Şimdi Ara

Üst düzey dizüstü seçimi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Haziranın ilk haftası amerika dan bir yakınım gelecek. Gelirken bir dizüstü alacak. Ben aşağıdaki clevoyu düşünüyorum ( monsterin x7200 serisi) fakat bu modelin işlemcisi benim kullanım amacımın çok çok üstünde üstelik bu en düşük işlemcisi ve daha altını da seçemiyorum. Ekran kartı olarak 2 adet 2gb AMD Hd6970 Crossfire almayı düşünüyorum. HDD 1Tb , ram ise 12 gb. Ram in fazla olduğunu düşünebilirsiniz fakat clevonun bu model için 2 tercihi var. Birisi 500gb HDD ve 6gb ram. Diğeri yani benim almayı düşündüğüm (aşağıdaki linkte verdiğim) fazladan 500 gb HDD ve 6gb ram i var ve bunlar arasındaki fiyat farkı 33 dolar yani bu 33 dolara 6gb ram ve 500 gb HDD almış gibi oluyorum şu linkten inceleyebilirsiniz - http://www.pro-star.com/index.cfm?mainpage=product&filter=14 - Bu bilgisayarı almayı düşünüyorum ve dediğim gibi işlemcisi çok yüksek i7-960 3.20 ghz. Benim ihtiyacımın çok üstünde. 2 ay gibi bir süre var ve bu sürede karar vereceğim. MSİ yeni bir dizüstü üretirse AMD Hd 6900 serisi ekran kartıda olursa onu alabilirim. SB işlemcili 2.000 Ghz lik de işimi görür diye kanısındayım, daha yüksek fps için ekran kartının iyi olması gerektiğini düşünüyorum, bu işlemci çok pahalı bu yüzden birkaç yüz dolar fazladan vereceğim. Peki sizin önerileriniz nelerdir? Üst düzey bir ekran kartı ( AMD HD 6900 serisi) olan ve işlemcisi 2.00 Ghz olan bir dizüstü bulamadım. Olanlarında işlemcisi çok yüksek, işlemcisi yüksek olanlarda ise Crossfire seçeneği yok. Peki sizler ne önerirsiniz ? Yorumlarınız benim için çok önemli, buna göre karar vereceğim. Şimdiden herkese teşekkür ederim..

Almayı düşündüğüm clevo : http://www.pro-star.com/index.cfm?mainpage=serial-price&serial=X7200-PS1&promoteid=90000362&screenid=13118102&cpuid=30113000&hdid=40112601&cdromid=20136500&ramid=80111800&batteryid=10031822

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet419 -- 19 Nisan 2011; 23:15:06 >

• Disk hariç iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lustfulmemo

SLI ekran kartında ısrarcı degil isen
    http://www.pro-star.com/index.cfm?mainpage=serial-price&serial=P170HM&promoteid=90000365&screenid=13118118&cpuid=30139604&hdid=40105549&cdromid=20074691&ramid=80113913&batteryid=10140102

bu modelde gayet güzel bakmanı tavsiye edebilirim

Crossfire olmazsa zaten bende AMD Hd 6970 2Gb lık bir ekran kartı olan bu modeli alacağım veya MSİ yeni bir model çıkarırsa AMD 6900 serisi ekran kartı olan onu alırım.Yoksa verdiğiniz bilgisayarı da düşünüyorum. Crossfire olanını alsam fazladan işlemciyede para vereceğim. Toplamsa 1000 dolar fazla. Aslında bu fiyata kapışılır burada sonuçta 2 katında daha fazla ödeyerek buradan alanlar var bu bilgisayarı. Fakat benim ihtiyacımın üstünde. İç mimarlıkda kullanılan programları kullanacağım. Oyun oynarsam da Shogun 2 yi oynarım o da iyi bir ekran kartı istiyor. Crysis 2 de 30 fps veren bir kart, savaş anlarında Shogun 2 de 10-15 fps bile verebiliyor. DX9 da 1920*1080 çözünürlükte yüksek detayda Hd 6970 72 Fps veriyor Shogun 2 de. Dx11 de ne kadar oluyor bilemiyorum. 40 civarı bir şey olursa sizin de önerdiğiniz bilgisayarı alırım fazladan 1000 dolar vermektense. Benchmark sonuçlarını bulamadım Shogun 2 nin. Az önce dediğim gibi Dx9 da var sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Disk hariç iyi.

1 Tb hard disk gayet iyi bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet419

quote:

Disk hariç iyi.

Yahu boyutundan bana ne? Senin gibi bilgisayardan anlamayan adamlar için alan ne kadar fazla ise o kadar iyidir.
  • Bende anlayana soruyorum işte konuyu açmamın amacı ne Siz ne öneriyorsunuz ?

quote:

quote:

quote:

Disk hariç iyi.

Yahu boyutundan bana ne? Senin gibi bilgisayardan anlamayan adamlar için alan ne kadar fazla ise o kadar iyidir.
  • SSD diye bir donanım var hiç duymadınız sanırım. Bir önceki mesajımı yanlış anlamayın sakın, bu konfigürasyonda bir bilgisayara standart disk takılmaz, bu kadar iyi özellikte bir bilgisayarın sık sık teklemesi hoşunuza gitmezdi sanırım.
  • SSD yi biliyorum. Bununla bilgisayar daha hızlı açılıyor diye de okumuştum. 1 tane 500 gb HDD alayım yanına kaç gblık SSD alayım sizce?
    quote:

SSD diye bir donanım var hiç duymadınız sanırım. Bir önceki mesajımı yanlış anlamayın sakın, bu konfigürasyonda bir bilgisayara standart disk takılmaz, bu kadar iyi özellikte bir bilgisayarın sık sık teklemesi hoşunuza gitmezdi sanırım.
  • İhtiyaçlarına göre değişir ama işletim sistemi ve sık kullandığın programlar için 60 gb kafi.
  • Peki 2 adet ekran kartı olan ve işlemcisinde 2.00 Ghz seçeneği olan bir dizüstü yok mu? Crossfire ekran kartı alınca illaki 3.20 Ghz işlemci mi olması gerek, daha düşüğünü görmedim.
  • Başka bir dizüstü önerisi olan yok mu? Kimse ilgilenmiyor konuyla
  • istemiş olduğun dizüstü hayli güçlü bir dizüstü olduğundan pek fazla tavsiye alacagını sanmıyorum
    alsan bile benzeri bir dizüstü olacaktır ( ki böyle taşınabilir iş istasyonu kıvamındaki modeller çok az markada mevcut)
  • Çift ekran kartı seçeneği olan ( croosfire - slı ) dizüstülerde neden 2.00 ghz veya üstü bir işlemci seçeneği yok ben onu anlayamıyorum? Onu desteklemiyor mu yani? En düşüğü i7-950 3.20 ghz var. Paranın çoğunu işlemciye vermiş olacağım ki ben istemiyorum. İç mimarlıkta kullanacağım bunu oyun olarak ta Shogun 2 oynarım. SB işlemcili 2.00 ghz lik bir işlemci işimi görmez mi crossfire ekran kartıyla beraber. Merak ettiğim konuysa yukarıda da belirttiğim gibi neden çift ekran kartı olan modellerin işlemcisi güçlü oluyor?
    quote:

istemiş olduğun dizüstü hayli güçlü bir dizüstü olduğundan pek fazla tavsiye alacagını sanmıyorum
    alsan bile benzeri bir dizüstü olacaktır ( ki böyle taşınabilir iş istasyonu kıvamındaki modeller çok az markada mevcut)

• quote:

Çift ekran kartı seçeneği olan ( croosfire - slı ) dizüstülerde neden 2.00 ghz veya üstü bir işlemci seçeneği yok ben onu anlayamıyorum? Onu desteklemiyor mu yani? En düşüğü i7-950 3.20 ghz var. Paranın çoğunu işlemciye vermiş olacağım ki ben istemiyorum. İç mimarlıkta kullanacağım bunu oyun olarak ta Shogun 2 oynarım. SB işlemcili 2.00 ghz lik bir işlemci işimi görmez mi crossfire ekran kartıyla beraber. Merak ettiğim konuysa yukarıda da belirttiğim gibi neden çift ekran kartı olan modellerin işlemcisi güçlü oluyor?
    quote:

istemiş olduğun dizüstü hayli güçlü bir dizüstü olduğundan pek fazla tavsiye alacagını sanmıyorum

bildigim kadarı ile bu durum SLI sistemlerin işlemciye bindirecegi işlem yüklü ile alakalı bi durum.
    muhtemelen kıyıda köşede destekleyen yada 2.00 GHz yada üstü bi işlemci ile çalıştıran o.c. uzmanı vardır.
    benim bildigim kadarı ile SLI bi kart düşünüyosan 3.00GHz veya üstü bir işlemci seçmek zorundasın malesef laptoplarda.

ayrıca hatalıda olabilirim bu konuda sadece bildigimi söylüyorum.

• Yorumunuz için teşekkür ederim.Eğer dediğiniz gibi 3.00 ghz üstü işlemci gerekliyse alt modellerden birini alacağım. 2gb lık 6970 de işimi görür diye düşünüyorum.Merak ettiğim de buydu neden işlemcisi bu kadar yüksek. Fakat kesin bir cevap alamadım.

quote:

quote:

Çift ekran kartı seçeneği olan ( croosfire - slı ) dizüstülerde neden 2.00 ghz veya üstü bir işlemci seçeneği yok ben onu anlayamıyorum? Onu desteklemiyor mu yani? En düşüğü i7-950 3.20 ghz var. Paranın çoğunu işlemciye vermiş olacağım ki ben istemiyorum. İç mimarlıkta kullanacağım bunu oyun olarak ta Shogun 2 oynarım. SB işlemcili 2.00 ghz lik bir işlemci işimi görmez mi crossfire ekran kartıyla beraber. Merak ettiğim konuysa yukarıda da belirttiğim gibi neden çift ekran kartı olan modellerin işlemcisi güçlü oluyor?
    quote:

bildigim kadarı ile bu durum SLI sistemlerin işlemciye bindirecegi işlem yüklü ile alakalı bi durum.
    muhtemelen kıyıda köşede destekleyen yada 2.00 GHz yada üstü bi işlemci ile çalıştıran o.c. uzmanı vardır.
    benim bildigim kadarı ile SLI bi kart düşünüyosan 3.00GHz veya üstü bir işlemci seçmek zorundasın malesef laptoplarda.

ayrıca hatalıda olabilirim bu konuda sadece bildigimi söylüyorum.

• alienware bak
  • Aynı özelliklerde allienware clevoya göre daha pahalı ve çok kaba duruyor

quote:

Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

alienware bak
  • tuşları ışıklı falan kasası daha iyi ama artı yanları da var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.