Şimdi Ara

ÜST seviye IEM kulaklıklar (100$ üstü)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Belki bunların ne olduğunu merak eden de vardır burada konuşalım dedim.

Arkadaşlar forumun yüzde doksanın sahip olduğu cx300, ep630, ie4 gibi kulaklıklar dışında bizim gibi küçük bir kesimde 100 dolar üstü kulaklıklar kullanıyor. kendi aramızda müzik zevkimize en uygun kulaklığın ne olduğunu bulmak için deneyimlerimizi paylaşalım.

Belki ep630 ve cx300'den sıkılan olur da değiştirmek ister o arkadaşlara da seçimlerinde yardımcı oluruz. Ama lütfen bu arkadaşlar bir kulaklığa bu kadar verilir mi diyerek topicte kirlilik yaratmasınlar. Farkı anlayamıyorsanız lütfen susun.

Lütfen deneyimlerimizi şu kıstaslara göre yapalım. 10 üzerinden puanlarsak sevinirim. LÜTFEN OLABİLDİĞİNCE ACIMASIZ OLALIM. AMAÇ BU KULAKLIKLARIN İYİ DEĞİL KÖTÜ YÖNLERİNİ ÖNE ÇIKARMAK OLSUN. Fikirimiz olmayan kısımları --- ile geçelim.

1 - tahammül edilemez
    2- felaket
    3- çok kötü
    4- kötü
    5- vasat
    6- vasat üstü
    7- yeterli
    8- iyi
    9- çok iyi
    10- mükemmel

Kulaklık ismi :
    Ortalama satış fiyatı :
    Fiyatına göre performans :

Bass :
    Low-Mid :
    Mid :
    High-Mid :
    High :

Doğallık :
    Sahne derinliği :
    EQ'a yanıtı :

İzolasyon :

Yapım Kalitesi :

Son Yorumlar/Vurgulanmak istenenler :

Örnek bir inceleme olması için ben bir şeyler karalayayım :

Kulaklık ismi : WESTONE UM2
    Ortalama satış fiyatı : 260 $
    Fiyatına göre performans : 7

Bass : 7
    Low-Mid : 7
    Mid : 7
    High-Mid : 6
    High : 5

Doğallık : 8
    Sahne derinliği :
    EQ'a yanıtı : ---

İzolasyon : 7

Yapım kalitesi : Mükemmele yakın. Kablolar çıkarılabilir olsaydı daha da iyi olacaktı.

Son Yorumlar/Vurgulanmak istenenler : Tizler hayal kırıklığı. Kronik çatallaşma sorunu var. Ama sahne doğallık da ve naturel ses de çok iyi. Kulağa güzel oturuyor.

• 100$ üzeri kulaklıklar üst düzey değildir, olsa olsa orta sınıfın alt segmenti olabilir.

Ama bu konuya destekte bulunabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 9 Aralık 2007; 18:45:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paramedik 112

100$ üzeri kulaklıklar üst düzey değildir, olsa olsa orta sınıfın alt segmenti olabilir.

Ama bu konuya destekte bulunabilirim.
    =) tabi ki. ama onu bile korkarak yazdım.

ben en çok yeni çıkan shure modellerini merak ediyoyorum. dinleyen izlenimlerini bizimle paylaşırsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.trust

=) tabi ki. ama onu bile korkarak yazdım.

ben en çok yeni çıkan shure modellerini merak ediyoyorum. dinleyen izlenimlerini bizimle paylaşırsa sevinirim.

Alıntıları Göster
    Ben de Shure E4c izlenimlerimi aktarayım öyleyse.

Kulaklık : Shure E4c
    Ortalama satış fiyatı : 550 YTL (Türkiye'deki garantili satış fiyatı)
    Fiyatına göre performans : 8

Low-Mid : 9
    Mid :9
    High-Mid :8
    High :7

Sahne derinliği : 7
    EQ'a yanıtı : 10

İzolasyon : 10

Yapım Kalitesi : 10

Son Yorumlar/Vurgulanmak istenenler : Akustik yapıya sahip bir kulaklık. Midler oldukça dengeli. Ses yalıtımı tek kelime ile "mükemmel". Kulaklığı, doğru sleeve'i kullanarak doğru şekilde takarsanız; müzik çalmadığında bile konuştuğunuzu dahi duyamıyorsunuz. Sahne derinliği, diğer IEM kulaklıklara göre kıyaslanınca oldukça iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 9 Aralık 2007; 19:03:45 >

• quote:

Ben de Shure E4c izlenimlerimi aktarayım öyleyse.

Kulaklık : Shure E4c
    Ortalama satış fiyatı : 550 YTL (Türkiye'deki garantili satış fiyatı)

Low-Mid : 9
    High-Mid :8
    High :7

Son Yorumlar/Vurgulanmak istenenler : Akustik yapıya sahip bir kulaklık. Midler oldukça dengeli. Ses yalıtımı tek kelime ile "mükemmel". Kulaklığı, doğru sleeve'i kullanarak doğru şekilde takarsanız; müzik çalmadığında bile konuştuğunuzu dahi duyamıyorsunuz. Sahne derinliği, diğer IEM kulaklıklara göre kıyaslanınca oldukça iyi.

Alıntıları Göster
    Ben de 3 ADET KULAKLIKLA ilgili izlenimlerimi aktarayım öyleyse.

--------------------------------------------------------------------------------

Kulaklık : SONY MDR EX 90LP
    Ortalama satış fiyatı : 160 YTL (Türkiye'deki garantili satış fiyatı)

Bass : 8
    Low-Mid : 10
    High-Mid :9
    High :10

Sahne derinliği : 9

---------------------------------------------------------------------------------

Kulaklık : BOSE TRIPLE
    Fiyatına göre performans : 6

Bass : 9
    Low-Mid : 8
    Mid :6
    High-Mid :5
    High :5

Doğallık : 6
    EQ'a yanıtı : 7

Kulaklık : SHURE E500PTH
    Ortalama satış fiyatı : 1200YTL (Türkiye'deki garantili satış fiyatı)
    Fiyatına göre performans : 9

Mid :10
    High-Mid :10

Doğallık : 10
    Sahne derinliği : 10

• quote:

Orijinalden alıntı: CESAJANS

Ben de 3 ADET KULAKLIKLA ilgili izlenimlerimi aktarayım öyleyse.

--------------------------------------------------------------------------------

Kulaklık : SONY MDR EX 90LP

Bass : 8
    High-Mid :9

Sahne derinliği : 9

---------------------------------------------------------------------------------

Kulaklık : BOSE TRIPLE
    Fiyatına göre performans : 6

Low-Mid : 8
    Mid :6
    High-Mid :5
    High :5

Doğallık : 6
    EQ'a yanıtı : 7

Kulaklık : SHURE E500PTH
    Ortalama satış fiyatı : 1200YTL (Türkiye'deki garantili satış fiyatı)
    Fiyatına göre performans : 9

Mid :10
    High-Mid :10

Doğallık : 10
    Sahne derinliği : 10

Alıntıları Göster
    SONY MDR EX 90LP ile sennheiser ie4 kıyaslandıgında hangisi daha agır basar?

• quote:

Orijinalden alıntı: halitkin

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: halitkin

sony +
  • quote:

Orijinalden alıntı: CESAJANS

quote:

sony +

Alıntıları Göster
    düşünce güzel aslında ama diğer iem lerle karşılaştırma yapmadan burada puan vermek bence pek sağlıklı olmaz.ben şu an um2 kullanıyorum ama buna muadil diğer modelleri dinlemediğim için bir değerlendirme yapmam ne derece doğru olur bilemiyorum.

earphonesolutions un yaptığı en iyi iem listesi

http://www.earphonesolutions.com/beeaforip.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canozpinar -- 14 Aralık 2007; 15:33:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: canozpinar

düşünce güzel aslında ama diğer iem lerle karşılaştırma yapmadan burada puan vermek bence pek sağlıklı olmaz.ben şu an um2 kullanıyorum ama buna muadil diğer modelleri dinlemediğim için bir değerlendirme yapmam ne derece doğru olur bilemiyorum.

earphonesolutions un yaptığı en iyi iem listesi

http://www.earphonesolutions.com/beeaforip.html

Alıntıları Göster
    listedeki tüm kulaklıklar shure ve westone :)

• quote:

Orijinalden alıntı: halitkin

Alıntıları Göster
    quote:

UE de var.
  • quote:

quote:

UE de var.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: tech_türk

quote:

UE de var.

Zaten ben anlamadım triple fi 10 falan noluyor neden listede yok(gerçi 3 driverlı kulaklıkları yazmamışlar galiba) sadece ellerindeki ürünleri yazmışlar sanırım . Neyse o bu değilde. Konu güzel ve gerekli ancak şöyle de bir durum var. Herkesin her çeşit kulaklığı dinleme lüksü ne yazıkki yok. Burada forumda bir kaç arkadaş var gerçekten bu konuda usta olup zaman ve parasının büyük kısmını bu işe ayıran. Onların dışında genel kullanıcı kullandığı kulaklığı mevcut yorumlara güvenerek ve çoğu kez hiç dinlemeden bir kereliğine alıyor tabi böyle olunca da adı ne olursa olsun o kulaklık onun için en iyi oluyor karşılaştırma ve kıyaslamadan mahrum kalıyoruz. Örneğim knuyu açan arkadaş um2 ye 7 puan vermiş fiyat performans ta. Şimdi biri çıkar e2c ye 9 verir olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tigin_ -- 14 Aralık 2007; 23:33:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tigin_

quote:

Orjinalden alıntı: tech_türk

quote:

UE de var.

Zaten ben anlamadım triple fi 10 falan noluyor neden listede yok(gerçi 3 driverlı kulaklıkları yazmamışlar galiba) sadece ellerindeki ürünleri yazmışlar sanırım . Neyse o bu değilde. Konu güzel ve gerekli ancak şöyle de bir durum var. Herkesin her çeşit kulaklığı dinleme lüksü ne yazıkki yok. Burada forumda bir kaç arkadaş var gerçekten bu konuda usta olup zaman ve parasının büyük kısmını bu işe ayıran. Onların dışında genel kullanıcı kullandığı kulaklığı mevcut yorumlara güvenerek ve çoğu kez hiç dinlemeden bir kereliğine alıyor tabi böyle olunca da adı ne olursa olsun o kulaklık onun için en iyi oluyor karşılaştırma ve kıyaslamadan mahrum kalıyoruz. Örneğim knuyu açan arkadaş um2 ye 7 puan vermiş fiyat performans ta. Şimdi biri çıkar e2c ye 9 verir olmaz

Alıntıları Göster
    sen de e2c ye 9 verene niye 9 verdiğini sorarsın 9 etmediğini söylersin olur biter

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker burak

sen de e2c ye 9 verene niye 9 verdiğini sorarsın 9 etmediğini söylersin olur biter

Alıntıları Göster
    ondan sonra da yok o şundan iyi yok bu bundan iyi derken herzaman ki gibi iş çığrından çıkar ondan birden fazla bu tarz kulaklığa sahip ve @tigin_ in dediği gibi bu işte usta kişiler böyle puanlama yaparsa daha sağlıklı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: canozpinar

ondan sonra da yok o şundan iyi yok bu bundan iyi derken herzaman ki gibi iş çığrından çıkar ondan birden fazla bu tarz kulaklığa sahip ve @tigin_ in dediği gibi bu işte usta kişiler böyle puanlama yaparsa daha sağlıklı olur.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: canozpinar

Keşke eski ustalar olsa da verseler adam gibi puanları.Bu iemlerle fazla haşırneşir olmayan arkadaşlar da sadece puandan ziyade geniş yorumlarını yazsalar daha saglıklı olur kanaatindeyim.işin içine sadece puan girince diger kulaklıklarla haksız karşılaştırmalar olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikbinn -- 15 Aralık 2007; 13:03:13 >

• iki kulaklıgım var cx300 ve ie4 hangisi daha iyi bulamadım aynı sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: clopin

iki kulaklıgım var cx300 ve ie4 hangisi daha iyi bulamadım aynı sanki
    ie4 daha üstün bir kulaklık.
    fiyat farkındanda anlarsın zaten.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: fofo

Bu soru aslında birkaç kez soruldu forumda açılan başlıkla alakası yok gerçi ama yinede şöyle birşey diyeyim ie4 ün bass larının cx300 e göre daha iyi olduğu söyleniliyor ama çokta farkları yokturmuş. Sende ikiside var dinliyorum ama hangisi iyi karar veremiyorum diyorsan demekki çok büyük bir fark da mevcut değil.

quote:

Orjinalden alıntı: nikbinn

Keşke eski ustalar olsa da verseler adam gibi puanları.Bu iemlerle fazla haşırneşir olmayan arkadaşlar da sadece puandan ziyade geniş yorumlarını yazsalar daha saglıklı olur kanaatindeyim.işin içine sadece puan girince diger kulaklıklarla haksız karşılaştırmalar olabilir.

Kesinlikle katılıyorum. Aslında bir kulaklığı alıp çok fazla kıyaslama şansı olmayan arkadaşlar(yani biz) en azından eski kulaklığı ile bir şekilde kıyaslayıp verdiği parayı hak edip etmediğini içeren, ürün ile ilgili resimli falan incelemeler yapsa çok daha paylaşımcı ve faydalı olur gibi geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tigin_ -- 17 Aralık 2007; 2:29:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tigin_

quote:

Orjinalden alıntı: fofo

Bu soru aslında birkaç kez soruldu forumda açılan başlıkla alakası yok gerçi ama yinede şöyle birşey diyeyim ie4 ün bass larının cx300 e göre daha iyi olduğu söyleniliyor ama çokta farkları yokturmuş. Sende ikiside var dinliyorum ama hangisi iyi karar veremiyorum diyorsan demekki çok büyük bir fark da mevcut değil.

quote:

Orjinalden alıntı: nikbinn

Kesinlikle katılıyorum. Aslında bir kulaklığı alıp çok fazla kıyaslama şansı olmayan arkadaşlar(yani biz) en azından eski kulaklığı ile bir şekilde kıyaslayıp verdiği parayı hak edip etmediğini içeren, ürün ile ilgili resimli falan incelemeler yapsa çok daha paylaşımcı ve faydalı olur gibi geliyor

Alıntıları Göster
    bazı müziklerde az bi fark olabiliyo bass çıkışı olarak ama çokda önemli degil bu bana göre

• quote:

bazı müziklerde az bi fark olabiliyo bass çıkışı olarak ama çokda önemli degil bu bana göre

Alıntıları Göster
    iyi geceler..konuyu biraz dağıtmak gibi olacak ama kusuruma bakmayın..sony ericsson w950 ile westone um1 nası bi performans verir..w950 den tek şikayetim sesin kısık gelmesiydi..sanırım ses kısıklığı problem olmaz um1 ile..cevaplarınızı bekliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: slhsm

iyi geceler..konuyu biraz dağıtmak gibi olacak ama kusuruma bakmayın..sony ericsson w950 ile westone um1 nası bi performans verir..w950 den tek şikayetim sesin kısık gelmesiydi..sanırım ses kısıklığı problem olmaz um1 ile..cevaplarınızı bekliyorum..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: slhsm

Ses kısıklık olayının problem olacağını sanmıyorum. Sonuçta iem ler dış sesi engellediğinden ve kulak içine girdiğinden düşük ses veren aletlerde güzel performans sergiliyorlar. mp3 çalar olarak samsung var bende ve ses seviyesi öyle çok yüksek değil eski kulaklıkları ile 30/30 un altına inemiyordum sesli ortamlarda ep-630 ile 24-25 seviyesi baya yüksek geliyordu şimdi super.fi 3 ile 20/30 üstüne çıkamıyorum. Bu konuda aşırı yüksek sese bir düşkünlüğün yoksa(ki zararlıdır) herhangi bir sorun yaşamassın. Ama yinede kulaklıktan tam performans almak için bence sağlam bir mp3 çalar kullan sonuçta um1 bu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.