Şimdi Ara

Usb Klima Yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
2.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Usb girişine bağlayarak yapacağınız bu klima kısıtlı süreyle de olsa işinize oldukça yarayacaktır.
    Yapımı ise şu şekilde; Teneke kutu üzerinde delikler açılıp içerisine yine üzerinde delikler açılmış CD yi koyuyoruz. Bu teneke kutuya uygun kapağın üzerine büyük delik açıp bilgisayar fanını yerleştiriyoruz. Bu kapak üzerindeki fan kutunun içerisindeki soğut havayı dışarı üfleyecek şekilde ayarlanmalıdır. Detaylı anlatımı video da mevcuttur.

• Yaz bitti artık seneye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıcaklar daha bir ay devam eder. :)
  • Daha kolay yapılabilinir. Sadece fanin hava çektiği yere buzsal mekanizma koysaniz yeter erime derdi falanda olmaz. Ama artık serin olmaya başladı gerekte kalmadı

• fiziksel olarak sistem yanlış. Bi kere en basit dilde ilkokullarda bile öğretilen "ısınan hava yükselir" prensibi var. videonun sonundaki şema/çizim bu yüzden birazcık yanlış kalıyor. O yüzden bu pek işe yaramayacak.
  • Rez alayımda seneye değerlenir buralar :)
  • Ve ya bime 9.90 tl ye gelen usb vantilatoru alin.

Brn almistim cok uzun sure acinca ususyorum.

• nem olayı ne olacak?
  • Usb fan almak çok daha pratik

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel

• su miktarı az olduğundan çok fazla nem yapmıyor.
  • Ben cok performans alınacagini dusunmuyorum ama denemekte fayda var gibi
  • bu prototifi acaba vantlatör monte etsek sonra dev bi kovaya delik açcak sonrada bir yuvarlak demire delik açıp oraya monte etsek bi kovada buz koysak nasıl olur :D
  • mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: şimşekyıldırımcanakanten

bu prototifi acaba vantlatör monte etsek sonra dev bi kovaya delik açcak sonrada bir yuvarlak demire delik açıp oraya monte etsek bi kovada buz koysak nasıl olur :D

denemek lazım :)
  • bunun bir benzerini görmüştüm. kovanın içindeki buzlu suyu üstteki radyatörden geçiriyor bir fan da radyatörden soğuk hava üflüyordu.
  • Bu sistem 10 dk sonra pert olur.Buna sürekli buz koymak adama baygınlık verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ömer_trap

güzel

Aynen

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.