Şimdi Ara

USB LERİM ÇALIŞMIYOR...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar..geçen hafta harici hard diskimi bilgisayarı yan tarafında bulunan usb çıkışına taktıktan sonra bilgisayarım usb lerin hiç birini tanımaz oldu..Aşağıda yazacaklarımın hepsini yaptım.. denedim olmadı .. şuan Windows 7 64 bit kurdum hala çalışmıyorlar.. farklı bi düşünce yada çözümü olan varsa yardımlarınızı bekliyorum :D

*** Aygıt yöneticisinde hepsi normal çalışıyor görünüyor..Hepsini defalarca kaldırıp yeniden yükledim sonuç aynı..

*** Usb lerde elektirik var..Kamera ışığı hepsinde yanıyor..

*** Bios tan kapatıp açayı da çok denedim..(zaten açıkmış)

*** Ana karta bağlı harici tüm usb lerin anakart bağlantılarını çıkartıp sadece sabit usb ler kalınca driverleri tekrar kaldırıp yüklemeyi denedem.. olmadı..

*** Format atma konusunda ise 6 defa format attım(hepsinde çalışıyor görünüyordu)

*** Bios resetledim.. olmadı (Pili söktüm taktım)

*** Bios güncellemesine gerek görmedim.. zaten çalışıyordu ve çalışıyor görünüyor hala..

*** Ekran kartı hariç tüm slotları çıkardım çalışmıyor...

*** Güç kaynağım 280 w ken çalışıyordu ama yinede emin olmak için 450 w bitane aldım belki elektirik yetmiyordur diye yinede çalışmadı..

Aklıma gelen denediklerim bunlar..İnternette baya bi dolaştım bunun için.. Sonuç Hala normal görünüp ÇALIŞMIYORLAR

Fikri olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum..

Ana kartmın markası MSI 865PE NEO2-P-INTEL 865 ÇİPLİ-SOKET 478
    http://urun.gittigidiyor.com/MSI-865PE-NEO2-P-478-PIN-865P-Chipset-DDR-400_W0QQidZZ20568781#aciklama

İşlemci p4 3.00

Ram Kingston 512*2 ddr 400 DUAL

Ekran kartı Sapphire HD 3850 AGP 512 ddr3
    http://www.pclabs.com.tr/2008/01/05/sapphiredan-hd-3850-agp/

Vision Plus DTV uydu kartı

• Bence bios güncelle, bu kadar çok şey denemişsin format bile fayda etmemiş, muhtemelen bios güncelleyince düzelir. O da olmazsa usb ile ilgili elektronik donanımda problem vardır, usblere yeterli güç gelmiyor olabilir.
  • Şimdi diyosun ki 280 den 450 w a gectim. orjinal psu kullandigina emin misin...
    3850 agp kullaniyorsun ki bu pci-e versiyonundan bile fazla guc ceken bir alet. sahte guc kaynagi kullanmandan dolayi olusan bir nedense anakartinda kisa devreye neden olmus olabilirsin. Eger webcam calisiyor normal usbleri calistiramiyosan bilemeyecegim ama kasanin yaninda olan usbler yerine arka usb leri deneyebilirsin ama bundan once kesinlikle ve kesinlikle orjinal psu kullanman gerekir. oyle everest colorsit vs gibi markalari alip taktirman dahi makinen icin zarar. FSP, ZALMAN , THERMALTAKE , COOLER MASTER , SILVERPOWER , ASUS , vb markalari tercih etmen yararina olacaktir.
  • Sen yapılacakları yapmışsın.Donanımsal bir soruna benziyor.Pcı dan takılabilen usb kartlar var. sorununuzu çözebilir...

USB LERİM ÇALIŞMIYOR...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.