Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır bu modemi sorunsuz bir şekilde kullanmaktayım. Ancak son dönemlerde enteresan bir sorun hasıl oldu Örneğin 50 MB bir dosya indiriyorum. Yaklaşık 5 MB iniyor (atıyorum) ve birden bire bilgi akışı kesiliyor. Bu esnada modemdeki tüm ışıklar yanıyor ve bir sorun görünmüyor. Yeni bir iexplorer penceresi açıtığımda da herhangi bir sayfayı açamıyorum. Ama wireless bağlantıyı kapatıp açınca her şey bir sonraki kesintiye kadar normale dönüyor. Sizce sorun ne olabilir???
Cevap veren yok mu?
Merhaba, Yaşadığınız türdeki sorunların kaynağını belirlemek ve çözüm üretmek genelde zor. Benim aklıma iki seçenek geliyor. 1. Modemin arızalı olması durumu 2. Özellikle çok kanaldan yapılan indirme işlemlerinde modemin taleplere cevap veremeyip donup kalması olasılığı. Tabi burada birkaç soru akla geliyor. Daha önceleride bu şekilde yüksek boyutlu dosya indiriyor muydunuz? Eğer öyle ise benzer sorun yaşandı mı? Dosya indirme işlemini Flashget gibi programlar içinden mi yapıyorsunuz? Eğer öyle ise aynı anda kaç kanaldan indirme yapılıyor ve aynı anda kaç ayrı dosya iniyor?
Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Sanırım problemi çözdüm. Modemin ayarlarında "wireless advanced" bölümünde "channel" alanında default olarak 11. kanal seçiliydi. Bu alandaki seçimi AUTO yaptıktan sonra bir daha bu sorunu yaşamadım. Sanırım 11. kanalda bir arıza vardı. Şu an sorunsuz şekilde kullanıyorum
Rica ederim. Sorunun çözülmesine sevindim. Kolay gelsin.