Şimdi Ara

Üst kapak ve emiş hattı arasındaki hortum bağlantısı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
78.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Foto da işaretli hortumun görevi nedir? Ya da ne diye geçiyor... Bilenler aydınlatırsa seviniriz...
     Üst kapak ve emiş hattı arasındaki hortum bağlantısı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu konuyu birkez daha hortlatıcam :) yukarıda çok güzel cevaplar verilmiş eyvallah. Ben bir kez daha sormak istiyorum, renault broadway var bi tane bende. motor rektefiye yapıldı ama karbüratöre hava filtresinin oraya yağ veriyor ve araba resmen gitmiyor düz yolda 130 u geçmiyor benzinde bile. yokuşlarda falan bayılıyor. Rektefiyeden sonra bu sorun ortaya çıkınca yeniden üst kapağı açtırdım kapakçıya gittik tek tek sübapları ve yayları kontrol ettik sıkıntı yok. Piston segman dağıttık acaba segman sıyırıyor mu diye yok. hiçbir yerde en ufak bir yağ kaçağı yok delirmek üzereyim. Acaba bu bahsedilen hortum tıkalı olduğu için mi yağı basınçla yukarı hava filtresine veriyor ve motorda güç kaybı oluyor? Çünkü üstad şöyle yazmış yukarıda

"Bu hortumu emme manifolduna bağlamak zorunda değilsiniz. Sökebilir ve motorun halen mükemmel çalıştığını görebilirsiniz. Ancak ucunu tıkarsanız motor silindirler içerisinde oluşan patlamalar ve bunların mekanik enerjiye dönüştürülmesi ile uğraşırken bir de enerjinin bir kısmının hava basıncı olarak üst kapağa göndermek için de uğraşacak ve bu da artan yakıt tüketimi ve azalan motor gücü ile kendini belli edecek. Yasak olan açık havaya tahliyeye de KARTER HAVALANDIRMASI derler, üst kapaktan ve/veya karterden hortum uzatıp çok zehirli olan bu havaların atmosfere yayılmasına bu yolla izin verilir ama kesinlikle yasaktır."

aynen bu şekilde benim arabada da hem yakıt tüketimi fazla hem de motor gücü bariz bir şekilde az. varsa bu konuda bişey bilen/duyan/daha önce deneyimleyen lütfen bi yardımcı olsun

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.