Şimdi Ara

USB yada driver sorunu mu(airties wus 201)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir sorunum var. Kullandığım wus 201 adaptör son iki gündür sık sık kopma yapıyor, kopma derken daha doğrusu usb aygıt devre dışı kalıyor.

Cihazı biraz yukarı kaldırırsam esnetirsen sanki usb portuna yeni takılmış gibi sistem hemen onu tanıyor ve çalışıyor.

Şimdi usb portu mu cihaz mı arızalı anlayayım diye makinamdaki diğer portlara takıp denemek istemim ancak sanıyorum driver çakışmaları yüzünden bu olmadı. Win7 garip bir ses çıkarıp aleti tanımıyor, ancak sürekli kullandığım portta söylediğim şekilde çalışıyor, birde ara sıra win7 "bu cihazı usb 2.0 portuna takarsanız daha hızlı çalışır" gibi bir uyarı veriyor.

Bu yüzden kafam karıştı, wus 201 mi arızalı yoksa benim usb portlar mı yada driverlarda mı sıkıntı var.

Aygıt yöneticimde wireless adaptör driver ismi sonunda #2 ifadesi de var.

Bir çakışma mı var ne oldu anlayamadım.

Makinam hp pavilion dv9410 us, işletim sistemim win7.

Ne yapmamı önerirsiniz?

• selam
    ineversmoke

usb kablosunu değiştirmeyi denediniz mi ?
  • usb kablosunu değiştirip bi deneyin olmazsa biostan usb 2.0 enabled yapın veya fullspeed secin.deneyin ona göre yardım etmeye çalışalım.
  • Selamlar.

USB kablosu derken neyi kast ediyorsunuz?

Kablosuz modemim var, makinadaki internal wireless adaptör bozulduğundan bu wus 201'i almıştım birkaç ay önce.

Alet şu:http://resim.donanimhaber.com/m_38625519/mpage_1/f_/key_wus,201//tm.htm#38625519
  • Anakartinizin chipset sürücülerini guncellestirin. birde oyle denemekte fayda var
    ayrica wireless nasil bozuldu? yenisini alabilirsiniz aslinda. mini pci-e yada mini pci kartlar bir cok sitede var
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Anakartinizin chipset sürücülerini guncellestirin. birde oyle denemekte fayda var
    ayrica wireless nasil bozuldu? yenisini alabilirsiniz aslinda. mini pci-e yada mini pci kartlar bir cok sitede var

Güncellemeye bakayım.

Wireless nasıl bozuldu, bir gün açtım bir baktım wireless açılmıyor, ışık kırmızı.

Makinayı açtığımda kartın anakarta temas eden bacaklarının ısı yüzünden eridiğini gördüm.

Hocam öbür konuya dönersek anlamadığım şu, şimid mesela şu an wus 201'in altına bir aparat koydum ve yukarı kaldırılmış olarak duruyor ve çalışıyor.

Bunu çektiğimde yani düz durduğunda usb portundan çıkmış gibi sistem uyarı veriyor ama adaptörün ledi daima yanık halde.

Kafamı karıştıran bu.

• Üreticinin web sayfasına baktım:http://forum.donanimhaber.com/m_39405355/tm.htm

Bu zaten şu an sistemimde kurulu olan sürücü, ben yinede tekrar indirip kurdum ancak problemim devam ediyor.

Sanıyorum sorun adaptörde.
  • belki guc aliyor ama iletim kanallari dokunmuyor olabilir... yani oraya baska bir cihaz taktiginda orayi hafifte olsa egmisse de yapabilir bu dedigini. olay senin wus201 den mi kaynaklaniyo yoksa usb portundan mi bileyemecegim o yuzden.
    ama ben senin yerinde olsam gittigidiyor a girer dahili wireless kartlarini satiyorlar onlardan en ucuz ve seninkine en uygununu secer onu alir onu takardim.
    benim arkadasta senin gibi usb den baglaniyodu. usb yi ben aldim ona dahili taktim hem cekim alani artiyor usb ye gore hemde daha stabil calisiyor.
  • Nforce isewww.nvidia.com dan anakart suruculerini guncelleyebilirsiniz belki sitede eski surum kalmis olabilir.

• isletim sisteminiz nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

isletim sisteminiz nedir?

Win 7
  • Hocam win7 ye uretici linkindeki surucuyu kurmadiniz degil mi?
    bu chipsete 6150LE for AMD diye geciyor en son 2007 de surucu cikmis oda vista icin win7 icin malesef suruculeri yok. o driveri kurmus olmanız hataya sebebiyet verebilir. usb yi baska bir yerde deneyin bu bahsettiginiz 2 pc disinda. usb 2.0 destegi ve suruculerinin guncel oldugu makinede 2.0 hatasi verecegini sanmiyorum cunku bende hem wus200 hem wus300 var ve sorunsuzlar. win7 olsun xp olsun hatta linux ta da oldukca rahattım sadece guc yetismedigi zaman calismiyor bu aletler buna dikkat edin.
    ama ben hala dahili bakmaniz konusunu dusunun diyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.