Şimdi Ara

USB kablonun kalitesini nasıl anlarız? Kaç amperi destekler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
12.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Galaxy S3 telefonum var. Yüklediğim bir uygulama ile şarj ederken kaç miliamper ile beslendiğini görebiliyorum. Bir arkadaşımın şarj aletini takıp denediğimde ve 1000ma gösteriyor. Şarj aleti prize giren adaptör ve kablo olarak iki parça. Adaptöründen orjinal kablosunu çıkartıp kendi USB kablomu taktığımda ise 666ma gösteriyor.
    Belki program hatalı sonuç üretiyordur diye belli bir sürede ne kadar şarj ettiklerini de karşılaştırdım gerçekten şarj aleti aynı olmasına rağmen benim kablom ile daha yavaş şarj oluyor.
    Benim kablom kaliteli 20Tllik kablolardan. Ama anlaşılan o kadar da kaliteli değilmiş.
    Şimdi gelelim soruma. Şarj aletlerinin üzerinde çıkış amper bilgisi yer alıyor. Ama kablolar için böyle bir şey bildiğim kadarıyla yok. Bir usb kablonun taşıyabileceği amperi diğer bir değişle gerçek kalitesini nasıl anlayabiliriz?

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: gozcelik

Merhaba,
    Galaxy S3 telefonum var. Yüklediğim bir uygulama ile şarj ederken kaç miliamper ile beslendiğini görebiliyorum. Bir arkadaşımın şarj aletini takıp denediğimde ve 1000ma gösteriyor. Şarj aleti prize giren adaptör ve kablo olarak iki parça. Adaptöründen orjinal kablosunu çıkartıp kendi USB kablomu taktığımda ise 666ma gösteriyor.
    Belki program hatalı sonuç üretiyordur diye belli bir sürede ne kadar şarj ettiklerini de karşılaştırdım gerçekten şarj aleti aynı olmasına rağmen benim kablom ile daha yavaş şarj oluyor.
    Benim kablom kaliteli 20Tllik kablolardan. Ama anlaşılan o kadar da kaliteli değilmiş.
    Şimdi gelelim soruma. Şarj aletlerinin üzerinde çıkış amper bilgisi yer alıyor. Ama kablolar için böyle bir şey bildiğim kadarıyla yok. Bir usb kablonun taşıyabileceği amperi diğer bir değişle gerçek kalitesini nasıl anlayabiliriz?

Teşekkürler.

Kabloyu ampermetre ile ölçmeden anlayamazsın bir ucunu şarja çıkan ucunuda ampermetreye bağlaman gerek ama bunun için sanırım kablonun ucunu kesip ampermetreye doğru bir şekilde bağlaman lazım..
    Bununla ilgili youtube'da bir powerbank markasının ayrıntılı analizini izlemiştim, mantık o şekilde oluyor ama kabloyu kestikten sonrada o kablodan hayır bekleme :D

• quote:

Orijinalden alıntı: aber1

quote:

Merhaba,

Teşekkürler.

Kabloyu ampermetre ile ölçmeden anlayamazsın bir ucunu şarja çıkan ucunuda ampermetreye bağlaman gerek ama bunun için sanırım kablonun ucunu kesip ampermetreye doğru bir şekilde bağlaman lazım..
    Bununla ilgili youtube'da bir powerbank markasının ayrıntılı analizini izlemiştim, mantık o şekilde oluyor ama kabloyu kestikten sonrada o kablodan hayır bekleme :D

• konuyu bende merak ettim. takipdeyim.
  • Bir powerbank cihazının ayrıntılı inceleme videosunu izlemiştim ordaki eleman cihazın gerçek çıkışını öğrenmek için böyle bir uygulama yapmıştı..Şimdi arasam bulamam o videoyu ama gerçek anlamda böyle öğrenebilirsin..
    Ayrıca senin kablonun uzunluğu nedir? kablo uzadıkça içinden geçen güç miktarı azalır yani çok uzun olmaması lazım..Örneğin USB kabloların belli bir standardı vardır bunun üstüne çıkıldığı zaman içinden geçen akım ve data taşıması azalır ya da tamamen kesilir..Senin kablon uzunsa içinden geçen akım kabloda eriyor olabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aber1 -- 19 Mart 2015; 18:41:53 >
  • aber1 A kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Kablo 30cm falan. Ama ilk mesajımda bahsettiğim arkadışıma ait koblo benimki ile aynı uzunluktaydı.
    Zaten şu an telefondaki uygulama ile aşağı yukarı ne kadarlık besleme geldiğini görebiliyorum. Amacım kabloyu satın almadan önce bilebilmek idi. Mesela kablonun üzerinde bir şey yazıyor mu diye bakıyorum hiç bir şey yazmıyor. Atıyorum birisi çıkıp da "USB kısmına bak, bir pin eksik ise o hızlı şarjeder" gibi bir tiyo verebilir mi diye merak etmiştim.
    Örneğin data aktarma özelliği olmayan kabloların daha hızlı şarj ettiğini okudum bir yerde. Bunu da kablo özelliklerinde 32/32 değilde 32/24 gibi bir ifadeden anlayabiliyormuşuz(32 ve 24 sayılarını tam hatıtrlayamadım, doğru olmayabilir).

Bunun da ötesinde telefonun, kablodan gelen enerji ne olursa olsun bir max. değeri olduğunu da öğrendim. Örneğin galaxy s3 max. 999ma ile şarj oluyormuş. Eğer bilgisayara takıp şarj edersen max 466ma ile şarj oluoyrmuş. Bilgisayardan daha yüksek çıkış olsa dahi.

• quote:

Selamlar,
    Kablo 30cm falan. Ama ilk mesajımda bahsettiğim arkadışıma ait koblo benimki ile aynı uzunluktaydı.
    Zaten şu an telefondaki uygulama ile aşağı yukarı ne kadarlık besleme geldiğini görebiliyorum. Amacım kabloyu satın almadan önce bilebilmek idi. Mesela kablonun üzerinde bir şey yazıyor mu diye bakıyorum hiç bir şey yazmıyor. Atıyorum birisi çıkıp da "USB kısmına bak, bir pin eksik ise o hızlı şarjeder" gibi bir tiyo verebilir mi diye merak etmiştim.
    Örneğin data aktarma özelliği olmayan kabloların daha hızlı şarj ettiğini okudum bir yerde. Bunu da kablo özelliklerinde 32/32 değilde 32/24 gibi bir ifadeden anlayabiliyormuşuz(32 ve 24 sayılarını tam hatıtrlayamadım, doğru olmayabilir).

Bunun da ötesinde telefonun, kablodan gelen enerji ne olursa olsun bir max. değeri olduğunu da öğrendim. Örneğin galaxy s3 max. 999ma ile şarj oluyormuş. Eğer bilgisayara takıp şarj edersen max 466ma ile şarj oluoyrmuş. Bilgisayardan daha yüksek çıkış olsa dahi.

Öncelikle kablo özellikleri cihaz farkından kaynaklanabilir, yani sen gidipte telefonun USB kablosuyla printer bağlayamazsın bağlasanda dediğim gibi ya data gitmez ya akım gitmez..Ama genelde akıllı telefonlar için üretilen USB kablolar belli bir standartla üretilirler şarj başlığının beslediği kadar akımı çok az bir kayıp ile cihaza verirler..

"USB kısmına bak, bir pin eksik ise o hızlı şarjeder" böyle bir durumda zaten o kablo çöptür..

Şarj başlıkları genelde piyasada 1 ve 2 mAH çıkışlı başlıklardır burda amaç pili hızlı doldurmaktır , amper yükseldikte şarjdan cihaza gelen akım daha hızlı olur ama voltaj değişmez..

Cihazın orjinal şarjı 1mAh diyelim , sen o cihazı 2mAH şarj cihazı ile de şarj edebilirsin bunda sorun olmaz yeterki voltaj aynı olsun..

Ama şöyle bir gerçekte var ;yüksek akım herzaman pilin ömründen çalar yani 1mAH amper ile şarj ettiğin bir pil doğru bir şarj yöntemiyle şarj ediyorsan (yani pil %10 seviyesinin altındayken şarja takıyorsan sürekli tak çıkar yapmıyorsan) herzaman daha uzun ömürlü olur.. Burada kararı kullanıcı verir düşük akım=yüksek ömür ya da hızlı akım=kısa pil ömrü..

Sen amper değerine takılma 1-2-3 farketmez hepsi cihazı şarj eder.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aber1 A kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Her kablo şarj eder ama işte kimisi düşük performanslı. Aynı şarj aleti üzerinden benim kablom 0,7ma iken arkadaşımın kablosu 1ma ile şarj ediyor. %30'dan fazla performans farkı var.
    "Kabloyu almadan kutusunun üzerindeki yazanlarla bir ayrım yapabilir miyiz" idi konuyu açmamdaki esas amacım. Ama sanırım böyle bir ayrım genel olarak yok.
    Teşekkürler ilginiz için.
  • Sana birşey soracağım telefonda kullandığın programın adı ne

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam,
    Telefonu değiştirdim. Şu an OPO charging current isimli programı kullanıyorum. (Eski program yeni telefonumda çalışmıyordu)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.