arkadaşlar bilen biri lütfen yardım etsin. benim sorum şu: emule programında usenext serverlarıda var.Ben şu an usenext in kendi paralı sını da kullanıyorum hani kendi programı olan.Ama emuledeki usenext serverinda bulduğum şeyleri usenext in kendi programında bulamıyorum.bu farkı açıklıyacak babayiğidi bekliyorum
demek kimse cevabı bilmiyor.
Usenext değilde o usenet olmasın. İkisinin birbiriyle isim benzerliği dışında alakaları yok bildiğim kadarıyla.
Peki biri Usenet nedir ne değildir anlatabilir mi? Ben modem üzerinde oynama yapamıyorum(port falan açamıyorum). Yaşadığım evde toplu olarak merkezi bir bağlantı kullanıyoruz. (gerçi en çok ben kullanıyorum ama modeme erişemiyorum). Dolayısyla port açmadan kullanılabiliyorsa bir zahmet anlatıverin...
Usenet yani tartışma veya haber gruplarıı(news group) dünya üzerindeki milyonlarca ağ kullanıcısının (Internet/Bitnet vb.) çok değişik konularda haberler, yazolar gönderdiği bir tartışma platformudur. Kullanıcıların gönderdiği postalar (haber, değişik konularda yazı, grafik, resim,program, vb.) internet için, NNTP (Network News Transfer Protocol) isimli bir Internet protokolu kullanılarak iletilir. Bir kişinin gönderdiği bir ileti (mail, posta) hiyerarşik bir yapıda dağıtılır ve dünya üzerinde Internet erişimi olan kişiler tarafından bir Usenet Servis Sağlayıcısı (news.istanbul.edu.tr gibi) aracılığı ile okunabilir. Usenet ileti trafiği Internet hatlarının yanında, UUCP, BITNET gibi hatlar üzerinden de iletilebilir. Dolayısıyla, Usenet Internet'e özgü değildır ama arakesiti büyüktür.
Usenet bir kuruluş değildır. Usenet üzerindeki haber akışını kimse kontrol etmez. Ancak, yerel usenet servis sağlayıcıları, bünyelerinde bulundurdukları grup sayılarını kontrol edebilir, bazı grupları kendi listelerinden çıkarabilirler. Ayrıca, her usenet yerel sorumlusu (servis sağlayıcının bulunduğu yerdeki yerel sorumlu) kendi domain(ler)ini kontrol eder.
Usenet'e gönderilen bir yazı dolayısıyla hakkında dava açılan, hapse giren, para cezasına çarptırılan insanların sayısı sürekli artmaktadır. Elektronik ortamda oluşan bu tip "suç" teşkil edici eylemlere karşı cezalandırılma yoluna gidilmesi özellikle Amerika Birlesik Devletleri'nde çok yaygındır. bazı usenet grupları "moderated"tır, yani iletiler haber grubundan sorumlu bir kişiye gönderilmekte, o ise toplu olarak onları dağıtıma sokmaktadır. İletileri amaca uygunluk açısından doğal olarak bir denetim uygulamaktadır. "Unmoderated" usenet gruplarında ise böyle bir denetleme yoktur.
ALINTIDIR.
Bu arada Usenet üyelik sistemi ile çalışıt.Yani aylık ücret ödemek zorundasınız.Bu newsgroup a göre değişiyor.Yanlışım yoksa newzleech bedava idi(yanlış ta olabilir) ama içeriği paralı olanlar kadar değil.Port açma var mı yok mu bilmiyorum hiç denemedim çünkü.Biraz karışık bir sistemdir onu biliyorum.
EMULEDE USENEXT SERVER İ VAR ARKADAŞLAR.BENİM KULLANDIĞIM USENEXT İ ZATEN PARALI ALDIM 12DOLARA.SANDIMKİ EMULEDE USENEXT SERVERİNDE BUŞLDUĞUM ŞEYLERİ USENEXT İ PARALI KULLANIRSAM DAHA ÇOK BULURUM İDİ.AMA İN CİN TOP OYNUYOR.bU FARK NİYE DİYE SORDUMDU HAA BU ARADA EMULEDE USENET SERVERİDA DE VAR BU FARKI BİLİYORUM YANLIŞLIK YOK YANİ.AMA HALA CAVEP BULAMADIM ARAŞTIRMAMA RAĞMEN.YAZIK OLDU 12 DOLARIMA
Usenext i bende bilmiyordum.Emule da var da paralı olanı da varmış ben de yeni öğrendim.İlk usenet sanmıştım ama Usenext diye bişey de var.Ne olduğunu da anlamış değilim henüz.