Şimdi Ara

Usta Şanzıman inecek, tutarın önü açık dedi ? [Videolu] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
5.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bargest1

O fiyat tuttmaz sanzıman 0 kac kuruş

2 el temiz cıkma bul tak 3bin e 4bin e

Alıntıları Göster

Haklısınız hocam. Ben de öyle düşünüyorum. Parçası da az bulunuyor aracın, burda kalması lazım baya demişti belki de çıkma şanzıman buluruz demişti ama işçilik gerçekten yüksek geldi bana da

• quote:

Orijinalden alıntı: Chan ctin

Alternatör kayışı ve bağlı bilyalarıda bi kontrol ettirin veya kendinizde çalışırken kayış kısmına hafif su dökerek kontrol edebilirsiniz seste değişiklik oluyormu
    Usta Şanzıman inecek, tutarın önü açık dedi ? [Videolu]

Buraya mı su dökeyim hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0FD1540C7

hocam usta senden sök tak parası alacak 1000tl.

söktükten sonra şanzımancıda tamir ettirir şanzımanı. birde ona ücret ödersiniz.

şanzıman sök tak 200 liradan fazla vermem ben. gider taksitle lift alır kendim sökerim en azından lift almış olurum.

direk şanzıman tamir eden bir yere gidin. araya usta sokmayın. herşeye inanmayın. 1000 tl çok ütopik ki o daha sök tak yani..

üstüne utanmadan önü açık fiyatın demiş. yani ustanın bu kış doğalgaz masrafı çıkar hocam. sakın..

HAklısınız hocam. Yalnız sorun şanzıman kaynaklı olmayabilir de bence. Keşke tutulan bir model olsa da ustası kolay bulunsa

• quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

Sen hemen telaş etme. sesin nereden geldiğinden emin ol önce çok şanzıman sesine benzemiyor çünkü. o yamyamada bir daha uğrama

Ses bana sol taraftan, şarj dinamosunun olduğu yerden geliyor gibi geldi hocam ama tam emin olamıyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için

• quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

elektürüklü gelse bunlar aç kalacak

Alacak para olursa halkta Usta Şanzıman inecek, tutarın önü açık dedi ? [Videolu] 

@Berke_NO

Hocam bana da sol taraftan, saydıgınız yerlerden geliyor ses gibi geldi ama hayırlısı bakalım haftaya götüreceğim servise. Teşekkür ediyorum

@Mustang2007 Usta Şanzıman inecek, tutarın önü açık dedi ? [Videolu]  Haklısınız acaba şanzıman derken motordan mı bahsetti

@Dreamerrrr Yağ seviyesi normal hocam. 3 bin km oldu değişeli, azalma da yok.

• @x-rayted Haklısınız hocam. 3-5 bir şey demesi lazım en azından. Sorun ne olabilir bilmiyoruz, şanzıman içindeki parçaların hepsini deneyip bakmak lazım demişti.

@st.Mehmet Teşekkür ediyorum yorumunuz için. Ben de öyle düşünüyorum

@Brother ToLGa Evet hocam parçası yetkili serviste çok pahalı. Misal baskı balata için yetkili servis 4600 TL istemişti. Ancak yan sanayi parçaları bulunabiliyor bazen. 1600 e değiştirmiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Divinita-

@x-rayted Haklısınız hocam. 3-5 bir şey demesi lazım en azından. Sorun ne olabilir bilmiyoruz, şanzıman içindeki parçaların hepsini deneyip bakmak lazım demişti.

@st.Mehmet Teşekkür ediyorum yorumunuz için. Ben de öyle düşünüyorum

@Brother ToLGa Evet hocam parçası yetkili serviste çok pahalı. Misal baskı balata için yetkili servis 4600 TL istemişti. Ancak yan sanayi parçaları bulunabiliyor bazen. 1600 e değiştirmiştim.

O arabayı satın bence direk , bir tane Ford Fiesta alın hiç değilse baskı balata 400 TL

Japon araçlarına bu yüzden bakmıyorum ben parça hem yaygın değil hem yan sanayii yok gibi hemde pahalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet kayış üzerine dökün eğer kayış veya kayışla birlikte çalışan rulmanlardan kaynaklı bir ses varsa değişim olacaktır.

• %90 şarj dinamosu başındaki rulman (alternatör kasnağı diye geçiyor) bilya dağıtmış. Arızanın ilk döneminde ilk çalıştırmada soğukken ses yapar ısınınca ses kesilir.

• Hocam 2018 i20 aracımda benzer sorun yaşadım ama benim asıl sorunum yoğun trafikte kullanım sonrası kalkışlarda titreme ve silkeleme idi. Ancak araç soğukken şanzıman tarafından sizdeki gibi şıkırtı gibi bir ses oluyordu ısınınca geçiyordu. Servis ilk sorunum olan titreme, silkeme sebebiyle garantiden güncellenmiş baskı balata ve volan değişimi yaptı. Sonrasında bu soğukkenki şıkırtı sesinin de gittiğini farkettim. Muhtemelen benzer bir sorun yaşıyorsunuz. Bende de debriyaja basmam, vitese takmam vs. sese etki etmiyordu yavaş yavaş ısındıkça ses kayboluyordu.

• cduman C kullanıcısına yanıt

Bu japoncuyu toyota (ankara) içinde önerirmisiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 20 Kasım 2020; 12:37:37 >
  • Chan ctin C kullanıcısına yanıt

Alternatör kısa devreye düşüp yanmasın ? Fön makinası tutsa daha iyi değil mi ?

• Antor kullanıcısına yanıt

Colt grubunda Ankaradaki arkadaşlar çok memnunlar oradan sürekli paylaşırlar, ancak başka araçlarda durum nedir bir bilgim yok açıkçası, sizi yönlendirip de memnun kalmazsanız vebal almak istemem hocam.

• Öncelikle geçmiş olsun hocam. İnşaAllah fazla bir masrafı yoktur. Araç soğukken gelen ve ısınınca kesilen sesin şanzıman ile ne alakası var onu anlayamadım? Yağ değişiminden sonra ses gelmeye başlamış ise uygun olmayan bir yağ konulmuş olabilir. Arızalar basitten zora doğru giderilmelidir ve bence uygun yağ ile aracınızın yağını değiştirin. İyi günler

• quote:

Orijinalden alıntı: -Divinita-

Ses bana sol taraftan, şarj dinamosunun olduğu yerden geliyor gibi geldi hocam ama tam emin olamıyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için

Alıntıları Göster

Motoru çalıştırıp o sesin geldiği yeri dinliyorsun ya bak bakalım gözle ve elle olağan dışı bi titreşim varmı yada dokunarak bir tuhaflık hissedecekmisin. çok ciddi ihtimalle senin sorun şanzıman değil çünkü şanzıman olsa vitese göre de bir ses değişimi olur yükte boşta geri de falan

• Bana da şanzıman ne alaka gibi geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 20 Kasım 2020; 14:33:36 >
  • Antor kullanıcısına yanıt

O kadar kolay yanmaz. Yağmurda yağışta yolda giren suyla sürekli alternatör yakması lazım ozaman

• Cok teşekkür ediyorum tüm yorum yazan arkadaşlara, sağolun Araci pazartesi günü göstereceğim ben de anlamıyorum pek hayırlısı artık :) Konuyu güncelleyecegim

• Başka bir ilde sanayide dükkanı olan arkadaşımın eşi bulunduğum ile atandı. Bu yüzden gelip komşu oldu o kadar sevindim ki.. Sırf sanayiden bıktığım için düşük model arabamı satıp yüksek model almıştım. Sanayici kazanacağına banka kazansın diye kredi çektim Usta Şanzıman inecek, tutarın önü açık dedi ? [Videolu]  şimdi bu sanayici arkadaşımla oturup sohbet ederken sanayide dönen dolapları anlatıyor da gerçekten tiksindim yani.. Sağolsun arabamın işlerini evin önünde otoparkta hallediyor

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetykm

Öncelikle geçmiş olsun hocam. İnşaAllah fazla bir masrafı yoktur. Araç soğukken gelen ve ısınınca kesilen sesin şanzıman ile ne alakası var onu anlayamadım? Yağ değişiminden sonra ses gelmeye başlamış ise uygun olmayan bir yağ konulmuş olabilir. Arızalar basitten zora doğru giderilmelidir ve bence uygun yağ ile aracınızın yağını değiştirin. İyi günler

volan baskı arada parçalar var marş bile takılı kalıyor olabilir şanzıman sesi değil bu zaten. Arkadaşın eli anahtar tutsa kolayca çözülecek birşeye benziyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.