@tigin_ yorumların için sağol..w950 den baya memnunum aslında..ses kalitesi konusunda da.ama um1 gelince tabii ki karşılaştırma yapmayı düşünüyorum..umarım w950 den soğumam :)
merhaba arkadaslar elımde sony nın mdr-lx90 lp modelınden hem sıyahı hem beyazı bulunmaktadır dusunen arkadaslar pm atabılır
Arkadaşlar iyi geceler.Benim bir sorun olacak.Kulaklık almak istiyorum ve bass seslerini seviyorum.Ama bass sesleri derken gerçekten derin basları seviyorum.Şu an iki kulaklık arasında kaldım.Biri Super.fi 5EB diğeri ise Sony MDR-EX90LP .Bu iki kulaklığıda kullanan yada ikisi hakkında bilgiye sahip olan arkadaşım varsa hangisini önerir.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Son olarak aralarında tabi biraz fiyat farkı oluyor.Mesela Super.fi yurtdışıdan geleceği için kargosuydu derken 210 milyonu buluyor.Buna karşın Sony ise ortalama 150 milyon gibi bir fiayata sahip ve garanti olayı var.Gerçi kulaklıklarda garanti ne derece işe yarıyor oda ayrı mesele.
arkadaslar yanlıs anlamassanız bı sey soylemek ıstıyorum ,, szı bası yanlıs kulaklıklarda arıyosunuz ,, kulakıcı kulaklıklarda bas aramanız cok yanlıs ,bas oranı kulaklıgın ıcerısındekı hoporlor boyutuyla dogru orantılıdır ,, hopörlör boyutu arttıkça bas sesı de artar ,, ornegın bende sony nın mdr-lx90 lp kulakıcı kulaklıgı var 13,5 mm neadmıum magnet hoporlore sahıp bas kalıtesı ıyı ama bırde elımde aıwanın clıpslı kulaklıklarından olan aiwa hp-ec1 modelı var bu kulaklık kulakıcı kulaklık olmadıgı ıcın boyut olarak daha buyuk bı kulaklık ve bı kıskacı sayesınde kulagınıza monte edebılıyosunuz ..bu kulaklık ıse 30 mm lık neadmıum magnet hoporlor boyutuna sahıp ve bas kalıtesı kulakııcı kulaklıklara gore daha yuksektır....bı de bu mesajı acan arkadasa su anda kullandıgım baska bır kulaklıgı gostermek ıstıyorum ,,eger bass seslerının aynı arabalardakı gıbı beynınde gumlemesını ıstıyorsa 2+1 bı kulaklık alması lazım evet evet yanlıs duymadınız 2+1 bahsetmıs oldugum kulaklıgın resımlerı ve teknık bılgılerı asagıda bulunmaktadır.. su anda 3 adet kulaklık kullanmaktayım asagıya resımlerını koyuyorum
2 adet 14.8 mm lik kulak içi kulaklık ünitesi 1 adet 31 mm lik aktif subwoofer 1 aa kalem pille çalışan boynunuzda duran aktif subwoofer 3 kademelı bass ayarı off-normal-hıgh kolonların üçüde neodymium mıknatısa sahiptir kulaklık tek bi kablodan oluşmaktadır gold plated 3.5 mm lık drıver yanı altın kaplama 3.5 mm lık girişe sahiptir.
Süper sese sahip iç kulak tipi kulaklık Kapalı kulak başlığı yapısı, bas seslerin güçlü verilmesini sağlar 13,5 mm sürücü birimi kullanılarak geniş ses alımı aralığı sağlanır 300 kj/m3 yüksek güçlü Neodimyum mıknatıs, güçlü bas sesler ve net tiz sesler oluşturmakta kullanılır Bas frekanslarında gereksiz titreşimi önlemek için metal muhafaza malzemesi Üç kulak boyutuyla verilir (Küçük, Orta, Büyük)
형식 : 오픈에어 -형태 다이나믹 스테레오 헤드폰 드라이버 유니트 : 구경 30mm네오짐 마그넷 impedance : 32오홈 음 압 감도 : 102dB/mW 정격 입력/최대 입력 : 40mW/100mW 재생 주파수대역 : 15~24,000Hz 코드 길이 : 1.1m(OFC 코드)(긴선) 플러그 : 직경 3. 5mm 스테레오 미니 플러그(금도금) 질량 : 약 38g(코드 포함하지 않고 ) 제조사 : Aiwa(아이와) 원산지 : China(중국)
tamamen hatalısın arkadaşım. hoparlör boyutuyla basların "kalitesi" bir daha vurgulayayım "kalitesi" arasında bir ilişki yoktur. ki bu tip kulaklıklarla müzik dinleyen bizlerin aradığı kalitedir. beyinimize vuran hiç bir şeyden hazzetmeyiz.
yukarıda çok çok abartılı puanlamalar gördüm. 10'lar havalarda uçuşmuş. bir kulaklığa 10 verebilmek için ondan daha iyi hiç bir şey dinlemememiş olmanız lazım. eğer kötü bir kulaklığa 10 verirseniz bu da sizin ne kadar az kulaklık dinlemiş olduğunuzu gösterir.
yolun daha çok başındasınız demektir =)
bir de izolasyon size göre değişen bir şey değildir. bilimsel ölçümleri vardır. puanlarınızı verirken bunlara da dikkat edin ki daha sonra teknik detaylar suratınıza vurulduğunda utanmayın.
şimdilik bu kadar bekliyorum puanlarmalarınızın devamını.
quote:
Orjinalden alıntı: dr.trust
tamamen hatalısın arkadaşım. hoparlör boyutuyla basların "kalitesi" bir daha vurgulayayım "kalitesi" arasında bir ilişki yoktur. ki bu tip kulaklıklarla müzik dinleyen bizlerin aradığı kalitedir. beyinimize vuran hiç bir şeyden hazzetmeyiz.
yukarıda çok çok abartılı puanlamalar gördüm. 10'lar havalarda uçuşmuş. bir kulaklığa 10 verebilmek için ondan daha iyi hiç bir şey dinlemememiş olmanız lazım. eğer kötü bir kulaklığa 10 verirseniz bu da sizin ne kadar az kulaklık dinlemiş olduğunuzu gösterir.
yolun daha çok başındasınız demektir =)
bir de izolasyon size göre değişen bir şey değildir. bilimsel ölçümleri vardır. puanlarınızı verirken bunlara da dikkat edin ki daha sonra teknik detaylar suratınıza vurulduğunda utanmayın.
şimdilik bu kadar bekliyorum puanlarmalarınızın devamını.
hocam, sayın üstadım, buyrun bilge kişiliğiniz ile siz yorumlayıp puan verin lütfen!!!!!
bak arkadasım birincisi kulak zevkı kişiden kişiye değisir .. sen muzıktekı gıtar seslerınden hoslanırsın ve kulaklıgındakı enstruman seslerıne dıkkat edersın ve ıyıyse o kulaklıgı begenırsın ,, kımısı vokalın sesıne dıkkat eder sesın netlıgıne temızlıgıne ve berraklıgına dıkkat eder ve begenırse o kulaklık hosuna gıder , kımısı ıse bass seslerıne onem verır hangısı daha guzel bass vuruyosa o kulaklık hosuna gıder .. yanı senın anlıcagın kulaklık kavramı gorecelı bı kavram kısıden kısıye farklılıklar gosterebılır.. ama bır gercek varkı bunu kımse ınkar edemez hoporlor boyutuyla bass kalıtesı dogru orantılıdır cunku mesela 15 cm lık bı subwooferla 30 cm lık subwoofer arasında bas sevıyesı olarak cok fark vardır ,, aynı sey kulaklıklar ıcınde gecerlı kulakıcı kulaklıkların bas sesı ıle klıpslı kulaklıkların bass sesı arasında epey fark vardır ..
burda da tam olarak ne demek ıstedıgını anlamıs degılım ,,bir kulaklığa 10 verebilmek için ondan daha iyi hiç bir şey dinlemememiş olmanız lazım demıssın pekı sen nerden bılıyosun en ıyı kulaklıgı dınledıgını neye gore en ıyı kulaklık dıyosun ,,,,bırazda ben kendı gorusumu bıldıreyım ,,neye gore avrupa mallarını oversınız anlamadım shure ve sennheıser gıbı markalar alman markaları almanlar ne zamandan berı elektronık dunyasında adı gecer oldu ,,elektronık dedıgınızde aklınıza tek gelıcek yer japonya olması gerekır ,, almanların en ıyı sektoru otomotıv ve leopard tankı sektoru ,,,kulaklık deyınce akla gelıcek ılk markalar aıwa , technıcs , panasonıc , sony , pıoneer , jbl , jvc , maxell bu yazdıgım markaların hepsınınde kendı urettıklerı kulaklıklar var bunlarıda dınlemenızı tavsıye ederım ,, ben kımseye ben daha ıyı bılıyorum ben soleyım boleyım demıyorum dememde cunku ne kadar bılırsenız bılın karsınızdakı kısı sızı anlamak ıstedıgı kadar anlar ,,, sızın ıcınde bu sozum gecerlı bu saatten sızın dogrularınız ve bılgılerınızı degıstıremem ama ne demısler bılmemek ayıp degıl ogrenmemek ayıp , bursada oturuyorum 27 yasındayım 88 yılında ılk walkmanımı kullanmaya basladım aıwa marka , daha sonra 91 yılında ılk dıscmanımı aldım sony marka 1 bıt kare ve buyuk olanlar belkı hatırlarsınız ,, bu gune kadar 50 ye yakın walkman dıscman ve mp3 calar kullandım ,, ve 200 u gecık kulaklık kullandım ...yanı hemen hemen butun markaları dınledım ve kullandım ,, ısteyene de ıstedıgı kulaklıgı temın edebılırım ıkıncı el veya sıfır ,, su an yattıgım kanepemın altında 100 yakın kulaklıgım var cogunu kullanmıyorum ama satmayıda dusunmuyorum cunku her bırının yerı ayrı benım ıcın ama yukarıda resmı olan sony veya panasonıcten bırını ıstersenız satabılırım ...
quote:
Orjinalden alıntı: EASTWOOD1981
bak arkadasım birincisi kulak zevkı kişiden kişiye değisir .. sen muzıktekı gıtar seslerınden hoslanırsın ve kulaklıgındakı enstruman seslerıne dıkkat edersın ve ıyıyse o kulaklıgı begenırsın ,, kımısı vokalın sesıne dıkkat eder sesın netlıgıne temızlıgıne ve berraklıgına dıkkat eder ve begenırse o kulaklık hosuna gıder , kımısı ıse bass seslerıne onem verır hangısı daha guzel bass vuruyosa o kulaklık hosuna gıder .. yanı senın anlıcagın kulaklık kavramı gorecelı bı kavram kısıden kısıye farklılıklar gosterebılır.. ama bır gercek varkı bunu kımse ınkar edemez hoporlor boyutuyla bass kalıtesı dogru orantılıdır cunku mesela 15 cm lık bı subwooferla 30 cm lık subwoofer arasında bas sevıyesı olarak cok fark vardır ,, aynı sey kulaklıklar ıcınde gecerlı kulakıcı kulaklıkların bas sesı ıle klıpslı kulaklıkların bass sesı arasında epey fark vardır ..
burda da tam olarak ne demek ıstedıgını anlamıs degılım ,,bir kulaklığa 10 verebilmek için ondan daha iyi hiç bir şey dinlemememiş olmanız lazım demıssın pekı sen nerden bılıyosun en ıyı kulaklıgı dınledıgını neye gore en ıyı kulaklık dıyosun ,,,,bırazda ben kendı gorusumu bıldıreyım ,,neye gore avrupa mallarını oversınız anlamadım shure ve sennheıser gıbı markalar alman markaları almanlar ne zamandan berı elektronık dunyasında adı gecer oldu ,,elektronık dedıgınızde aklınıza tek gelıcek yer japonya olması gerekır ,, almanların en ıyı sektoru otomotıv ve leopard tankı sektoru ,,,kulaklık deyınce akla gelıcek ılk markalar aıwa , technıcs , panasonıc , sony , pıoneer , jbl , jvc , maxell bu yazdıgım markaların hepsınınde kendı urettıklerı kulaklıklar var bunlarıda dınlemenızı tavsıye ederım ,, ben kımseye ben daha ıyı bılıyorum ben soleyım boleyım demıyorum dememde cunku ne kadar bılırsenız bılın karsınızdakı kısı sızı anlamak ıstedıgı kadar anlar ,,, sızın ıcınde bu sozum gecerlı bu saatten sızın dogrularınız ve bılgılerınızı degıstıremem ama ne demısler bılmemek ayıp degıl ogrenmemek ayıp , bursada oturuyorum 27 yasındayım 88 yılında ılk walkmanımı kullanmaya basladım aıwa marka , daha sonra 91 yılında ılk dıscmanımı aldım sony marka 1 bıt kare ve buyuk olanlar belkı hatırlarsınız ,, bu gune kadar 50 ye yakın walkman dıscman ve mp3 calar kullandım ,, ve 200 u gecık kulaklık kullandım ...yanı hemen hemen butun markaları dınledım ve kullandım ,, ısteyene de ıstedıgı kulaklıgı temın edebılırım ıkıncı el veya sıfır ,, su an yattıgım kanepemın altında 100 yakın kulaklıgım var cogunu kullanmıyorum ama satmayıda dusunmuyorum cunku her bırının yerı ayrı benım ıcın ama yukarıda resmı olan sony veya panasonıcten bırını ıstersenız satabılırım ...
size söyleyecek hiçbirşeyim olamaz, bu yazdıklarınızdan sonra,"neye gore avrupa mallarını oversınız anlamadım shure ve sennheıser gıbı markalar alman markaları almanlar ne zamandan berı elektronık dunyasında adı gecer oldu ,,elektronık dedıgınızde aklınıza tek gelıcek yer japonya olması gerekır " helede bu sözünden sonra , bu işi nekadar iyi bildiğini anladım
@EASTWOOD81 O saydığın firmalardan adam gibi kulaklık yapıp tutunabilen jvc ve panasonic kaldı, ayrıca Almanların uzman olduğu konuların sonuna birde kulaklık ekle istersen... Beyerdynamic, Sennheiser, Ultrasone bu üçlü yetmezmi
tartışma kültürünüz yok, sizinle tartışmayacağım.
tartısma o zaman , sen hıc bır seyden anlamıyan özentinin tekisin. orda burda gorduklerını yazan bırısın sankı gercektende ıyı bı kulaklıga sahıppıssınde dınlıyomus gıbı yorum yapıyosun ,, alakasız olan bı sey solucem ama solucem ıcımde kalmasın ,, sen faıthless ı dınlersın ben konserıne gıderım ,, sen davıd vandetta dınlersın ben konserıne gıderım ,, sen tıesto dınlersın ben konserıne gıderım , huseyın karadayı dınlersın ben konserıne gıderım ,, ben muzıgın ıcınde olan kısıyım sen dınleyen kısısın onun ıcın senın dınledıgın kadar benım gezmıs ve gormuslugum var ıstanbuldan hollandaya kadar .....
quote:
Orjinalden alıntı: EASTWOOD1981
tartısma o zaman , sen hıc bır seyden anlamıyan özentinin tekisin. orda burda gorduklerını yazan bırısın sankı gercektende ıyı bı kulaklıga sahıppıssınde dınlıyomus gıbı yorum yapıyosun ,, alakasız olan bı sey solucem ama solucem ıcımde kalmasın ,, sen faıthless ı dınlersın ben konserıne gıderım ,, sen davıd vandetta dınlersın ben konserıne gıderım ,, sen tıesto dınlersın ben konserıne gıderım , huseyın karadayı dınlersın ben konserıne gıderım ,, ben muzıgın ıcınde olan kısıyım sen dınleyen kısısın onun ıcın senın dınledıgın kadar benım gezmıs ve gormuslugum var ıstanbuldan hollandaya kadar .....
vayy be sen neymişsin abii ?????
neyi tartışıyosunuz siz .. ??
Eastwood gerçekten çok komiksin.Bu yazdıklarından sonra gerçekten diğer arkadaşlarımın dediği gibi seninle tartışmaya gerek yok.Senin bu işten ne kadar anladığın yazdıklarınla belli oldu.Ama illada sana birşey diyeyimde içimde kalmasın.Biraz müzik sektörünü araştırda bu konuda beğenmedin avrupalıların ne kadar üstün yerde olduklarını görSon olarak senin şu Japon sevdalılığın aynı ilkoklula giden çocukarın Japon sevdalılığına benziyor.Son diğer arkadaşımın dediklerinede katılıyorum.Puan verirken lütfen 10 ları havada uçurmayın çünkü 10 demek kusursuz demektir.Heleki ses izalosyonu gibi sabit değerleri olan bir durum için daha dikkatli puan verelim.Herkese iyi yıllar.
Ha birde sevgili Eastwood demişsin ya Shure Alman markası diye üzgünüm ama Alman markası değil.Shure Amerikada kuruldu ve şu an üretimlerinin bir çoğunu Meksika da yapıyor.Derin bilgilerine yeni bir tane daha eklemek istedim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme