları taktığımızda veri akışı sadece 2 kablo (yeşil ve beyaz) üzerinden mi oluyor? sd kart gibi depolama birimlerinde bir sürü çıkış var göründüğü kısımlarında, onlar yarı yarıya ayrılıp içerden birbirine bağlanıyor o zaman? -
Veri o iki kablodan geliyor dediğiniz gibi... Sizin bahsettiğiniz olayda kablolar direk gelmiyor doğal olarak.. Kart okuyucunun içinde o işi yapacak bir devre bulunuyor.. Bu devredede muhtemelen entegre var entegreye enerjiyi ve diğer bağlantıları yaparak diğer uçlarından da kullanılan devreye göre çıkışlar elde edilir...
Misal... (usb bellek_Siyah kare çok bacakları olan; entegre, birnevi devrenin beyni.. )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eMr... -- 31 Ağustos 2008; 21:13:27 > -
sizin bahsettiğiniz olay derken hoparlörü kastettiniz sanırım, direk bağlantı yapamam yani onu anladım. bi ses çıkışını usb den bağlamak için devre gerekecek sanırım, baskı devresi zormudur evde yapabilir miyim?
not: iki kablo girmesine rağmen içerde dağılmasını anlayamadım ama derinlemesine bir elektronik bilgim olmadığından sanırım :) -
Hayır, sizin bahsettiğiniz olay derken; kart okuyucu kastettim...
Hoparlör için birşey diyemeyeceğim... -
quote:
sizin bahsettiğiniz olay derken hoparlörü kastettiniz sanırım, direk bağlantı yapamam yani onu anladım. bi ses çıkışını usb den bağlamak için devre gerekecek sanırım, baskı devresi zormudur evde yapabilir miyim?
not: iki kablo girmesine rağmen içerde dağılmasını anlayamadım ama derinlemesine bir elektronik bilgim olmadığından sanırım :)
sizin aradığınız gibi bir usb haporlör arçelik -beko bilgisayarlar ile birlikte verilmektedir
bilgisayardan ayrı olarakta satılıyor
kendiniz yapmaya kalkarsanız hem kompenet parçası açısından sıkıntı çekersiniz hemde çook maliyetli olucaktır
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- crysis 3 failed to initialize hatası
- bilgisayar hoparlörü görmüyor
- ekran kartı olmadan bilgisayar çalışır mı
- geçersiz api istek parametresi nedir
- laptop ssd görmüyor
- bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor
- vram nedir
- telefon ısınması neden olur
- iso dosyası nedir
- bağlantı sıfırlandı hatası
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X