< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
usta şoförler yardımcı olur musunuz
-
-
kurstaki araçlar dizel muhtemelen. senin kullanmaya çalıştığın araç benzinli. dizelin torku yüksek olduğu için ilk hareket ettirmesi kolay. ama benzinli araç öyle değil. debriyajı bırakırken aynı oranda gaza basman lazım. dizel araçta debriyajı kaldırırken gaz vermesen bile araç hareket eder..
-
ha bi de kalkış yaparken el frenini çek. debriyajı salarken kavramayı hissettiğin an el frenini indir.
-
Evet ben Kırıkkale'de yaşadığım için davar çok Hocam araba ağır kalktığı için çekiniyorum açıkçası trafiğe çıkmayı bir kaç kez dar olmayan yerlerde dur kalk yaptım ilk kaldırisimda stop ettirmiyorum ama sonra ki dur kalkta artık panik mi yapıyorum bilmiyorum stop ettiriyorum aracı hemen kornaya basıyorlar sonra uğraş dur ya tek çıkıp bu riski alicam ya da arabayı vurup bir daha yüzünü göremicem
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Boş arazi gibi yerler bulup boşluk buldukça tekrar yapman lazım tam kendinden emin olunca trafiğe cikmani tavsiye ederim 1.5 aylık ehliyet yok gibi birşey bana göre sürekli tekrar yapman gerekiyor hem kendi can güvenliğin hemde karşı tarafın can güvenliği çok önemli maliyetlere de girmiyorum hiç olası kaza vs olması durumunda Allah korusun o yönden dikkat edin tamamen işi kavradiktan sonra akan trafiğe çıkmanız kendi açınızdan + olacaktır saygılar.
Sürme
-
Teşekkürler hocam haklısınız ama çök merkezî bir yerde oturduğum için araziye gidemiyorum ee götürende olmayınca pratik yapamıyorum aslında yakındığım durumda bu
Ücretli sürücü eğitimi almanız gerekiyor ne yazık ki bence tavsiye ederim ya da yakın arkadaşlarınız var ise yardım isteyin yok ise ilk söylediğim gecerlidir.
Bilinçaltında motor sesinden çekinip fazla gaza basmıyor bence acemiler,
fazla gaz ver ses çıksın birşey olmaz, bir anda çok hızlanamaz zaten.
-
Hocam bizim insanımız acemilere karşı nedense bir garezi var uğraşıp duruyorlar kaç kez denk geldim uğraşilmiyor bir de babalar kendileri harika kullanıyormuş gibi senden de dört dörtlük performans bekliyorlar yok aracı bağırtma yok şunu yapma
Oncelikle toplumun %99,9'u insan degil. Bunu bir kafana sok. Kurallara uymak kaydiyla sen kendin sanki koca sehirdeki tek araba senmisin gibi kullan. Tabi atiyorum sol seridi mesgul etme, ani durma, ani serit degistirme, veya otoyolda asiri yavas gitme,
Ama hemen kalkamadin diye korna calan yavsaklari da umursama. Babalarin adiliklerine gelince, evet maalesef kendileri nasil ogrendiklerini unutuyorlar.
Ben kendi arabami kullanamadim, yani kendi paramla aldigim araba, bana ogretecek babam devamli hazir olmadigimi soyledi neredeyse motoru calistirmaya :) ben de kendisine soverek gectim her yere kendim goturdum ama yanimdaydi o da tabi. Ama ona kalsa bana hic bir ders mers teklifi olmadi, ben ozel ders aldim.
Yani babana fircayi kay. Bir baba ogluna araba surmeyi ogretmeyecekse niye yasar? Yavas yavas ipler senin eline geciyor, onun bir ayagi cukurda, sana haksizlik etmesine izin verme.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dostum 28 yaşındayım şuan. Yaklaşık 17 yaşımdan beri araba kullanıyorum. 17 yaşıma kadar evimizde araba yoktu araba gelince araba öğretmeye başladı babam. Tabi ki öğrenmek kolay olmadı. Debriyaj denen pedaldan nefret ederdim. Ama zamanla kullana kullana kendim sanki otomatik kullanıyormuşum gibi hissediyorum. Yani vites atarken düşünmüyorum farkında bile olmuyorum vites attığımın. Debriyaj meselesine gelirsem ehliyetim var dedin mutlaka boş araziye çık orda bol bol antreman yap. Önce düzlükte kaldırmayı öğren sonra yokuşta el frensiz kaldırmayı dene. Özellikle yokuşta kaldırmak benim için zulümdü.
Yarım debriyajı mutlaka öğren park ederken çok işine yarayacak. Tabi benim şansım araba olmasıydı olmayan nasıl öğrenecek gerçekten zor. Acele edip tamam ben öğrendim deyip hemen trafiğe çıkma. Allah korusun malda yerine gelirde can oldu mu çok zor. Ben ehliyeti aldıktan 1 yıl sonra tek başıma yanımda kimse olmadan trafiğe çıkabildim. Babam vermedi çünkü tam öğrenmedin daha dedi. Kızardım ama haklıydı aslında iyide yaptı.
-
Trafik konusunda kesinlikle haklısınız benim biraz da acele etme sebebim zaten doğru düzgün vakit bulamıyor yakında üniversiteye gideceğim başka şehire hazır da altımda araba varken temel atmak aracı bizim mahalle de tepeler de kullandım .. evet maalesef yarım debriyaji tam beceremiyorum yine aynı şekilde tepeden kaldırmak orası benim büyük korkum onun haricinde bir sıkıntım olduğunu düşünmüyorum sadece ışıklar ve Tepelerde arabayı kaldırırken zorlanıyorum arkada da araba oldumu baskı oluşuyor tak stop ettiriyorum
Araba çocuk oyuncağı değildir. Sürücü adayından ziyade bu konumda potansiyel katil adayısınız, çünkü nerede ne yapılacağını bilmiyorsunuz, öngörülemezsiniz. Bu durumda kesinlikle trafiğe çıkmayın, arabayı ilk hareketi vermek araba sürmenin %1 i bile değildir. El göz koordinasyonu, farkındalık ve dikkat, trafik kuralları, arabaya hakimiyet, yola hakimiyet ve önsezi. Tüm saydıklarıma hakim olduğunuzda arabayı sürmenize gerek kalmaz, o kendi kendine gider. O zamana kadar ücretli eğitim al, insanların olmadığı yerlerde sür. Ne kendini ne başkasını tehlikeye atma.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Boş bir yokuş bul. O yokuşta yokuş yukarı kalkma çalışması yap.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X