Leptopumdaki windows çöktü.Ben de bir harddisk kutusu aldım,leptopumdaki söküp kutunu içine koydum.Sonra kutuyu başka bir bilgisayara usb kablosu ile bağladım fakat external harddisk olarak görmedi.Aygıt yöneticisinde gözüküyor ama bilgisayarımda gözükmüyor.(İçindeki bilgileri kurtarmak istiyorum)Ne yapmak lazım? Şimdiden teşekkürler.
Merhaba,
Disk yönetim şablosunda görünüyor mu?
Bilgisayarım sağ click -> Yönet -> Disk yönetimi.
quote:
Orijinalden alıntı: ProbLem!
Merhaba,
Disk yönetim şablosunda görünüyor mu?
Bilgisayarım sağ click -> Yönet -> Disk yönetimi.
Disk yonetiminde gorunmuyor
ama aygıt yoneticisinde disk suruculerinin altinda "disk surucusu" diye gorunuyor.
Merhaba tekrar dan,
Aygıt yöneticisin de Harddiskin adını ve serisini görebiliyormusunuz?
Dilerseniz, kutu içerisinden harddiski çıkartıp farklı bir bilgisayara ikincil harddisk olarak montajlayın. O şekilde de harddiske ulaşamazsanız, harddisk de sıkıntı mevcut dur.
quote:
Merhaba tekrar dan,
Aygıt yöneticisin de Harddiskin adını ve serisini görebiliyormusunuz?
Dilerseniz, kutu içerisinden harddiski çıkartıp farklı bir bilgisayara ikincil harddisk olarak montajlayın. O şekilde de harddiske ulaşamazsanız, harddisk de sıkıntı mevcut dur.
adı ve serisi gozukmuyor.
hard disk bir daha kullanilamaz hale gelmis olabilir mi
Harddisk üzerin de bulunan anakart yada anakart üzerindeki elamanlarda sıkıntı mevcutsa harddisk doğal olarak kullanılmaz hale gelmiştir.
Ama bu şekilde kestirip atmak da yanlış olur.. Harddiski direk anakarta bağlayıp deneyin bakalım.
Şayet harddisk yine görünmezse yapabileceğiniz pek bir işlem yoktur.
Aslın da geriye tek bir işlem kalıyor, ama buda %100 olumlu sonuçlar vermiyor. Düşük bir ihtimal ile kurtulabiliyor.
Aynı marka,model ve seriden bir harddisk bulup üzerindeki anakartı değiştirmek bazen olumlu sonuçlar vermekte. Ancak bu şekilde kurtarabilirsiniz.
quote:
cok tesekkur ederim... baska bir bilgisayara baglamayi deneyim bir de...
Rica ederim, iyi akşamlar.
quote:
Rica ederim, iyi akşamlar.
masaüstü bilgisayar içine taktım. bilgisayar hem kendi 3.5" diskini hem de benim taktığım 2.5" diski master olarak gördü.
ve windows yükleniyor yazısı ile birlikte kilitlendi.
2.5" luk diskin master/slave ayarı yapılmıyormus, kendi manuelinde oyle yazıyor, simdi ne yapabilirim acaba?
Masa üstü pc den açılış yaptığında laptobun hdd sinden sistem açmaya çalıştı sanırım...
Pc nin biosuna gir ve boot menusu altından açılış sıralamasını yer değiştirki masa ustu kendi hard diski uzerinen açılış yapsın ve diğer disk olarak lapptobun diskini gorebilsin daha sonra dosyaları istedigin gibi kopyala gitsin yedekle...
quote:
Orijinalden alıntı: muscal
Mehaba k yilmaz,
Masa üstü pc den açılış yaptığında laptobun hdd sinden sistem açmaya çalıştı sanırım...
Pc nin biosuna gir ve boot menusu altından açılış sıralamasını yer değiştirki masa ustu kendi hard diski uzerinen açılış yapsın ve diğer disk olarak lapptobun diskini gorebilsin daha sonra dosyaları istedigin gibi kopyala gitsin yedekle...
merhaba
acilisi masaustu bilgisayarin harddiskinden yapiyor ama yukleyemeden kilitleniyor.
bir kere de windowsu actiktan sonra 2.5" diski bagladim, ama yine kilitlendi
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme