aradaslar yeni bir mp3 aldım ve driverlarını yükledim ancak gel görki mp3Ü yuvaya taktığımda bilinmeyen aygıt yada donanımı güvenle kaldır yazısı cıkıyor.. mp3 aletini baska bir makinada denedim cayır cayır calısıyo.. birde benim bilgisayarda flash bellek takınca aynı sorunu veriyo.. bios usb ayarları enable ve usblar tam olarak takılı.. pirintir mouse felan usb ile celısıyo.. ancak flash bellek ve mp3 takınca aygıt tanınmıyor yada donanımı güvenle kaldır uyarısı veriyor.. sorun gidere tıklayıncada bu aygıt için sürücü bulunmamaktadır diye uyarı veriyor ama ben bunların sürücüsünü yükledim.. forumda arama yaptırdım bu konu ile ilgili bir sürü sikayet var ancak net olarak bir cevap verilmemiş. lütfen bilen birisi yardım etsin tesekkürler.. benzer bir konuyu mp3 bölümündede actım ancak hiç cevap gelmedi bu yüzden burayada yazıyorum kusura bakmayın. yardımlarınız için simdiden tesekkürler.
USB portları değiştirerek kullanabilirsin. Örneğin; printer ve mouseun takılı olduğu portları denemelisin. Eğer orada da okumuyorsa driverlar eksik kurulmuş demektir. Driver dosyaları bozuk olması ihtimaline karşınwww.driverguide.com adresinden yenilerini indirerek deneyebilirsin.
donamınların aynı sürücü isimleriyle çakıyor. yani senin disklerinden birinin adı f: diyelim. büyük ihtimalle yeni aldığın cihazıda usb girişinde bilgisayara bağladığında onuda f: olarak atıyor. bunu anlayabilmek için bilgisayarım, sağtuş, yönet kısmından disk yönetimine gir. oradan cihazının sürücü ismini değiştir. sorun bundan kaynaklanıyorsa hemen çözülecektir. oklay gelsin
benim de böyle bir sorunum var yeni bir mp3 player aldım başka bilgisayarlarda gayet iyi çalışmasına rağmen benim bilgisayara takttığımda usb aygıtı tanınmadı bu bilgisayara takılı usb aygıtlarda biri doğru çalışmadığından... türü şeyler söylüyor biosu ayarladım mp3 playerın yanında verilen cd den sürücüsünü yükledim bilgisayarın yanında verilen monitör cdsinden de usb ile ilgili bir sürücü yükledim bunlarda n önce birde bilgisayara format atmıştım ama sorun çözülmedi kafayı yicem internet cafelerden şarkı yükletmekten bıktım lütfen biri bana yardım etsin