Şimdi Ara

Üst limit 50bin ARAÇ TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, araba almak için 10 gün gibi bir süre var. Memleket adana , memlekette araba işini halledip 10 gün sonra ankaraya göreve gitmeyi düşünüyorum
    olayımı anlatayım 34 bin kadar nakit para var en fazla borç yada kredi ile bu parayı 50bine getirebilirim. Ancak ne kadar az borca girsem o kadar iyi diye düşünüyorum arabaya para vermekle iş bitmiyor cünkü sigortası,vergisi,yakıtı,yıkaması,bakımı cart curtu masraflı bir olay araba sahibi olmak hatta zaman zaman taksi kullanmak daha ucuz diye düşünüyorum:)
    nasıl birşey var derseniz;

*en başta 1600cc yı geçmemesi nedeni vergisi tabi
    *az yakmalı, daha önce lpg lı araç kullanmadım ama lpg ye uyumunda sıkıntı yoksa lpg lıde olabilir çünkü benzinli araçla dizel araç arasında en az 7 bin lira fark oluyor zaten sıfır dizel olmaya kalkınca 50 bin tlyı buluyor fiyat aynı arac benzinli olup lpg işine girersem fazla borca girmemiş olcam
    *hb sedan farketmez , manuel otomatik olayıda fark etmez. acıkcası sadece honda olursa otomatik mutlaka olsun diyorum diğer markalarda zaruri değil
    *uzun yol ağırlıklı olcak 15bin km civarı yol yaparım...bunun çoğunluğu uzun yolda geçer. en çok takıldığım husus burası yıllarca lpgsız benzinli araç kullanıp yakıt parasından araba sürmekten keyif alamadık şimdi yeter artık diyoruz ama dizel aracın satış fiyatı ve bakımı benzin+lpg olayınını düşündürüyor.
    *Sıfır km araç ağırlıklı yada çok temiz 2.el dicem ama çok komik fiyatlar isteniyor vw ciler zaten 2. el aracı 0'nından pahalı....sıfır tavsiylerinizde liste fiyatına ne yapabilirler nasıl fiyatlar alabilirim bu konuda da yardımlarınızı bekliyorum

incelediğim otomobiller
    -yeni kasa civic, hondanın sevdiğim özellikleri donanım seçenekleri son derece net ,2 elde alsan ne aldığını sattığını biliyorsun her yıl donanım listesini değiştirmiyor adamlar
    otomatik vitesi de 2bin tl farkla alabiliyorsun ve sanırım en az sorunlu şansızmanların başında geliyor.
    civic in lpg uyumu sorunsuz denildiği için otomatik elegance 50bin tlye bırakıyorlar. ama bide lpg kiti ücreti var.
    yeni kasada kullanılan plastik hoşuma gitmedi pek. ama 6 yıl garanti bayii cıkıslı lpg , otomatik vitesi artısı, eksi yönleri gözümde benzinli bir araca 50bin+lpg ücreti vermek ne kadar mantıklı bu kadar secenek varken...yakıtı konusunda, yedek parcası, bakımları konusunda bilgim yok.
    yeni kasa civic ve bi önceki kasanın 2. elleri için tavsiyelerinizi bekliyorum hocam

-c4 esasında marka ve kasası güven verse liste başı olabilir. dizeli az yakıyor 45bin tlye sıfırını almak mümkün. Ankaradan daha iyi fiyatlarda alabilirim tabi. benzinli modeline bakmadım lpg uyumu nasıl bilmiyorum... citreonun artısı az yakan dizel motoru ulaşıbilir makul liste fiyatları

-renault fluence megane binince beğenemedim. ön konsolda albenili hiç bişey yok...kafa karışıtıran clio4 e ise bakamadım henüz.. 40bin civarı fiyatları var liste fyiatı var dizellerin az yakan benzinliside düşünülebilir...renaultta tek alabileceğim arac sanırım. ama b sınıfı bir arabaya 40bin vermek mı yoksa c sınıfı bir başka dizel araca 45-50bin civarı para vermek mı??

-vw golf,jetta---tavırlarından dolayı bile hiç inceleyesim gelmiyor araçları bir fanatik değilsen bayisinden hemen çıkasın geliyor adamların tok satıcılığında...1.2 jettaları düşünüyordum ciddi olarak ama 2-3 ay sıra ne demek :(

-opel kafamı çok karıştıyor...astra bindiğimde işte arabam bu olmalı dedirtti. sedanı hb yı ikiside çok güzel. ama okudukca yorumlarını soru işaretleri artıyor....edition hb yada sedan dizeli alabileceğim fiyatlarda ama 1300 kilodan fazla bir arac 1.3 motor kaldırabilir mi bilemiyorum test sürücü yapmam gerek sanırım...bu 1.4 140 beygir motorda hoş
    -yoksa alayım bi fiat punto tık parayla borçla falan ugrasmasam mı?
    tavsiylerinizi ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar. teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adanus87 -- 29 Ekim 2012; 11:54:42 >

• clio 4 en mantıklı seçim olur bence,yeni bir araç reno nun ikinci elide iyidir pişman etmez sizi,kredi ile fazla borclanma bence ,aracı alırken iyide sonra krediyi odemis zor oluyor
  • Seat Leon 1,6 TDI tavsiye ederim VW ile aynı motor ve gayetk az yakıyor..Ben iki ay önce benzinli 1,4 TSI alırken fiyatını sormuştum 46.000 TL fiyat verdilerdi o zamanlar..Full paket..Bilgin olsun..
  • Benzin çok sorun olmayacaksa Astra, Otomatik şartsa Civic, Manuel-Dizel ikilisi istenirse C4. Clio 4 kafanı karıştırmasın hiç.
  • golf
  • Şu anda piyasadaki fiyat performans aracı yeni İ30 style benzinli versiyon.

Civic de iyi bir tercih.. Yakıt yakıt demeseniz cruze da önerilebilir..
  • YENİ ASTRA SEDAN

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manuel dizel bir Bravo tercih edilebilinir. 42 bin ile 52 bin arasında bir fiyatı var sıfırlarının. 2. elde düşünülebilinir. Bence araştırın...
  • Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler...2 gündür sıfır araçlara ve 2.ellere bakıyorum. şöyle bir ikilem yaşamaktayım. Bugün punto,fiesta,clio4 olmak üzere 3 aracın dizellerini inceledim. b segmenti bu araçlar için aşağı yukarı 40bin tl gibi bir fiyatları var. diğer yandan sıfır opel astra enjoyun dizelinde 50bin tl gibi bir fiyat var. sıfır araç ikinci el araç ikilemi bir yana. şimdi şu ikilem oluştu b sınıfı bir araca 40bin vermektense c sınıfı bir araca borca girerek 50bin vermek mı mantıklı diye kendi kendime sormaktayım. öncelikle sıfır araçtaki b ve c segmentindeki bu kafa karıştırıcı durum için yorumlarınızı bekliyorum

ikinci elde şöyle alternatiflerim var
    1)-honda civic elegance 2008 model manuel vites 50binkmde boya değişen yok sadece çizikleri var- 36000 tl gibi bir fiyat verdi sahibi...kasko değerlerine baktığımda 33.000 gibi bir rakam geldi bana biraz söylediği rakam fazla geldi bu yüzden ama sahibindeni inceleyince ortalama bir rakam olduğunu gördüm

2)-ford mondeo 2006 model 2.00tdi trend 160.000 kmde araba arkadaşımın arabası arabayı 22.000 tl ye alıp bakımlarını yaptırdı ve aynı fiyata bana bırakacak fiyatını uygun almıştı avukat arkadas müvekkilinden satın almıştı. arabanın sıkıntı yok ama kmsı 160bin olması ve dizel araçların km yükseldikce sıkıntı cıkaracakmı diye düşünüyorum

3)-ford 2011 focus collection sedan 1.6tdci dizel 50bin kmde 40.000 tlye arkadaşımın aracı yine

4)-toyota coralla 2009 confort 50bin kmde 1.6 benzinli sağ taraftakı 4 parçada boyalı- 28500 tl gibi uygun bir fiyata yine arkadaştan

arkadaşlar sizce bu 4 seçenekten hangisi neden daha mantıklı? siz olsanız hangisini alırdınız? teşekkürler

• bu araçlar arasında en alınası araç honda civic.
    1.6 lpg işli mondeo bulunursa yeni kasa direkt o galip gelir ekleyeyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.