Şimdi Ara

Üst Seviye Kulaklık Tavsiyesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
3.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: tog-teber

Üst düzey kulaklık hiç kullanmadım ama giriş seviyesinde çok sayıda kulaklık eskittim. Türkiye'de satılan bütün kulak-içi Philips'leri kullandım diyebilirim. Sennheiser'dan da bütün CX serisini kullandım. Ayrıca her markadan bir kaç adet olmak üzere Panasonic, Sony ve Creative'in kulak-içi kulaklıklarını da kullandım. Fakat PFE'yi daha kulağıma alır almaz fark tokat gibi çarptı zaten. Dediğim gibi ilk olarak Galaxy S üzerinde denedim kulaklığı ve Pink Floyd'dan Echoes açtım. Cihazda FLAC olarak kayıtlı tek parçaydı. Yıllardır dinlediğim bu mükemmel parçada bambaşka detaylara rastladım ve şarkıyı adeta tekrardan keşfettim. İkinci vokaller, çift gitarlar, klavye ve synthesizer sesleri, şarkıyı ilk dinlediğimden beri ilk defa çok rahat ayırt ediliyordu. Tüylerim resmen diken diken oldu. Sonrasında Jethro Tull'dan, Iron Maiden'dan, Black Sabbath'dan, Petrucci'den ve Rick Wright'dan 320kbps bitrate'li parçalar dinledim ve bunlarda da aynı şeyleri yaşadım. İki gündür de Creative Zen X-fi 2 ve FiiO E5 ile kullanıyorum kulaklığı. Sonuç akıllara zarar. Müzik çalardaki FLAC arşiviyle de yakından alakalı bu sonuç tabii ki ama daha önce hiçbir kulaklıktan bu kadar net, birbirine karışmayan, doğal ve cızırtısız, pürüzsüz enstrüman sesleri almamıştım.

quote:

Orijinalden alıntı: ok1907

quote:

Orijinalden alıntı: tog-teber

Arkadaşlar, Phonak PFE mikrofonlu kulaklık aldım. Kulaklık uygun bir oynatıcı ile inanılmaz bir ses veriyor. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Mikrofon özelliği yalnızca iPhone değil, bir çok tek jaklı telefona uyuyor fakat ülkemizdeki Samsung Galaxy S'ler ile çalışmıyor. Maalesef ben de bu durumda biraz mağdur kalmış oldum. Sanırım yurtdışındaki Samsung Vibrant Galaxy S'ler ile çalışıyor mikrofon özelliği. Kulaklığı yıllarca kullanacağımı düşündüğümden, şimdilik mikrofonunu kullanmasam da olur. İleride telefon değişikliğinde hallolucak bir sorun bu ne de olsa. Açıkçası elimden geldiği kadar ufak bir inceleme yapmaya çalışacağım benim durumumda olan, benim gibi üst seviye kulaklık tecrübesi olmayan arkadaşlara yol gösterebilmek için.

Daha önce üst düzey kulaklık kullandın mı? Kullanmayanlar kulaklığın değerini pek anlayamayıp hayal kırıklığına uğruyorlar da o yüzden diyorum. Bu ilk üst düzey kulaklığınsa helal olsun cidden kulaklığın değerini bildiğin için

Ben bass severim fazlasıyla ama iemlerin basslarını pek sevmediğim için bu yapay basslardan bıkıp pfe aldım ve iyiki de almışım diyorum. Özellikle klasik,akustik,jazz,enstrümental tarz müziklerde mest ediyor. Yani benim gibi bu tarzlara uzak olan birini bile bu tarzlara aşık yaptı diyebilirim. O yüzden dediğim tarzda müziklerle de denemeni tavsiye ederim. Tabi bulabilirsen flac veya en azından 320'lik mp3 ile.

• Pfe nin fiyatı nedir?
  • Mikrofonlu 249 TL, mikrofonsuz 229 TL şuan sahibinden.com'da. Satıcı da bizza Phonak'ın kendisi.

quote:

Orijinalden alıntı: Diyez görünümlü Bemol

Pfe nin fiyatı nedir?
  • Teşekkürler bilgi için. Şimdi değil belki ileride almayı düşünebilirim
  • @tog-teber öncelikle hayırlı olsun kulaklığın, nokta atışından dolayı tebrik ediyorum bildiğin üzere pfe'ye uyumlu olan köpük uç comply t-130 modeli, ben yakın zamanda sipariş vermeyi düşünüyorum yurtdışından, sen de almayı düşünüyorsan toplu sipariş veririz daha uygun fiyata gelir. hatta ben diğer pfe'cilere de ulaşmayı düşünüyorum. kararın olumluysa pm'den görüşelim detayları.

ekleme: pfe üst düzey bir kulaklık değil haa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Titanium -- 24 Kasım 2010; 5:03:47 >
  • Çok iyi bir fikirmiş fakat keşke daha önce duysaydım bunu :) 4-5 gün evvel aynı uçlardan 3 set ısmarladım, biraz tuzlu oldu fiyat ama yapacak bir şey yok artık :)

quote:

Orijinalden alıntı: met2505

@tog-teber öncelikle hayırlı olsun kulaklığın, nokta atışından dolayı tebrik ediyorum bildiğin üzere pfe'ye uyumlu olan köpük uç comply t-130 modeli, ben yakın zamanda sipariş vermeyi düşünüyorum yurtdışından, sen de almayı düşünüyorsan toplu sipariş veririz daha uygun fiyata gelir. hatta ben diğer pfe'cilere de ulaşmayı düşünüyorum. kararın olumluysa pm'den görüşelim detayları.

ekleme: pfe üst düzey bir kulaklık değil haa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tog-teber -- 24 Kasım 2010; 11:22:23 >

• hayırlısı olsun...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.