Şimdi Ara

Usta networkcülerden yardım isteği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkdaşlar selamlar öncelikle sistem yapımı anlatayım.Server 2008 r2 64 bit işletim sistemim var ve 60 adet domaine alınmış xp prolu makinem var.Ayrıca 20 adet vista home yüklü notebook var.Notebooklar home olduğu için domaine alamadık,yeni lisans alma yada kırık windows yüklme imkanımız yok.vista homeler ve xp prolar ağda birbirlerini kafasına göre görüp yada görmüyorlar.Ancak herhangi bi klasörde \\192.168.2.2yazdığım zaman ulaşmak istediğim xp-vista farketmez bilgisayara erişebiliyorum,lakin kullanıcılara bunu anlatmak oldukca zor. Bu sorunu aşabilmek her pc ye autoexec.bat dosyası hazırladım komut olarakda start \\ip adresi dedik.SIkıntı ortadan kalkmış oldu.Fakat auto batlara sağtuş düzenle denilince komutlar belli oluyor yada çalıştırınca ms-dosun siyah ekranı gözüküyor.yada ulaşılmak istenen pc kapalıysa ms-dosun siyah penceresi 3-5 dakika ekranda bekliyor.auto bat yerine başka script yada exe vs uzantılı ne yapabilirm.

Bir diğer sorum ise domain oratmında gruplar oluşturmak istiyorum şuan çalışma grubum tek.ağa girdiklerinde a grubu b grubu c grubu gibi gruplar oluşturmak istiyorum ve her grubun birbirinide görmesini istiyorum örnek resimdeki gibi.

Şimdiden teşekkürler

http://img831.imageshack.us/img831/6153/donanmhaber.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cazirti -- 27 Temmuz 2010; 11:05:42 >

• İlk isteğiniz için toplu işlem dosyası yerine masaüstüne sağ tıklayıp yeni > kısayol > \\192.168.2.2 yöntemi ile oluşturduğunuz kısayolu kullanabilirsiniz.
    İkinci problem ise gruba ait bilgisayarları aynı çalışma grubuna aldıktan sonra ağ bağlantılarına girin, daha sonra bir yukarı, bir yukarı tıklayarak Microsoft Windows Ağı 'na gelin. Adres satırına sağ tıklayıp sürükleyerek masaüstüne bununda bir kısayolunu oluşturun. Bu kısayola her tıkladığınızda yukarıda eklediğiniz resimdeki gibi grupları görebilirsiniz.

İkinci yöntemi yapamazsanız eğer başka bir yolda ; masaüstüne bir klasör açıp her gruba ait kısayolları bu klasörde toplayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 27 Temmuz 2010; 12:13:49 >
  • Gruplarin hepsini ayri domain yaparsaniz olur neden olmasin..
  • selamlar arkadaşlar. axiadam üstadım domaindeki bilgisayarların grubunu ayıracağım domaindeki pc ler için istediğimiz gibi olacak ancak domainde olmayan ve home edition olan pcleri nasıl yapıcaz sadece çalışma grubunu değiştirisek home larda yeterli olurmu acaba

Kumandan domain ortamında olan ve domainde olmayan pc ler için ilk yöntem olmaz gibi geldi kısayol iyi fikir deneyelim hemen.

tabi bu seçeneklerin arasında vlan vs. vs girebilir ama kasmak istemiyorum
  • VLAN en basit cozum olur. Kasmaniza gerek olmaz sadece L3 destekli bir yonetilebilir switch almaniz gerekir.
    Kasmaniz gereken yer SWITCH'i programlamada olur ki zaten artik WEB arayuzunden ayarlama yapilabilen switchler var.
    Fiyati biraz yuksek gelebilir tabiki..

Workgroup formatinda calismak icin PC'leri 20lik gruplara ayirman faydali olur keza bu sistem 20+ bilgisayarlarda pek verimle
    calismaz..
  • axiadam vlan için kasmamdaki amaç switchlerin Layer2 3com 2226 olması malesef.bu workgroup mantığını server 2008 de active directory yada dhcp vs. gibi işletim sisteminden yapamıyormuyuz acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: cazirti
    axiadam vlan için kasmamdaki amaç switchlerin Layer2 3com 2226 olması malesef.bu workgroup mantığını server 2008 de active directory yada dhcp vs. gibi işletim sisteminden yapamıyormuyuz acaba

Kullanicilari gruplandirabilirsin ama bu koydugun fotograftaki gibi gosteremezsin diye dusunuyorum ama CLUSTER yaparsan herbirsey istedigin gibi
    olur gibimede gelmiyor degil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar teşekkür ederim yardımlarınız için.Bir sorum daha olacak server 2008 r2 de gpu da bilgisayarım sağ tık bilgisayar adı ve uzak kısmına kullanıcıların ulaşmamasını istiyorum birde denetim masası kullanıcı hesaplarını engellemek istiyorum lakin bulamadım. malesef biraz çömezim bu konuda aslında bilgisayarım sağ tıkı yasakladım ama açılışta domaini yada local i seçtiğim bölümüde kapatıyor bu sebepten vazgeçtim.bi el atı verin size zahmet.saygılar
  • quote:

arkadaşlar teşekkür ederim yardımlarınız için.Bir sorum daha olacak server 2008 r2 de gpu da bilgisayarım sağ tık bilgisayar adı ve uzak kısmına kullanıcıların ulaşmamasını istiyorum birde denetim masası kullanıcı hesaplarını engellemek istiyorum lakin bulamadım. malesef biraz çömezim bu konuda aslında bilgisayarım sağ tıkı yasakladım ama açılışta domaini yada local i seçtiğim bölümüde kapatıyor bu sebepten vazgeçtim.bi el atı verin size zahmet.saygılar

Active Directory Users and Computers 'den politika uygulayacağın grubu seçip sağ tık menüsünden properties tıklayarak Group Policy sekmesine girerek edit e tıkla. Ekrana gelen Group Policy Object Editor'de eğer varsa hazırdaki poliçeni yoksa yeni bir poliçe oluşturarak oluşturduğun poliçenin sağ tık menüsünden edit yap.
    User Configuration - Administrative Templates - Desktop altında engellemek istediğin özellikleri enabled yada disabled yap belirttiği açıklama doğrultusunda.
    User Configuration - Administrative Templates - Control Panel altından da denetim masasını erişime kapatabilirsin.

Edit : Türkçe düzeltme...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legend79 -- 18 Ağustos 2010; 12:22:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: legend79
    quote:

arkadaşlar teşekkür ederim yardımlarınız için.Bir sorum daha olacak server 2008 r2 de gpu da bilgisayarım sağ tık bilgisayar adı ve uzak kısmına kullanıcıların ulaşmamasını istiyorum birde denetim masası kullanıcı hesaplarını engellemek istiyorum lakin bulamadım. malesef biraz çömezim bu konuda aslında bilgisayarım sağ tıkı yasakladım ama açılışta domaini yada local i seçtiğim bölümüde kapatıyor bu sebepten vazgeçtim.bi el atı verin size zahmet.saygılar

Active Directory Users and Computers 'den policy uygulayacağın grubu seçip sağ tık menüsünden properties tıklayarak Group Policy sekmesine girerek edit e tıkla. Ekrana gelen Group Policy Object Editor'de eğer varsa hazırdaki poliçeni yoksa yeni bir poliçe oluşturarak oluşturduğun poliçenin sağ tık menüsünden edit yap.
    User Configuration - Administrative Templates - Desktop altında engellemek istediğin özellikleri enabled yada disabled yap belirttiği açıklama doğrultusunda.
    User Configuration - Administrative Templates - Control Panel altından da denetim masasını erişime kapatabilirsin.

Policy ≠ Poliçe

• Politika olacak ama geç kaldım sanırım Testere VII görev başında
  • quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

quote:

Orijinalden alıntı: legend79
    quote:

Active Directory Users and Computers 'den politika uygulayacağın grubu seçip sağ tık menüsünden properties tıklayarak Group Policy sekmesine girerek edit e tıkla. Ekrana gelen Group Policy Object Editor'de eğer varsa hazırdaki poliçeni yoksa yeni bir poliçe oluşturarak oluşturduğun poliçenin sağ tık menüsünden edit yap.

Policy ≠ Poliçe

Teşekkürler, konu sapsada hatamı düzelttiğiniz iyi olmuş. Gözümden kaçmış benim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.