Şimdi Ara

UsRobotic 9105 adsl kablolu modem ve Airties 4452 access point cihazı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler. Bir adet us robotics 9105 adsl 4 port kablolu modemim var ve kablosuz özelliği yok. buna ek olarak 6 tanede airties 4452 marka model access point cihazım var ve modemden gelen bir girişle switch üzerinden AP cihazlarımı wifi olarak kullanıyorum.
    şimdi soruma geçeyim: toplamda 6 tane farklı wifi ağım gözüküyor sistemde ben bunları tek bir çatı tek bir wifi ağı üzerinde toplamak istiyorum yani AP Cihazlarımın repeating yapmasını istiyorum. şimdi eğer modemi airties kablosuz modem olsaydı onun üzerinden wireless ayarlarından repeating modunu açacaktım yalnız wifi özelliği yok. e birde AP cihazlarının tamamının 1 kanal ben 6 yı seçecektim repeating için üzerinden çalışması lazım bu da modemden ilk ayarı yapılıyor. siz sıkıntının nasıl giderilebileceğini ve repeating modunun kablolu modem üzerinden nasıl açılacağını ve kanal ayarlamasının nereden yapılacağını biliyor musunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: paradoxIST

İyi günler. Bir adet us robotics 9105 adsl 4 port kablolu modemim var ve kablosuz özelliği yok. buna ek olarak 6 tanede airties 4452 marka model access point cihazım var ve modemden gelen bir girişle switch üzerinden AP cihazlarımı wifi olarak kullanıyorum.
    şimdi soruma geçeyim: toplamda 6 tane farklı wifi ağım gözüküyor sistemde ben bunları tek bir çatı tek bir wifi ağı üzerinde toplamak istiyorum yani AP Cihazlarımın repeating yapmasını istiyorum. şimdi eğer modemi airties kablosuz modem olsaydı onun üzerinden wireless ayarlarından repeating modunu açacaktım yalnız wifi özelliği yok. e birde AP cihazlarının tamamının 1 kanal ben 6 yı seçecektim repeating için üzerinden çalışması lazım bu da modemden ilk ayarı yapılıyor. siz sıkıntının nasıl giderilebileceğini ve repeating modunun kablolu modem üzerinden nasıl açılacağını ve kanal ayarlamasının nereden yapılacağını biliyor musunuz?

ap lerden bir tanesi modeme kablolu halde kablosuz olarak yayın yapmaya devam edecek ve kalan cihazlar bu yayini tekrar edecek

repeater de kanalin önemi yoktur bu daha cok wds tarzi kurulumlarda gecer wep sifrelemele ile köprü yapıldığını varsayarsak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yani modem üzerinden repeater ve auto channel ayarları yapmaya gerek yok? ona göre başlıycam AP lerde yapılandırmaya?
  • quote:

yani modem üzerinden repeater ve auto channel ayarları yapmaya gerek yok? ona göre başlıycam AP lerde yapılandırmaya?

kablosuz modemdeki su menüyü merak ettim ss atma sansiniz varmi

burda kablolu modemin gorevi sadece nete cikarmak ha modeminiz kablosuz olsaydı burda airtiesin birini ap olarak kullanmaya gerek yoktu ama mecburen airtiesin biri ap olarak calismak zorunda
    yayin tekrarı icin

• Evet kablolu modemin tek özelliği internete çıkarmak. Sonuç olarak Us robotics modemden 1 ethernet çıkışı çıkıyor ve bu da bir switch e girerek AP cihazlarına gidiyor. O zaman ben işe şöyle başlayayım:
    Us Robotics in arayüzünden DHCP yi kapatayım(ki gerek var mı bilmiyorum bunu siz söyleyin?) sonra sırasıyla APleri çalıştıraym ve 192.168.2.254 e girerek teker teker hepsine 1 IP atayım örneğin 1.cihaza 192.168.2.11 diğerine 192.168.2.12 ve 6 cihazıda sırasıyla bu şekilde yapılandırıym. sonrasında repeating yapacak cihazı seçip birbirine yakın olanları birbirinin etki alanlarıyla bağlantılıym. ? başka yapılacak bir şey varsa veya yanlış yaptığım birşey sizde söyleyin(he ayrıca hepsine aynı SSID yi vericem)
  • quote:

Evet kablolu modemin tek özelliği internete çıkarmak. Sonuç olarak Us robotics modemden 1 ethernet çıkışı çıkıyor ve bu da bir switch e girerek AP cihazlarına gidiyor. O zaman ben işe şöyle başlayayım:
    Us Robotics in arayüzünden DHCP yi kapatayım(ki gerek var mı bilmiyorum bunu siz söyleyin?) sonra sırasıyla APleri çalıştıraym ve 192.168.2.254 e girerek teker teker hepsine 1 IP atayım örneğin 1.cihaza 192.168.2.11 diğerine 192.168.2.12 ve 6 cihazıda sırasıyla bu şekilde yapılandırıym. sonrasında repeating yapacak cihazı seçip birbirine yakın olanları birbirinin etki alanlarıyla bağlantılıym. ? başka yapılacak bir şey varsa veya yanlış yaptığım birşey sizde söyleyin(he ayrıca hepsine aynı SSID yi vericem)

hocam modem üstünden neden dhpc yi kapatıyorsunuz nete nasıl çıkacaksınız?

cihazlara kaynak modem aralaığında farklı ip ler verin

modem hariç diğer cihazlarda firewall ve dhpc kapalı olsun

varsayılan ağ geçitleri ve birinci dns yi kaynak modem ip verin

tekrarlamak istediğiniz ağı taratıp şifreyi girin hepsi bu

• sağolun şimdi oluştu birşeyler kafamda deneme yapıcam..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Airties Air 5444 Modem Hakkında
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • deneme yaptım. sonuç olumsuz. ilk etapta bütün airties AP lere reset attım ki hepsi aynı kimlik bilgisinde olsun diye. ardından sırasıyla birinci cihazı bağladım ve cihazın arayüzüne bir ethernet kablosuyla bağlandım. 192.168.2.1. cihazın arayüzlerinde Mode olarak Access Point ve repeater özelliği yok. ayrıca cihazların firewall ve dhcp özelliğini kapattığımda ve sırasıyla cihazlara modemin ip blogunda ip verdiğimde cihazlar internete erişemiyor. yani sizin dediğiniz şekilde cihazlardan birini ap diğerlerini repeater olarak ayarlayamıyorum.
  • quote:

deneme yaptım. sonuç olumsuz. ilk etapta bütün airties AP lere reset attım ki hepsi aynı kimlik bilgisinde olsun diye. ardından sırasıyla birinci cihazı bağladım ve cihazın arayüzüne bir ethernet kablosuyla bağlandım. 192.168.2.1. cihazın arayüzlerinde Mode olarak Access Point ve repeater özelliği yok. ayrıca cihazların firewall ve dhcp özelliğini kapattığımda ve sırasıyla cihazlara modemin ip blogunda ip verdiğimde cihazlar internete erişemiyor. yani sizin dediğiniz şekilde cihazlardan birini ap diğerlerini repeater olarak ayarlayamıyorum.

ip yapilandirmaniz nasil?

• modem 1.x blogunda Ap ler ise 2.x. ben AP lerin dhcp özelliğini kapatıp kendi elimle sırasıyla modem ip blogundan 192.168.1.11, 1.12 verdim. olmayınca aplerin kendi blogunu denedim ve 2.11 2.12 diye verdim. fakat 2 türlüde nete çıkamıyor
  • burada asıl önemli olan o da değil AP cihazlarının repeater diye bi özelliği yok. cihazlar AirTOUCH teknolojisiyle zaten kimlik paylaşımı yapıyorlar. SSID Farklı fakat kimlik aynı. Benim isteğim ise Tek SSID altında görünmesi bütün cihazların.
  • şimdiki yapım ise şu şekilde : modemden gelen bir ethernet ucu var. bu ucu ben bir AP cihazına bağlamışım diğer ethernet portundan da bir kablo çıkarıp ileride ki AP cihazına gönderiyorum AĞLARIM : ağ1 ağ2 ağ3 şeklinde gözüküyor. ve kendi aralarında kimlik paylaşımını ise galiba airtouch ile yapıyorlar.
  • quote:

şimdiki yapım ise şu şekilde : modemden gelen bir ethernet ucu var. bu ucu ben bir AP cihazına bağlamışım diğer ethernet portundan da bir kablo çıkarıp ileride ki AP cihazına gönderiyorum AĞLARIM : ağ1 ağ2 ağ3 şeklinde gözüküyor. ve kendi aralarında kimlik paylaşımını ise galiba airtouch ile yapıyorlar.

ap olarak bağladığın cihaz haric kalan cihazlar üniversal repeater modda ap nin kablosuz yayın adını alir

edit:mobilim cihazlarda hangi calisma modlari var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yücel52 -- 12 Ocak 2014; 16:08:12 >
  • airties 4452 AP cihazlarım var ve bunlarında arayüzünde repeater veya access point ayarlaması yok. arayüzünü kaç kere inceledim. sadece mesh var ama bunu da modemim de airties olursa kullanabiliyorum. istiyorsanız bir de siz bakın arayüzüne böyler birşey yok.
  • quote:

airties 4452 AP cihazlarım var ve bunlarında arayüzünde repeater veya access point ayarlaması yok. arayüzünü kaç kere inceledim. sadece mesh var ama bunu da modemim de airties olursa kullanabiliyorum. istiyorsanız bir de siz bakın arayüzüne böyler birşey yok.

evet şimdi baktım cihazlar wan portundan router lan portundan acces point olarak çalışıyor üniversal repeater yok

o zaman şöyle yapın chazın birisi yine acces point olarak kalsın

diğer cihazları mesh tolu ile birbirine köprü yapabilirsiniz mac adreslerini birbirine tanıtarak

normal şartlarda bir konuda yine konuşmuştuk köprü için wep şifreleme gerek diye yazmıştım airties burda kendi cihazlarına wpa2 desteği vermiş sanırım

ama acces point hariç diğer cihazlar acces pointin ağ adını almak zorunda

diğer ayarlar aynı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.