benim 3 aydır başımda bu sorun şimdi ilerledi wireless(kablosuz) 10dakika çalışıyor (takriben) sonra puff yok ağa bağlanıp ip alamıyor sarı ünlem işareti çıkıyor bağlantıda ve harici hdd her taktığımda (nadiren olmuyor) gecikmeli yazma başarısız hatası veriyor.usblerimin hepsinde aynı sorun var yaptıklarım
1 anakart drv yeni den yükledim sitesinden 2 format attım c-d hepsine(virüsten değilmiş kesin eminim) 3 diske önbellek olayını kapadım(saçma çünki wieess dede sorun var 2 tane denememe rağmen) 4 klavye mause ne kadar usb varsa çıkarttım yine yaptı 5 biosu update den farklı farklı sürümlerini yükledim 6 kasamdaki fazla fanları susturdum extra usbleri söktüm bu arada pc deki hdd sata 40-80 pn olayına girmedim) 7 pc mi tek tek söktüm temizledim taktım kasa dahil 8 wireless de kabloyu çıkarıp geri taktığımda çalışıyor ama 3 dakikadan fazla değil harici hdd ise windows gecikmeli yazma 9 1gb ta kadar usb lerde sanırım sorun yaşamadım
birde indirme proramı çalıştırırsam çok daha çabuk gidiyor sanki bana güç yetmiyorda (elektrik) ondan usb leri giddiyor gibi geldi.son olarakta haricihdd de veri yazmassam bir sorun yok yada içine bakıp gezinmessem)
harici hdd laptopta sorunsuz ayrıca hiç hata vermediğide nadiren oluyor yapacağım tek şey kaldı power suply değiştirmek bakalım ne olacak oda olmassa anakart diyecem
bunla ilgili çözümü olan varmı bütün usblerin hatta anakarta sonradan eklenen usblerin bile bu sorunu vermesi garip değilmi ?
Selam Bende de kablosuz usb adaptörünü takıp tarama yaptırdığımda bir süre sonra makina kendini resetliyor. Sanırım alet çok akım çekiyor (fazla ısınıyor) ve anakart bir şekilde gücü kesiyor. Sanırım güç kaynağını değiştirmek sorunu çözmez çünkü USB standartına göre tüm veriyoluna 500mA güç sağlanıyor. Cihazlar maliyeti düşürmek/basitleştirmek için harici güç kaynağı kullanmak yerine tüm gücü USB portundan alıyorlar. Fazla akım çekildiği için gerilim 5V'un altına düşebiliyor. Aletlerin gerilimleri 5V'un altına düşerse hata verme ihtimalleri yüksek. Aklıma gelen tek çözüm harici güç kaynağı kullanmak. USB kablosunun 4 ucu olduğunu görürsünüz. Bunlardan 2 tanesi sinyal, biri +5V ve diğeri GND. Sinyal uçlarına dokunmayıp basit bir devre (mesela 7805 kullanarak) ile usb aygıtlarını dışardan beslemek mümkün olabilir. Dediğim gibi bu sadece bir fikir, ileride deneyebilirim. Saygılar
quote:
Orjinalden alıntı: fisyon
Selam Bende de kablosuz usb adaptörünü takıp tarama yaptırdığımda bir süre sonra makina kendini resetliyor. Sanırım alet çok akım çekiyor (fazla ısınıyor) ve anakart bir şekilde gücü kesiyor. Sanırım güç kaynağını değiştirmek sorunu çözmez çünkü USB standartına göre tüm veriyoluna 500mA güç sağlanıyor. Cihazlar maliyeti düşürmek/basitleştirmek için harici güç kaynağı kullanmak yerine tüm gücü USB portundan alıyorlar. Fazla akım çekildiği için gerilim 5V'un altına düşebiliyor. Aletlerin gerilimleri 5V'un altına düşerse hata verme ihtimalleri yüksek. Aklıma gelen tek çözüm harici güç kaynağı kullanmak. USB kablosunun 4 ucu olduğunu görürsünüz. Bunlardan 2 tanesi sinyal, biri +5V ve diğeri GND. Sinyal uçlarına dokunmayıp basit bir devre (mesela 7805 kullanarak) ile usb aygıtlarını dışardan beslemek mümkün olabilir. Dediğim gibi bu sadece bir fikir, ileride deneyebilirim. Saygılar
dediklerinde haklı olabilirsin ancak şu varki bu sıfır kurduğum bir makinede olmadı 4 yıldır kullandığım ve 1,5 sene önce powersuply ile kasasını değiştirdiğim makinede 3 ay önce başladı ayrıca harici hdd de windows gecikmeli yazma başarısız olayıda 1,5 ay önce başladı usb wirelessteki sorun ise 4-5 yada 3-4 aya dayanıyor emin değilim çünki usb wireless bozuk diye servise gönderiştim yenisi geldi ya gerçekten bozuktu yada usbler de o zaman sorun başladı
bu kadar forumda o kadar teknik insan var ah budur diyebileceğim bir bilgisi olan varmı bizimle paylaşsa powerden olabilirmi 30-40 ytl verip power alıp elimde patlasın istemiyorumda
arkadaşlar yokmu iyi bir donanımcı gerçekten yardıma ihtiyaç var
quote:
Orjinalden alıntı: kazuya5587 ... 30-40 ytl verip power alıp elimde patlasın istemiyorumda
Daha önce 2 kez PSUsu yanmış biri olarak sana kaliteli PSUnun çooook önemli olduğunu söyleyebilirim. Bana göre başka bir şeyden şüphelenmeni gerektirecek özel bir durum yoksa baş şüpheli güç kaynağıdır(PSU). Eğer mümkünse bir arkadaşının sisteminde PSUdan başlayarak tüm parçaları denemeye çalış. Benim sistemim eski sayılır, harici HDD hiç kullanmadım. Daha fazla yardımcı olamadığım için üzgünüm :( Kolay gelsin.
usb 2.0 kur. yada
Bu sorunu gidermek için, durumunuza bağlı olarak aşağıdaki yöntemlerden birini kullanın: • Kullanmakta olduğunuz USB aygıtının AC güç bağdaştırıcısı varsa, USB aygıtına AC bağdaştırıcısını bağlayın. Bunu yaptığınızda, USB aygıtının USB bağlantı noktasından veya hub'dan almak istediği güç gereksinimi önemli ölçüde azalır. • Kullanmakta olduğunuz hub için AC güç bağdaştırıcısı varsa, hub'a AC bağdaştırıcısını bağlayın. Bir USB hub'unu genellikle AC güç bağdaştırıcısıyla veya bağdaştırıcı olmadan kullanabilirsiniz. USB hub'ı AC güç bağdaştırıcısından beslendiğinde daha fazla güç olur. • Pasif veya beslemesiz USB hub'ı kullanıyorsanız, pasif USB hub'ını aktif, beslemeli bir hub ile değiştirin. • Hangi USB aygıtının çalışmadığını veya soruna neden olduğunu belirleyin ve bu aygıtı bilgisayarın USB bağlantı noktasına doğrudan bağlayın.
Soruna hangi aygıtın neden olduğunu belirlemek için, aşağıdaki adımları izleyin: 1. USB hub'ına takılı tüm aygıtları sökün. 2. Bilgisayarı yeniden başlatın. 3. Aşağıdaki hata iletisini alıncaya kadar aygıtları birer birer bağlayın: USB Gücü Aşıldı En etkili yapılandırmayı bulmak için, bağlanan aygıtları farklı birleşimlerle deneyin.
quote:
Orjinalden alıntı: mutluus
usb 2.0 kur. yada
Bu sorunu gidermek için, durumunuza bağlı olarak aşağıdaki yöntemlerden birini kullanın: • Kullanmakta olduğunuz USB aygıtının AC güç bağdaştırıcısı varsa, USB aygıtına AC bağdaştırıcısını bağlayın. Bunu yaptığınızda, USB aygıtının USB bağlantı noktasından veya hub'dan almak istediği güç gereksinimi önemli ölçüde azalır. • Kullanmakta olduğunuz hub için AC güç bağdaştırıcısı varsa, hub'a AC bağdaştırıcısını bağlayın. Bir USB hub'unu genellikle AC güç bağdaştırıcısıyla veya bağdaştırıcı olmadan kullanabilirsiniz. USB hub'ı AC güç bağdaştırıcısından beslendiğinde daha fazla güç olur. • Pasif veya beslemesiz USB hub'ı kullanıyorsanız, pasif USB hub'ını aktif, beslemeli bir hub ile değiştirin. • Hangi USB aygıtının çalışmadığını veya soruna neden olduğunu belirleyin ve bu aygıtı bilgisayarın USB bağlantı noktasına doğrudan bağlayın.
Soruna hangi aygıtın neden olduğunu belirlemek için, aşağıdaki adımları izleyin: 1. USB hub'ına takılı tüm aygıtları sökün. 2. Bilgisayarı yeniden başlatın. 3. Aşağıdaki hata iletisini alıncaya kadar aygıtları birer birer bağlayın: USB Gücü Aşıldı En etkili yapılandırmayı bulmak için, bağlanan aygıtları farklı birleşimlerle deneyin.
bu rada ne demek istedin anlamadım proğrammı bunu yazan usb gücü açıldı kalkanlar fora stendapmı bu arkadaşım bildiğin bişi varsa yaz yoksa yada bilmiyorsan yazma
kardeşim senin sorununla ilgili microsoft un sitesinde sayfalarca şikayet var burda bulamıyorsan ve beğenmiyorsan git ordan oku dicem sana ayıp olacak.
bende ordan kopyaladım bu makaleyi. aç bak.
quote:
Orjinalden alıntı: mutluus
kardeşim senin sorununla ilgili microsoft un sitesinde sayfalarca şikayet var burda bulamıyorsan ve beğenmiyorsan git ordan oku dicem sana ayıp olacak.
bende ordan kopyaladım bu makaleyi. aç bak.
ayıp oldu zaten demiş kadar oldun kopyala yapıştır yapacağına linki yapıştırıp burayı oku belki çözüm olur desen daha az tepki çekerdi yazın kanımca yazılmış proğram gibi(bot) bir cevap olmuş senikide
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme