Merhaba. Elimde LASTVOICE BM800 mikrofon var. bu mükrofonun dip sesi aşırı yüksek. Sorunun mikrofondan kaynaklandığını düşünmüyorum aslında muhtemelen usb ses kartlarıyla alakalıdır. kartlarıyla diyorum çünkü aynı sorun usb girişli kulaklığımın mikrofonundada bulunuyor. Ayrıca kulaklığımı ve bm800 mikrofonumu başka bir bilgisayarda denedim ondada aynı problem var. Hatta şöyle bir problem var sadece usb ses kartını taktığımda bile (mikrofonu takmadan) ses kaydında dip ses gözüküyor. Sorunun neden kaynaklandığını ve çözümün ne olacağı hakkında bilgisi olup bir yardımı olan varsa yardım edebilir mi? Ek olarak oluşan dip sesin görüntüsünüde veriyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19republic07 -- 9 Aralık 2020; 0:32:8 > |
USB ses kartlarında gelen aşırı cızırtı.
-
-
Her mikrofonun belirli bi seviyede dip gürültüsü vardır.BM800 gibi bir fiyat performans ürünü olan mikrofonda eksi özellik olarak bir dip gürültüsü vardır,bunu başta bir belirteyim.Şimdi gelelim senin sorununun çözümüne.
USB ses kartı dediğin kart eğer bm800ün içinden çıkan ufak ses kartı ise dip gürültüsünün en büyük kaynağı odur. İçinde mikrofon amfisi ve +48v (phantom power) olan bir usb ses kartı alırsan hem dip gürültüsünü en aza indirmiş olursun ,hemde elindeki mikrofonun potansiyelinden faydalanmış olursun. Ses kartı olarak giriş seviyesi focusrite , m-audio,audient vs. markalara bakabilirsin. Onun dışında sistemi kurduğun evdeki elektrik hattının(genelde eski evlerde kötü olur),aynı anda çalışan diğer cihazlar da dip gürültüsüne sebep olabiliyor. Fazla kafa patlatmadan giriş seviyesi bir ses kartı ile dip gürültüsü sorununun çözüleceğini düşünüyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X