Şimdi Ara

USB Yavaş Kopyalama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
12.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde yaklaşık 8 ay önce aldığım Transcend marka 8GB flash disk var. Sorunum şu; daha önce gayet hızlı kopyalama yaparken, son zamanlarda kopyalama/yazma hızı oldukça düştü. Çoğu zaman 2 mb ile bile kopyalamıyor, bazen 600-700 kb hızlarına düşüyor. Çok farklı bilgisayarlarda ve farklı işletim sistemlerinde denedim. Sorun aynı.

Sizce neden durduk yere kopyalama hızı düştü? Her hangi bir biçimde darbe almadı. Hem ntfs, hem de fat32 ile denedim. Hep yavaş kopyalıyor. Eskiden çok hızlı iken şimdi kağnı gibi olmasını aklım almıyor. Arkadaşlar bu sorunu düzeltmek için ne yapabilirim?

• Oncelikle sunu soylim,wireless mouse kullaniyorsan ondan kaynaklanabilir.Bir de en onemli sebebi bellek ile isin bittikten sonra cikar demeden cikarman.Sakin bellegi cikar demeden cikarma,hasar alir bellek,bellegi taktiginda tara ve duzelt ekrani cikiyorsa o secenegi sec ve bozuk yerleri duzeltsin.Faydasi olabilir
  • Aynı sorun bendede var masa üstü bilgisayarımda xp var onda gayet hızlı atıyor ama laptaota vista yüklü 3.5mb/s yi geçmiyor sizce neden olabilir (notebook hp dv61125 et)
    işin ilginci 1,5tblık harici diskte 30mb/s lerde atıyor flashta sorun var diyecem ama yaklaşık 5-6 adet flash denedim hepsinde aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatokato -- 15 Mayıs 2011; 20:10:11 >
  • farklı bilgisayarlarda denedim, kesin eminim bendeki sorun usb kaynaklı. yani aldığım usb bir şekilde zarar gördü ve bu yüzden yavaş atmaya başladı. 2-3 sene önce aldığım kingston hala taş gibi ama transcend yarı yolda bıraktı beni.
  • Konu biraz eski ama bunu düzeltmenin bir olu var mı aynı bellek ve sorundan bende de var.
  • Eski konu ama bana da lazım.

1 TB 3.5" harici diskim var.

Durup dururken kopyalama hızı düştü. 32 GB kopyalamayı 9 saatten fazla sürede atıyor. Ayrıntılara baktığımda 930 kb/sn ile 1.5 mb/sn arasında değişen hızlarda kopyalama yaptığını gördüm. 3 farklı bilgisayarda denedim üçünde de aynı...

Bu hususa çözüm bulabilecek var mı?
  • bendede iomega usb 3.0 destekli 500 gb bir hdd var son donemde cok yawas veri alıp veriyor ve sonrada ulaşmak istediginiz d:.... yolu gecersiz bulunamıyor hatası veriyor rica ediyorum bir cozumu varsa eger?
  • aynı sorun bende de var hi-level 3.0 16 gb en fazla 1 mb ile atıyor :s
  • ht lınk hızlarınızla oynadınız mı?? ram gecıkmelerı de etkı edıyor.
  • http://turbobit.net/vvk9m137nlrw.html al kardesım lınke gır ındır kur ındırme kopyala mada cok buyuk rahatlarsın :D
  •  USB Yavaş Kopyalama Sorunu
    Ben printledim bu fotoyu ama bi süre sonra flash ım bozuldu sorun böyle kullandığımdan mı kaynaklandı bilmiyorum.
    Garantiye gönderdim yenisi geldi gelmesine 1 ay kullanamadan o da bozuldu. Flash biraz dandikti sanırım markası codecen 8gb flash bellekti ,
    her neyse demek istediğim ben denedim işe yaradı fakat zararı falan var mı bu konuda hiç bir fikrim yok ...

• quote:

Orijinalden alıntı: emre.102

http://turbobit.net/vvk9m137nlrw.html al kardesım lınke gır ındır kur ındırme kopyala mada cok buyuk rahatlarsın :D

boyle seylerin yararı olurmu gercekten ? pek inandırıcı gibi değil ama ,windows 8 dede calısır herhalde
  • Daha 2 hafta önce cok hızlı aktarım yapıyordum
    simdi hicbir program acık degilken 2 gb lık seyi 30 dk atıyor
    ön aynı soketleri kullanıyorum
    2 usb bellekde aynı yavaslıkda aktarıyor
    yardım rica ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deisler -- 8 Şubat 2019; 13:35:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.