Ofisimde kullandigim USR 9108 wireless modemin ikinci katta iyi cekmedigi icin, USR 5461 aldim, bu yolla sinyali ikinci kata tasimaya calistim, fakat wireless olarak iki cihazi birbirine baglayamadim, (Accesspoint olarak kullanacağım USR 5461, ADSL modemden gelen kablo ile bağladığımda interneti sağlaya biliyorum ama benim yapmak istediğim iki cihaz arasında kablo olmadan iletişim sağlayarak interneti yukari kata tasimak) bunu daha once yapmis arkadaslar var ise yardımlarini rica ediyorum
wds ozelligi kullanacan. ama ayarlamasi kurmasi biraz problemli birsey. farkli modeller arasinda olmuyor. iki cihazda usr chipleri farkli degilse wds'nin sorunsuz calismasi lazim
wds ozelligi kullanarak deniyorum simdi, aynı SSID'nin, aynı kablosuz güvenlik ayarlarının seçilmiş olması gerektigini yaziyor buldugum bir kaynak, ama sonuca ulasabadim bir turlu,
evet kopru yada bridge nasil kurulur analatn bir dokuman var mi acaba
5461 de wireless bölümünde bridge die bi yer var oraya 9108 in mac adresini yazmalısın bridge moda alınca 5461 e wireless olarak hiçbir cihaz bağlanmaz sadece 9108 le bağlantı kurar . 5461 in arkasındaki lan portlarından kablolu bağlantı yaparsın sadece ben 9107 + 5461 kullanıyorum birbirlerine kablo ile bağlılar sadece seçeneklerinde gördüm ordan aklımda kaldı belki 9108 de wireless bölümlerinde de ayarlama yapmak gerekebilşir onunda wirelessini ap modundan çıkarıp bridgeye getirmen gerekebilir
Hocam yapman gereken tek şey modeminin adsl ini iptal edip DHCP serverı da iptal etmen. Pek sağlıklı çalışmaz ama idare eder..
quote:
Orjinalden alıntı: hub_
Hocam yapman gereken tek şey modeminin adsl ini iptal edip DHCP serverı da iptal etmen. Pek sağlıklı çalışmaz ama idare eder..
oldu olacak arkadaş telefon hattınıda modemden söksün işi garantiye almak için modemin adaptörünüde söksünmü hey güzel Allahım ya