Şimdi Ara

USB to RS232 YARDIM EDİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kendim bi ucu usb diğer ucu rs232 olucak şekilde kablo yaptım--pc'ye takıyorum ve unknow device olarak gözüküyor--internetten usb to rs232 driver falan indirdim manual otoatik hepsini denedim ama com port oalrak göstertemedim bunu-- nasıl yapabilirim bi yardım edin lütfen

• yaptığın devreyi şemaları vs. ekle yardımcı olan cıkacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: du riechst so gut

yaptığın devreyi şemaları vs. ekle yardımcı olan cıkacaktır

usbli şarj alatinin kablosunu kesip ucunu rs232 nin ayarlarına göre ters bağladım ve kabloyu oluşturdum--sorun şu bir ucu usb old. için bilgisayar com port olarak tanımıyor unknow device oalrak gösteriyor--satılan kabloların yanında driveri oluyor--driver olmasa onlardada aynı sorun oluyor--ama driveri yükleyince bilgisayar onu port olarak görüyo ben bunu hangi driverla nasıl sağlıcam prolofic falan denedim ama acaba driveri yükledikten sonra nasıl bi yol izlicem bilmiorum--driveri yüklemeden önce unknow deviceyi kaldırıp öyle yüklemem mi gerekiyo yoksa ... vb şeyler böyle bi cevap bekliyorum beni sonuca ulaştıracak--ya da farklı bi yol bilen varsa yardım etsin

mesela; aygıt yöneticisindeki herhangi bi aygıtı başka aygıtmış gibi göstermeyi bilen varsa bunu da söyleyebilir

şimdiden teşekkürler

• şöyle bişey de söyleyim çoğu sorunu şu şekilde çözmüşş--profilic gibi bi programla usbyi coma çevirmiş--ben profilic'i bilgisayara kuruyorum ama com portta gözükmüyor---bi de şu şekilde çözenler var--unknow device olarak gözüken aygıtı güncelleştir diyip indirdikleri dosyaları manual oalrak seçiyorlar: ben böyle yaptığımda zaten güncel diyor yardım lütfen uyayamıyorum kaç gündür
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin135

şöyle bişey de söyleyim çoğu sorunu şu şekilde çözmüşş--profilic gibi bi programla usbyi coma çevirmiş--ben profilic'i bilgisayara kuruyorum ama com portta gözükmüyor---bi de şu şekilde çözenler var--unknow device olarak gözüken aygıtı güncelleştir diyip indirdikleri dosyaları manual oalrak seçiyorlar: ben böyle yaptığımda zaten güncel diyor yardım lütfen uyayamıyorum kaç gündür

Usb soketi kabloyla direk com sokete baglamakla olmaz bu is. araya bir devre konulmasi gerekir. cok merak ettim 4 kabloyu 9 pine nasil paylastirdiniz :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

ya da farklı bi yol bilen varsa yardım etsin

şimdiden teşekkürler

9 voltluk pili diline değdir . göreceksin devre çalışacaktır.
  • Merhaba;

yanlış anlamadıysam usb'den şarj kablosunu kullanarak usb'den RS232'ye çevirici yapmışsın. Malesef çalışması imkansız.
    Çünkü USB portun çalışma protokolüyle RS232 birbirinden farklıdır.

Bu çevrimi yapabilmen için USB-RS232 dönüşümü yapan bir entegre kullanmalısın.
    FTDI firmasının ürünleri var (http://www.ftdichip.com), onları kullanabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: du riechst so gut

quote:

şöyle bişey de söyleyim çoğu sorunu şu şekilde çözmüşş--profilic gibi bi programla usbyi coma çevirmiş--ben profilic'i bilgisayara kuruyorum ama com portta gözükmüyor---bi de şu şekilde çözenler var--unknow device olarak gözüken aygıtı güncelleştir diyip indirdikleri dosyaları manual oalrak seçiyorlar: ben böyle yaptığımda zaten güncel diyor yardım lütfen uyayamıyorum kaç gündür

Usb soketi kabloyla direk com sokete baglamakla olmaz bu is. araya bir devre konulmasi gerekir. cok merak ettim 4 kabloyu 9 pine nasil paylastirdiniz :D

kardeş 9una birden bağlamana gerek yok--bunların yapan firmaların usb ye bağlama şekilleride bu--4 kabloya şu şeki bağlıyosun zaten rs232 nin arkasında 4 kablo var biri topraklama benim yapamadığım şu--bilgisayarda usb oalrak gözüküyo bunu convert ederek com port olarak göstermem lazım--internetten aradığım kadarıyla yapanlar çok ve bunun driverları da var ama benim bilgisayarlarımda bu olmuyo 3 ayrı bilgisayarda denedim bişeyi eksik mi yapıyorum bilemiyorum ama herşeyi youtube dan izlediğim şekliyle yapıyorum(driveri yükleme işi) ama olmuyor bildiğiniz bi seçenek var mı convert edebilmem için--zaten bilgisayar usb yi tanımıyo bunu tanıtmam gerek---manual olarak güncelleştirmeye çalışıyorum ondada zxaten güncel diyoo yardım edin :/

• kullandığın kablo nedir ?

USB haberleşmesindeki sinyallerin lojik seviyeleri ile RS232 haberleşmesindeki lojik seviye birbirinden farklıdır. O yüzden USB portundan gelen sinyalleri direkt olarak RS232 haberleşmesinde kullanamazsınız. Mutlaka arada sinyal dönüşümünü sağlayan bir devre kullanılmalıdır. Piyasada satılan bir çok dönüştürücüde FTDI ürünleri kullanılmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turgaydemir -- 15 Ekim 2013; 0:31:28 >
  • Bilgisayar usb kabloyu neden tanısınki? Sonuçta hiçbir veri alış verişi olmayan düz bir kablo yapmışsınız pc ne yapsın!. İnternette usb to rs232 kablo resimleri görmüşsünüzdür ancak onların rs232 tarafında bir devre mevcut ve bu dışardan görünmez. Bu tip bir kabloyu yaklaşık 5 senedir profilic programını yükledikten sonra hem xp'de hemde win7'de com port olarak kullanmaktayım.
  • merhabalar;

12 yıllık mühendislik deneyimim ve USB-RS232, USB-RS485 çevirici yapmış ve kullanan biri olarak söylüyorum.

Ama içinde sadece bakır teller olan bir USB kabloyu bilgisayara COM port olarak tanıtacam diyorsan kolay gelsin :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: turgaydemir

merhabalar;

12 yıllık mühendislik deneyimim ve USB-RS232, USB-RS485 çevirici yapmış ve kullanan biri olarak söylüyorum.

Ama içinde sadece bakır teller olan bir USB kabloyu bilgisayara COM port olarak tanıtacam diyorsan kolay gelsin :))

yapanlar var ama --ben sadece bilgisayara öyle gösteremiyorum--kabloları ayarladım bilgisayar usb olarak görüyo tanınmıyor diyo--
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.